ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Γλυφάδα: Η ανταποδοτικότητα των παροχών

Οι ψηφοφόροι επί αρκετές δεκαετίες δεν έχουν δείξει την πνευματική ικανότητα να κρίνουν τα έξοδα του προϋπολογισμού του δήμου Γλυφάδας, ως προς τις υπηρεσίες που παρέχει δια μέσω των εκάστοτε κομματικών διοικήσεων,  και δεδομένης αυτής της ανικανότητας υπάρχει ως αποτέλεσμα ο Ο.Τ.Α να καταρρέει, η ανταποδοτικότητα των παροχών έναντι των χρημάτων τα οποία παρέχονται από τους δημότες να περιορίζονται σε ημέτερους, φιέστες, έργα βιτρίνας και εντυπώσεων, ενώ ο αμιγώς τοπικός πολιτισμός και ''δημοκρατία''  ψυχορραγούν.

Κάθε κάτοικος Γλυφάδας γνωρίζει ότι η προβολή - ρεκλάμα - η οποία γίνεται επί αρκετά χρόνια στο δήμο των νοτίων προαστίων εμπεριέχει τη ''χλιδή'', αναφέροντας χαρακτηριστικά δια μέσω των εκάστοτε διοικήσεων και των ανθρώπων τους '' Η Γλυφάδα είναι ένας πλούσιος δήμος '', καταφανώς όμως αυτός ο πλούτος βρίσκεται στην λεηλασία - διαχείριση - και τις πολιτικές του πελατειακού συστήματος και του βολέματος ημέτερων, όπως και των δεδομένων συμφερόντων των εμπλεκομένων. ( Δεν θα σταθούμε σε χαρακτηριστικές περιπτώσεις διότι είναι αρκετές και γνωστές )  


Μηδενική παραγωγή


Από την κορυφή της πυραμίδας, μέχρι τη βάση της, (και εμείς το περιορίζουμε σε τοπικό επίπεδο δήμου), έχουμε δεκάδες - εκατοντάδες - εξασφαλισμένους, με περισσότερα προνόμια, χρήματα, αξιώματα, κ.α,  στην κορυφή της πυραμίδας, και αναλογικά το αντίστοιχο στη βάση της , ενώ δεν υπάρχει ίχνος παραγωγής.


Μεγάλο τμήμα πολιτών λαμβάνει ενώ δεν παράγει απολύτως τίποτα, και είναι ξεκάθαρο ότι η ανάπτυξη, όπως και η κάλυψη της ανεργίας, και κυρίως η αποτροπή να φεύγουν οι νέοι 
από τη χώρα μας, και ειδικότερα οι άξιοι, προϋποθέτει την παραγωγή.

Για να είμαστε απόλυτα ακριβείς, ενώ δεν υπάρχει ενδογενής παραγωγή προϊόντων, ούτε βιομηχανίες, εργοστάσια, δημοτικές επιχειρήσεις, κ.α., υπάρχει παραγωγή σκουπιδιών, κυρίως από εισαγόμενα προϊόντα, και μάλιστα στο 90 %.

Ενδεικτικό και ακραίο παράδειγμα: Αν σε καθημερινή βάση, κάθε κάτοικος Γλυφάδας φεύγοντας από το σπίτι του βάλει στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου τη σακούλα με τα σκουπίδια, και την εναποθέσει σε οποιοδήποτε σκουπιδοτενεκέ ολόκληρου του Ν. Αττικής, ( εκτός των ορίων της Γλυφάδας ), αυτομάτως το επιχείρημα της κάλυψης των πάγιων αναγκών του δήμου υπολείπεται. 

Εκατοντάδες εργαζόμενοι του δήμου, και κυρίως όσοι/ες από τη πλευρά του δήμου επικαλούνται ότι καλύπτουν πάγιες ανάγκες, στην καθαριότητα, για εμάς τουλάχιστον έπρεπε να επιτελούν πολλαπλά καθήκοντα, και κυρίως ανάπτυξης.

Σε άλλο δημοσίευμα έχουμε θέσει την επισκευή οδών με οχήματα και λίγους εργαζόμενους, και θεωρούμε ότι η αρμοδιότητα στους δήμους, επισκευών σε οτιδήποτε περιβάλει το δήμο, λογίζεται εν μέρει αναπτυξιακή πολιτική. 

Η ανακύκλωση των ιδίων

H πιο κορυφαία απόδειξη της καθολικής αδυναμίας της ελληνικής κοινωνίας, είναι πως δεν κατάφερε να αναδείξει νέα πρόσωπα, και υφίσταται μια ανακύκλωση των ιδίων και των ιδίων, δεκαετίες ολόκληρες, και με την υποστήριξη - σύμπραξη, ακόμα και των οικογενειών που τα μέλη τους ήδη έχουν μεταναστεύσει.

Οι πολιτικοί ναι μεν καθοδηγούνται από τους πολίτες, ενίοτε όμως ''καπελώνουν'' τους πολίτες και την κοινωνία, και ενώ η πλειονότητα των πολιτών κάνει τους πολιτικούς, οι περισσότεροι στερούνται προτάσεων, και μάλιστα το ουσιαστικότερο είναι ότι στερούνται αμοιβαίας κατανόησης σε σειρά ζητημάτων, όπως και της φερόμενης κοινωνικής συνοχής

Είναι απαράδεκτο σε μια τοπική κοινωνία - δήμο - να διαχωρίζουμε το κοινωνικό σύνολο σε κατηγορίες, και ότι ανάμεσά μας υπάρχουν ανώτεροι και κατώτεροι.

Ακόμα και στα δύσκολα για τη χώρα και το λαό, ως κοινωνικό σύνολο δεν φτιάξαμε χαρακτήρα , και αποδεικνύεται με την υφιστάμενη πόλωση, κατακερματισμό, ακόμα και ανάμεσα σε ανθρώπους που τους διέπει σαφές και ενιαίο ιδεολογικό υπόβαθρο.

Αριστεροί - αναρχοαριστεροί, ακροαριστεροί, αξωαριστεροί, κεντοαριστεροί, δεξιοαριστεροί, αριστεροκεντρώοι, και το ανάλογο αναφορικά με την δεξιά, με ακροδεξιά, κεντροδεξιά, κ.α.

Εμείς ως ουτοπιστές και μέσα στο 2018 επενδύουμε στην κοινωνική επανάσταση για τον ανεξάρτητο δήμο, και κυρίως το δήμο ο οποίος θα παρέχει αναπτυξιακούς ορίζοντες σε όλους τους κατοίκους - δημότες, με έμφαση στην δημιουργία δομών αξιοποίησης του ανθρώπινου δυναμικού, ανάπτυξης και αναμόρφωσης του τόπου, σύμφωνα με τις δυνατότητες των κατοίκων.

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ: Είναι απαγορευτικό για το δήμο να δημιουργήσει μια δημοτική επιχείρηση κατασκευής πεζοδρομίων και πλακών, όπως και επιδιόρθωσης των οδών, ώστε να αξιοποιήσει μεγαλύτερο τμήμα συμπολιτών μας πολλών ειδικοτήτων ; Αντί να φεύγουν τα εκατομμύρια του κοινωνικού συνόλου για υλικά πάσης φύσεως, ( κυρίως στη Γερμανία ), δεν μπορεί από μηδενική βάση να δημιουργηθεί μια δημοτική επιχείρηση παραγωγής υλικών οδοποιίας - πεζοδρόμων, καθώς και επισκευών ;

Δεδομένου ότι στη χώρα μας υπάρχουν νέοι επιστήμονες πολλών ειδικοτήτων πόσο δύσκολο είναι να μετατρέψουν - κατασκευάσουν - φορτηγά επιδιόρθωσης των οδών ; ( Στο μηχανοστάσιο του δήμου έχετε δεκάδες οχήματα σε αχρηστία )


ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ

                                                                               Ιανουάριος 2018
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Γλυφάδα: Η ανταποδοτικότητα των παροχών Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">