ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Γλυφάδα: Μια σήραγγα στον Υμηττό απαιτεί επιβεβλημένη αναγκαιότητα

Μια σήραγγα στον Υμηττό απαιτεί επιβεβλημένη αναγκαιότητα αναφορικά με την μετεξέλιξη της περιοχής μας, και δεδομένου ότι απαιτείται ολόκληρο ταξίδι ώστε ο κάτοικος των Νοτίων προαστίων και της Γλυφάδας να κατευθυνθεί στα υπόλοιπα προάστια του Ν.Αττικής, για μια διαδρομή λίγων λεπτών , αν υπάρξει μελέτη και κατασκευή μιας σήραγγας στο βουνό.

Δεδομένου ότι η περιοχή μας, στα νότια προάστια, γέμισε τα τελευταία χρόνια με δεκάδες ''ενημερωτικές σελίδες'', εμείς από το δικό μας μετερίζι στις ελάχιστες αναρτήσεις - τοποθετήσεις μας, θα επισημαίνουμε τις ανάγκες του τόπου και των κατοίκων αναφορικά με το μέλλον της περιοχής.

Επίσης, σύμφωνα με το ισχύον ''καθεστώς'' των εκλεγμένων στην περιοχή μας, από συγκεκριμένο φάσμα της κοινωνίας, το οποίο αρέσκεται σε ρουσφέτια - πελατειακό σύστημα - εξυπηρετήσεις , χάρες, κ.α., ενώ στερείται προτάσεων για τον τόπο, εμείς δίνουμε έμφαση αποκλειστικά σε όσα δεν λέγονται, και δεν ανακινούνται από την πλειονότητα των κατοίκων.

Είναι αυταπόδεικτο ότι τόσο οι εκλεγμένοι, όσο και η πλειονότητα των συμπολιτών μας, δεν διαθέτουν την ικανότητα να διαβλέπουν τον μέλλοντα χρόνο, και αναλώνονται στο παρόν και σε όσα τους ταλανίζουν.

Άλλωστε η πλειονότητα των κατοίκων έχει να ασχοληθεί με διαφορετικά ζητήματα, και είναι σαφές ότι η μετεξέλιξη συνήθως δεν τους ενδιαφέρει, διότι προέχουν άλλης φύσεως ζητήματα.

Για εμάς η επένδυση εκατομμυρίων για επέκταση της γραμμής του μετρό στο νότια προάστια, και ειδικότερα στη Γλυφάδα, είναι υποδεέστερης σημασίας έναντι μιας διάνοιξης σήραγγας στον Υμηττό της περιοχής μας, διότι το μακροχρόνιο όφελος των κατοίκων θα είναι μεγαλύτερο, και μάλιστα σε αυξημένο ποσοστό έναντι ενός σταθμού μετρό.

Οι κύριοι που επικαλούνται την ''ανάπτυξη'', σε όλα τα επίπεδα εξουσίας, ας δώσουν ιδιαίτερη προσοχή.

Πρωτίστως δεν θα είμαστε ''τέρμα Θεού'' ως περιοχή, θα ανοίξουν νέοι ορίζοντες για το τόπο, και μακροπρόθεσμα η ωφέλεια θα είναι σημαντική για την ευρύτερη περιοχή και τους κατοίκους, οι οποίοι παρεμπιπτόντως ακόμα και με το μετρό στο Ελληνικό δεν αποχωρίζονται την μετακίνηση με το αυτοκίνητο.


Κάντε κλίκ για μεγέθυνση του χάρτη
Όπως βλέπετε στον χάρτη, με τις κόκκινες γραμμές, η απόσταση μιας σήραγγας στον Υμηττό είναι ανάλογου μήκους με την διαδρομή του μετρό από Ελληνικό - Γλυφάδα. Ο κάτοικος αρκετών περιοχών της Αθήνας γνωρίζει ότι η διαδρομή μέχρι το νέο αεροδρόμιο είναι ολόκληρο ταξίδι, ενώ αν υπάρξει μια σήραγγα στον Υμηττό θα είναι ζήτημα λίγων λεπτών.

Γίνεται σαφές ότι από τη μια πλευρά του Υμηττού υφίστανται πυκνοκατοικημένες πόλεις, και από την άλλη ισχύει μια εντελώς διαφορετική κατάσταση, πως θα προκύψει ανάπτυξη αν δεν χαραχθούν νέες γραμμές ;;;


Κάντε κλίκ για μεγέθυνση του χάρτη

Έχοντας μια σήραγγα στον Υμηττό, κόστους όσο περίπου θα κοστίσει η γραμμή μετρό Ελληνικό - Γλυφάδα, είναι βέβαιο ότι καθημερινά θα χρησιμοποιείται από χιλιάδες οδηγούς των περισσοτέρων περιοχών στα Νότια προάστια, αποφορτίζοντας την κυκλοφορία σε ένα βαθμό σε πολλές τοπικές λεωφόρους - οδούς, και παράλληλα είναι σαφές ότι αρκετοί από αυτούς καθ' οδόν θα σταματήσουν σε εκατοντάδες τοπικές επιχειρήσεις για προμήθειες, αγορές, κ.α., παρέχοντας τόνωση της τοπικής οικονομίας όσων δραστηριοποιούνται τοπικά.

Επίσης, η εξοικονόμηση χρημάτων από τη πλευρά χιλιάδων πολιτών τα οποία παρέχονται σε καύσιμα , και ειδικότερα όσων εργάζονται σε περιοχές αρκετά χιλιόμετρα μακριά από τα νότια είναι ένα δεύτερο και σημαντικό κεφάλαιο.

Ένα τρίτο κεφάλαιο είναι ότι στους περιφερειακούς υφίστανται μεγάλες διαδρομές με φανάρια, κ.α., ενώ η σήραγγα είναι συνεχούς κυκλοφορίας, και αν είναι σωστά σχεδιασμένη η διαδρομή υπάρχει σημαντικό όφελος.

Η πρόταση επαφίεται στη κρίση σας, και ελπίζουμε να διαθέτεται κατάλληλο επίπεδο - συντελεστή νοημοσύνης για την αξιολόγηση της.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ 


* Προς αποφυγή τυχόν παρεξηγήσεων, η παρερμηνείας, τονίζεται ότι έπειτα από τις παρεμβάσεις στο φυσικό περιβάλλον του Υμηττού, με κατασκευή στην Α' ζώνη του, στην περιοχή της Τερψιθέας, νεκροταφείου , εκκλησίας κ.α., δεν υπήρξαν αντιδράσεις από τη πλευρά των κυβερνητικών και λοιπών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. 

Θεωρούμε ότι διαθέτεται το επίπεδο να κρίνετε επαρκώς αν λογίζονται ''ανάπτυξη'' μιας κοινωνίας τα νεκροταφεία για τα οποία πιστώνονται τα χρήματά μας, διότι για εμάς είναι ''απευχθέο'' ..., σε πλήρη αντιδιαστολή της προτάσεως μας η οποία σε βάθος χρόνου παρέχει τεράστιο επίπεδο ανάπτυξης και ωφέλειας των κατοίκων στα νότια. ( Σαφώς όχι των νεκρών ! )


  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Γλυφάδα: Μια σήραγγα στον Υμηττό απαιτεί επιβεβλημένη αναγκαιότητα Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">