ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Κουτσούμπας: Το δικαίωμα στην απεργία είναι αδιαπραγμάτευτο

«Το δικαίωμα στην απεργία είναι αδιαπραγμάτευτο» τόνισε στην ομιλία του στη Βουλή ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, λέγοντας ακόμα ότι « η υπάρχουσα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ παίρνει όλα τα αντιλαϊκά μέτρα που δεν μπόρεσαν να πάρουν οι προηγούμενοι όμως λογαριάζει χωρίς τον ξενοδόχο».

Με αφορμή την κατάθεση της τροπολογίας για τις απεργίες,  η όποια αποσύρθηκε στη συνέχεια, στην Ολομέλεια της Βουλής πυροδοτήθηκαν κατηγορίες προς την κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα αναφέρθηκε ότι η κυβέρνηση κάνει «βρώμικη δουλειά σαν τον κλέφτη, που όταν τον πιάνουν στα πράσα, αφήνει κάτω τα κλοπιμαία για να επανέλθει», και συνεχίζοντας ανέφερε ότι δεν θα εφαρμοστεί το μέτρο που επιχειρείται να επιβληθεί,  καλώντας τους εργαζόμενους να δυναμώσουν τον αγώνα τους, να είναι από σήμερα και κάθε μέρα στους δρόμους, να πυκνώσουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις των επόμενων ημερών, με αποκορύφωμα την πανελλαδική - πανεργατική απεργία στις 14 Δεκέμβρη.

Απευθυνόμενος προς τα κυβερνητικά έδρανα ο γ.γ. του ΚΚΕ είπε πως «ένα δικαίωμα το οποίο κατακτήθηκε με αίμα και αγώνες η κυβέρνηση με την τροπολογία που έφερε και προσωρινώς αποσύρθηκε ανοίγει το δρόμο για την απαγόρευση του»

Επίσης, ανέφερε ότι πρέπει να αναγνωριστεί σε αυτή την κυβέρνηση ως παροιμιώδης η προθυμία της να υπηρετήσει τα πιο βρώμικα σχέδια του κεφαλαίου, και συνέδεσε το σχόλιό του με την σιγή που επικράτησε στα ΜΜΕ και στα κόμματα γι’ αυτό το θέμα.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «Τελευταίο σας κατόρθωμα η χτεσινή τροπολογία. Που βάζει στο στόχαστρο το πιο ιερό, το πιο μεγάλο, το πιο αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα της εργατικής τάξης. Το δικαίωμα στην απεργία».

Κανένα άλλο κόμμα δεν έβγαλε κάποια ανακοίνωση. Και για να μην αδικήσουμε τη ΝΔ η αλήθεια είναι ότι στελέχη τους σας ζητούν να μην πάρετε πίσω την τροπολογία να την ψηφίσετε. Σας σιγοντάρουν κανονικά. Και γιατί να μην το κάνουν άλλωστε; Αφού κάνετε πράξη την πάγια επιδίωξη, το όνειρο του κεφαλαίου, που ήταν και είναι το χτύπημα του απεργιακού δικαιώματος, για να υπάρχει σιγή νεκροταφείου μέσα στους χώρους δουλειάς, για μην κουνιέται φύλλο και να μπορεί να επιβάλλεται ο εργασιακός μεσαίωνας που έχετε θεσμοθετήσει, εσείς και οι προηγούμενοι μαζί».

Μάλιστα, όπως παρατήρησε ο γ.γ. του ΚΚΕ «Ως κυβέρνηση λέτε ότι δεν αποτελεί πρόβλημα το 50 συν 1 για την απαρτία» και έθεσε το ερώτημα προς τους παριστάμενους υπουργούς «Εσείς κύριοι που εκπροσωπείτε το 22% πραγματικά, με βάση όσους έχουν δικαίωμα ψήφου, και με αυτό το σαθρό ποσοστό, που σήμερα έχει γίνει πολύ μικρότερο, φέρνετε ένα νόμο που απαιτεί από τους εργαζόμενους να έχουν το 50 συν 1 του συνόλου των μελών τους σε παρουσία στη συνέλευση και στην κάλπη, κάτω από τον εκβιασμό και μπροστά στον εργοδότη και τις απειλές του, για να αποφασίσουν μια απεργία, για να διεκδικήσουν το δίκιο τους ;»

Επισήμανση του ''Γ'': Το δικαίωμα στην απεργία είναι πράγματι ιερό, όμως ακόμα και σήμερα στη χώρα μας υφίσταται εργασιακός μεσαίωνας, και πρέπει να εξηγηθεί, ότι οι συλλογικές συμβάσεις που επικαλούνται οι εκάστοτε κυβερνήσεις, όπως και η σημερινή, αφορούν καπιταλιστικές επιχειρήσεις και εταιρίες, ενώ στην κοινωνία έχουμε πολύ περισσότερες κατηγορίες.

Ενδεικτικά: Τοπικοί δημοσιογράφοι, οι οποίοι υπήρξαν υποστηριχτές συγκεκριμένων τοπικών παρατάξεων, συγκεκριμένων αστικών κομμάτων, εν συνεχεία των δημοτικών εκλογών, για την ''προσφορά'' τους, και τις υπηρεσίες που παρείχαν σε συγκεκριμένες παρατάξεις υποψηφίους, βρέθηκαν στα γραφεία τύπου των δήμων με αρκετά ικανοποιητικές αποδοχές.

Τίθεται ευθέως το ερώτημα: Οι εν λόγω διέθεταν επιχειρήσεις και εταιρίες , είχαν κάποια συμμετοχή με τις συλλογικές συμβάσεις ; Σαφέστατα  κατηγορηματικά όχι, άρα υπήρξε επιλεκτικά μονομερώς μέριμνα για την κάλυψη των φιλοπαραταξιακών τους, οι οποίοι απέκτησαν τόσο μηνιαία έσοδα, όσο και κάλυψη υπό την αιγίδα των δήμων, ενώ στον αντίποδα οι υπόλοιποι προφανώς δεν λογίζονται τίποτα, και κυρίως, αυτό το καθεστώς πρέπει να συνεχίζεται εσαεί με το οποιοδήποτε αστικό κόμμα διοικεί το δήμο.

Αναφορικά με την αριστερά, είναι καταφανώς πασιφανές ότι υπό τις παρούσες συνθήκες σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο, δεν δύναται να κυβερνήσει ένα κόμμα με σοσιαλιστικό προσανατολισμό, διότι οι αποφάσεις σε επίπεδο Ε.Ε. είναι κάθετα καπιταλιστικές, και ένα αστικό κόμμα μέλος της Ε.Ε. είναι υποχρεωμένο να εφαρμόσει τα ψηφισμένα σε επίπεδο Ε.Ε.

Κυρίες και κύριοι του ΚΚΕ υπό της παρούσες συνθήκες μπορείτε να κυβερνήσετε τη χώρα ως αριστερά ;

Όπως ακούσαμε να αναφέρετε από δικό σας άνθρωπο, αν δεν υπάρξει στροφή από μια μεγάλη δύναμη προς τον σοσιαλισμό, ακόμα και να γίνει κυβέρνηση το ΚΚΕ,  δεν μπορεί να κυβερνήσει.

Και συγκεκριμένα ανέφερε: '' Να γίνουμε και εμείς κάτι ανάλογο του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος ανακαλεί όσα είχε δεσμευτεί στο λαό ; ''

* Εμάς προσωπικά ποτέ δεν μας ενδιέφερε ποια θα είναι η απήχηση σε κοινωνικό επίπεδο, όμως είναι σαφές ότι η πολιτική ντε φάκτο αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνίας, και όταν βλέπουμε ''τοπικά μέσα'' πάσης φύσεως, τα οποία επικεντρώνουν σε δελτία τύπου δήμων, εκδηλώσεις, και κοινωνικές -αθλητικές ειδήσεις, ενώ η πολιτική καθολικά εξαφανίζεται, υπάρχει παθογένεια.

Ο πολιτικός, ανεξάρτητα κόμματος, θα έχει μια θέση σ' αυτά τα κοινωνικά κ.α μέσα, μόνο στη περίπτωση που γίνει από τη πλευρά του μια επίσκεψη σε κάποιο τοπικό δήμο, ενώ η κοινωνία αποτελείται από μέλη, η ψηφοφόρους όλων των αστικών κομμάτων, και ειδικότερα, θέματα όπως το συγκεκριμένο αφορούν το σύνολο της κοινωνίας. 

Μπορεί ενίοτε να λέμε πολλά, και κόντρα στα γνωστά στερεότυπα της ουδέτερης δημοσιογραφίας - παρουσίασης θεμάτων - διότι επί πολλά χρόνια κάναμε ραδιόφωνο, η παθογένεια όμως, αναφορικά με τους Ο.Τ.Α είναι δεδομένη, διότι εμείς πιστεύαμε σε δημόσιες και δημοτικές δομές με ικανό αριθμό εργαζομένων για τη κάλυψη του συνόλου, ενώ η έμφαση επί δεκαετίες είναι η κάλυψη των εκλεγμένων διοικήσεων, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων δημοτικών Ρ/Σ, οι οποίοι καλύπτουν σε ένα βαθμό την ειδησιογραφία και τη πολιτική, οι οποίοι βέβαια τελούν υπό εξαφάνιση.

Στα νότια προάστια Αττικής πέρασαν από την τοπική αυτοδιοίκηση ως διοικούντες χιλιάδες ''σοσιαλιστές'', τα κόμματά τους κυβέρνησαν επί δεκαετίες, οι ίδιοι διοικούσαν επί τετραετίες, και δεν δημιούργησαν ούτε ένα (1) ενημερωτικό μέσο των κατοίκων. ( Για εμάς η τοπική αυτοδιοίκηση λογίζεται ως ''πλιάτσικο'' μια θητείας, και ενώ οι εκάστοτε διοικούντες όποτε έρχονται οι εκλογές επικαλούνται τα ''έργα'' που έγιναν επί ημερών τους, στον αντίποδα , διαμορφώνουν τη μίνι διαπλοκή τους για όσο χρόνο διοικούν, και δεν αφήνουν τίποτα πίσω τους, σε επίπεδο πλουραλισμού - πολυφωνίας - αναλογικής ισότητας, τοπικής δημοκρατίας, καθώς επίσης, είναι πλήρως εξαρτημένοι από τους πάσης φύσεως ιδιώτες.) 

Το μοναδικό τους εγχείρημα, διαδημοτικού Ρ/Σ, εμπεριείχε τις γνωστές παθογένειες των αστικών κομμάτων - πελατειακού συστήματος - εξυπηρέτησης στελεχών και ημέτερων, παχυλών αποδοχών - μισθών των ''δικών'' μας διευθυντικών κ.α. χωρίς τις απαιτούμενες γνώσεις - κατάρτιση, και οδηγήθηκε στα χρέη και στο λουκέτο, ενώ με πολύ λιγότερα χρήματα θα υφίστατο ένα βιώσιμο τοπικό μέσο μέχρι σήμερα, όλων των δημοτών, χωρίς να κοστίζει εκατομμύρια στους δήμους. ( Συγκεκριμένα εργαζόμενοι του εν λόγω, ως ''πειρατές'' από το σπίτι τους, είχαν μεγαλύτερη ακροαματικότητα από αυτήν του διαδημοτικού σταθμού !!! ) 
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Κουτσούμπας: Το δικαίωμα στην απεργία είναι αδιαπραγμάτευτο Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">