ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Μπουτάρης: Πονεμένη ιστορία η Μακεδονία - Οι Μακεδονίες είναι τρεις

Το μακεδονικό είναι ένα πολύ πονεμένο θέμα, είπε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης επαναλαμβάνοντας τη διαφωνία του με το συλλαλητήριο έγραψε η voria.gr.

Οι Μακεδονίες είναι τρεις !!!

Η Μακεδονία δεν είναι μία αλλά τρεις: Αυτή που κατέχουμε εμείς, ένα κομμάτι στην ΠΓΔΜ και ένα κομμάτι στη Βουλγαρία, τόνισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, σημειώνοντας πως το ζήτημα του μακεδονικού είναι ένα πονεμένο θέμα.

Δείτε το βίντεο:



Το μακεδονικό είναι ένα πολύ πονεμένο θέμα, είπε ο κ. Μπουτάρης, επαναλαμβάνοντας τη διαφωνία του με το συλλαλητήριο. Ως δήμος, όμως, σημείωσε ότι έδωσε στους διαδηλωτές άδεια, ρεύμα, και ότι η δημοτική τηλεόραση κάλυψε το συλλαλητήριο για δύο ολόκληρες ώρες.

Αναφορικά με την ουσία του ζητήματος του ονόματος υποστήριξε ότι αναπαράγονται ιστορικά λάθη. Αυτοί που πήγαν στο συλλαλητήριο λένε ότι η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική. Αυτό είναι το πρώτο μεγάλο ψέμα. Η Μακεδονία δεν είναι μία και ελληνική είναι τρεις Μακεδονίες» σημείωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, εννοώντας τις περιοχές στην Ελλάδα, την ΠΓΔΜ και τη Βουλγαρία. Μάλιστα, εκτίμησε ότι το "Νέα Μακεδονία" είναι η καλύτερη λύση για το όνομα της ΠΓΔΜ, καθώς, όπως είπε, δηλώνει ότι πρόκειται για νέα χώρα.


Πηγή:voria.gr

Σημείωση του ''Γ'': Υπό αυτό το πρίσμα , Μπουτάρη, θα πρέπει να αναθεωρήσουμε και εμείς πολλά και διάφορα σε τοπικό επίπεδο, δεδομένου ότι τεχνηέντως ορισμένοι κύκλοι εξαφάνισαν μια από τις πρώτες συνοικίες της Γλυφάδας, το Βόσπορο, ο οποίος είναι ζήτημα χρόνου να περάσει στον όμιλο Λάτση.

Το Ελληνικό δεν είναι μόνο ένα, είναι πολύ περισσότερα, και συγκεκριμένα και αυτό είναι τρία !!!

Είναι το Ελληνικό της Γλυφάδας, είναι το Ελληνικό του Ελληνικού - Αργυρούπολης, είναι και το Ελληνικό του Αλίμου.

Κυρίως για εμάς είναι το Ελληνικό - Βόσπορος Ελληνικού - Γλυφάδας.

Ελπίζουμε τόσο οι πολιτικοί μας, όσο και οι αιρετοί μας, να αντιλαμβάνονται τι εννοούμε, διότι στα όρια των τριών δήμων βρίσκεται το τέως αεροδρόμιο,  και για εμάς οι δήμοι πρέπει να έχουν σημαντικό ρόλο σε όσα θα επακολουθήσουν, διασφαλίζοντας και εξασφαλίζοντας τους κατοίκους της περιοχής μας.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Μπουτάρης: Πονεμένη ιστορία η Μακεδονία - Οι Μακεδονίες είναι τρεις Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">