ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο νόμου για το ψηφιακό ραδιόφωνο

Τίθεται από σήμερα Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017 σε δημόσια διαβούλευση η νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης με τίτλο: «Αδειοδότηση ιδιωτικών ραδιοφωνικών σταθμών επίγειας ψηφιακής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης».

Με τις διατάξεις του παρόντος σχεδίου νόμου επιδιώκεται η ρύθμιση της διαδικασίας αδειοδότησης των ιδιωτικών ραδιοφωνικών σταθμών επίγειας ψηφιακής ραδιοφωνικής ευρυεκπομπής ανά κατηγορία προγράμματος και εμβέλειας, προκειμένου να διασφαλίζεται, όπως σε κάθε κράτος δικαίου αρμόζει, η νομιμότητα της λειτουργίας των επιχειρήσεων αυτών κατά τη μετάβαση στην ψηφιακή εποχή του ραδιοφώνου. 



Παράλληλα µε την αδειοδότηση θα διασφαλισθούν η πολυφωνία, η αντικειμενική και µε ίσους όρους μετάδοση πληροφοριών και ειδήσεων και η ενίσχυση της πολιτιστικής ανάπτυξης της χώρας, µε γνώμονα το σεβασμό της αξίας του ανθρώπου και την προστασία του πολίτη κατ’ επιταγή του άρθρου 15 του Συντάγματος. 

Επίσης µε το παρόν σχέδιο νόμου επιτυγχάνεται μια ουσιαστική παρέμβαση στον χώρο των ψηφιακών δικτύων µε στόχο τη διασφάλιση της παροχής δικτύου επίγειας ψηφιακής ευρυεκπομπής στο σύνολο της επικράτειας,

Η διαβούλευση θα ολοκληρωθεί την Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 09:00.

Ακολουθεί ο σύνδεσμος ''συμμετοχής'' στην ''δημόσια διαβούλευση'', στην οποία εμείς δεν θα συμμετάσχουμε, ούτε στον διαγωνισμό.

Αδειοδότηση ιδιωτικών ραδιοφωνικών σταθμών επίγειας ψηφιακής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης.

Καλή σταδιοδρομία και καλά κέρδη σε όλους τους συμμετέχοντες, καθώς και στους πολιτικούς σας, κρατήστε όμως το '' µε την αδειοδότηση θα διασφαλισθούν η πολυφωνία, η αντικειμενική και µε ίσους όρους μετάδοση πληροφοριών και ειδήσεων και η ενίσχυση της πολιτιστικής ανάπτυξης της χώραςµε γνώμονα το σεβασμό της αξίας του ανθρώπου και την προστασία του πολίτη κατ’ επιταγή του άρθρου 15 του Συντάγματος'', διότι θα σας χρειαστεί.

Επίσης να σας θυμίσουμε τις προηγούμενες ''δημόσιες διαβουλεύσεις'' για την ΕΡΤ, καθώς και για τα ιδιωτικά κανάλια, και ποια ήταν η έμφαση από τη πλευρά των αρμοδίων σε όσα πέρασαν οι πολίτες.

Οι δημόσιες διαβουλεύσεις σύμφωνα με όσα ίσχυσαν εν συνεχεία αυτών έχουν διακοσμητικό χαρακτήρα, και είναι κάτι ανάλογο με το ''Όχι'' του Ελληνικού λαού το οποίο το έκαναν ''Ναι'' καταλύοντας το θεμέλιο του πολιτεύματος το οποίο είναι η λαϊκή κυριαρχία.

Η διαπλοκή διευρύνεται τα τελευταία χρόνια , και η αδειοδότηση θα αποτελέσει το σήμα κατατεθέν της νομιμοποίησής της.

Το αρμόδιο υπουργείο καθώς και τα κοινοβουλευτικά κόμματα, και κυρίως το ΕΣΡ να μην κάνουν το λάθος παρακάμψεως του άρθρου 14 του Ελληνικού Συντάγματος, και ειδικότερα τη παράγραφο 9 : 

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ


Άρθρο 14, παράγραφος 9

9. Απαγορεύεται η συγκέντρωση του ελέγχου περισσότερων μέσων ενημέρωσης της αυτής ή άλλης μορφής. Απαγορεύεται ειδικότερα η συγκέντρωση περισσότερων του ενός (1) ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης της αυτής η άλλης μορφής, όπως νόμος ορίζει. 

Η αναφορά γίνεται για κανάλια, ραδιόφωνα, και εφημερίδες. Με δεδομένη την Συνταγματική διάταξη κανείς καναλάρχης δεν δικαιούται άδεια ενημερωτικού ραδιοφωνικού σταθμού , καθώς επίσης, δεν δικαιούται ραδιοφωνική άδεια και μέσο εφημερίδας το οποίο παράλληλα διαθέτει ενημερωτική ιστοσελίδα, διότι τα προαναφερόμενα αποτελούν ηλεκτρονικά - ψηφιακά - μέσα ενημέρωσης.

Η απαγόρευση του προηγούμενου εδαφίου καταλαμβάνει και κάθε είδους παρένθετα πρόσωπα, όπως συζύγους, συγγενείς, οικονομικά εξαρτημένα άτομα ή εταιρείες. 

Νόμος ορίζει τις ειδικότερες ρυθμίσεις, τις κυρώσεις που μπορεί να φθάνουν μέχρι την ανάκληση της άδειας ραδιοφωνικού ή τηλεοπτικού σταθμού και μέχρι την απαγόρευση σύναψης ή την ακύρωση της σχετικής σύμβασης, καθώς και τους τρόπους ελέγχου και τις εγγυήσεις αποτροπής των καταστρατηγήσεων των προηγούμενων εδαφίων.

Αναμένουμε το καθεστώς αδειοδοτήσεων στη ραδιοφωνία και τη τηλεόραση, και ειδικότερα ομίλων, όπως και γνωστών τους φίλων, οι οποίοι έχουν ανάμιξη με σειρά ραδιοτηλεοράσεων , της αυτής η άλλης μορφής, για τα δέοντα.

Μη ξεχνάτε ότι από εμάς στέρησαν με σειρά διώξεις και κατασχέσεις το ένα και μοναδικό.

Ως κυβέρνηση και κοινοβουλευτικά κόμματα έχετε μια επιλογή, η οποία ονομάζεται αναθεώρηση του Ελληνικού Συντάγματος, όμως το ''πείραγμα'' του Συντάγματος θα δηλώσει ευθαρσώς στον Ελληνικό λαό κανιβαλισμό, και μάλιστα πολιτικό κανιβαλισμό, διότι η υποχρέωση των πολιτικών είναι η εκπροσώπηση του λαού - πολιτών, καθώς και η τήρηση των θεσπισμένων και ειδικότερα των διατάξεων του συντάγματος, το οποίο αν ''πειραχτεί'', αναφορικά με την ραδιοτηλεόραση, θα προσβάλλονται σειρά άλλων διατάξεων του.

Οι κύριοι ολιγάρχες, καθώς και ορισμένοι εκδότες, κόμματα, κ.α., δεδομένης της επιχειρήσεώς τους, και οτιδήποτε άλλο διαθέτουν, έχουν τόσο τα χρήματα και το προσωπικό, όσο και τη δυνατότητα, να λειτουργήσουν σειρά από μέσα, το θέμα όμως είναι ότι προσβάλλονται  ο ανταγωνισμός, καθώς και τα κυριαρχικά δικαιώματα των πολιτών.

Γ.Κ

Σημειώσεις : Ευχόμαστε περισσότερα κέρδη στους ''δημοκράτες'' του δήμου Γλυφάδας, και στο σύνολο των ψηφοφόρων τους, και σιδεροκέφαλοι για όσα διαμορφώνουν σε τοπικό επίπεδο, και κυριότερα για την εκπροσώπηση τόπου και δημοτών.

Τιμάται ιδιαίτερα την Κεπροπίδα φυλή και τους Αιξωνείς. Δεν πρόκειται να σας ξεχάσουμε, και τονίζεται ότι σήμερα σε τοπικό επίπεδο ελάχιστοι είμαστε οι απόγονοι των αυτοχθόνων της περιοχής, και κυρίως είμαστε οι μοναδικοί συνεχιστές της κουλτούρας και του πολιτισμού τους. 

Οι αρχαίοι ημών πρόγονοι είναι νεκροί, και για τους πολιτευτές του δήμου και της πολιτείας νεκρή πρέπει να υφίσταται και η τοπική δημοκρατία, χωρίς πολυφωνία, πλουραλισμό, και αμεσότητα, άρα χωρίς ισοπολιτεία - ισονομία - δημοκρατία.

Επισήμανση: Έπειτα από τις αιτήσεις - παράβολα του παρελθόντος χρόνου, τα οποία κατατέθηκαν από τη πλευρά αρκετών συμμετεχόντων συμπολιτών μας για ίδρυση και λειτουργία τοπικών ραδιοφωνικών σταθμών, και τις διώξεις - κατασχέσεις που ακολούθησαν εμείς αδυνατούμε να συμμετάσχουμε σε όσα προωθούνται από τους αρμοδίους της πολιτείας, και οι λόγοι είναι σαφείς.

Τις δικές μας επενδύσεις, κόπους, εργασία τα κατέστρεψαν, ενώ όλα αυτά τα χρόνια οι ευεργετημένοι ημετέροι τους σε καθεστώς ανομίας και αναρχίας απολάμβαναν έσοδα από τα ερτζιανά.

Ποια δικαιοσύνη και δημοκρατία ανέφεραν από το κυβερνών κόμμα ;
Στα νότια και τη Γλυφάδα δεν λειτουργεί ούτε ένα (1) ενημερωτικό μέσα στα ερτζιανά, ο δήμος επιδεικτικά παρανομεί δια του συνόλου των εκάστοτε διοικούντων, και σημείο αναφοράς τους είναι η διαπλοκή λίγων ολιγαρχών οι οποίοι τους προβάλλουν, καθώς και σειρά έμμισθων, με τα χρήματα του κοινωνικού συνόλου, ώστε να υφίσταται καταργημένη η αναλογική ισότητα.

Εμείς πρεσβεύουμε την δημιουργία δημόσιων και δημοτικών μέσων, με επάρκεια εργαζομένων, ανοικτά για όλους τους πολίτες, ώστε να υπάρχει πράγματι πολυφωνία - πλουραλισμός και πραγματική δημοκρατία στις τοπικές κοινωνίες - Ο.Τ.Α., και σύμφωνα με όσα έχουν διαμορφωθεί εις βάρος μας, ως ιδιώτες δεν μπορούμε να τα παρέχουμε.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο νόμου για το ψηφιακό ραδιόφωνο Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">