ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Στα 70 έφυγε η France Gall

Η Γαλλίδα ερμηνεύτρια France Gall πέθανε σε ηλικία 70 ετών στις 7 Ιανουαρίου, στο Παρίσι.

Από τον Δεκέμβρη του 2017 νοσηλευόταν στο American Hospital of Paris, στη περιοχή Neuilly-sur-Seine όπου είχε εισαχθεί λόγω σοβαρής λοίμωξης. Αυτή ωστόσο δεν ήταν η πρώτη φορά που η τραγουδίστρια πάλεψε με την επάρατη νόσο. Το 1992, μετά την είδηση του θανάτου του συζύγου της Michel Berger η Gall είχε την πρώτη της μάχη με τον Καρκίνο του Μαστού

Το 1992 είχε προηγηθεί ο θάνατος του συζύγου και επίσης τραγουδιστή, Michel Berger.

Γεννήθηκε στο Παρίσι, στις 9 Οκτωβρίου του 1947. Από μικρή είχε το όνειρο να ασχοληθεί με το τραγούδι, καθώς προερχόταν από μουσική οικογένεια. Το 1965 εκπροσώπησε το Λουξεμβούργο στον τότε διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision ερμηνεύοντας τη σύνθεση του Serge Gainsbourg «Poupée de cire, poupée de son»! Η φήμη της στην Ευρώπη απογειώθηκε μετά τη νίκη της στον διαγωνισμό και οι δίσκοι που κυκλοφορούσε γνώριζαν τεράστια επιτυχία.

Η France Gall έγινε ευρέως γνωστή στο γαλλικό κοινό σε ηλικία μόλις 16 ετών όταν κυκλοφόρησε το single «Don’t Be So Stupid», το οποίο πούλησε 200.000 αντίτυπα.

Σε συνεργασία με το στιχουργό Serge Gainsbourg κέρδισε τη Eurovision το 1965 για το Λουξεμβούργο με το τραγούδι «Poupée de cire, poupée de son», με αποτέλεσμα να γίνει γνωστή διεθνώς και να έχει μια επιτυχημένη καριέρα.

Το 1988 κατέκτησε την πρωτιά στα charts πολλών χωρών με την μεγάλη επιτυχία της, «Ella, elle l'a», που εξυμνεί την Αμερικανίδα τραγουδίστρια της τζαζ Ella Fitzgerald.

Το 1997 αποσύρθηκε από τα φώτα της δημοσιότητας λόγω του θανάτου της κόρης της Pauline.

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Στα 70 έφυγε η France Gall Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">