ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ρομπότ αυτόματου μαγειρέματος - Παρουσίαση Naomi Wu

Η Naomi Wu ζει και εργάζεται στο Shenzhen της Κίνας και ενίοτε προωθεί κινεζικές πατέντες - μηχανήματα.

Ένα απ' αυτά είναι και το ρομπότ αυτόματου μαγειρέματος , FAN LAI, το οποίο μαγειρεύει μια σειρά φαγητών, και παράλληλα επικοινωνεί με το κινητό τηλέφωνο, ανακοινώνοντας το χρόνο που το φαγητό θα είναι έτοιμο.




Το μηχάνημα κοστίζει περίπου 200 ευρώ, και κάθε δισκάκι γεύματος από ένα μέχρι 3 ευρώ.

Δείτε στο βίντεο πως μαγειρεύει



Αυτή τη στιγμή είναι διαθέσιμο μόνο σε λίγες πόλεις της Κίνας, όμως ενδέχεται να περάσει και σε άλλες χώρες, αν υπάρξει ενδιαφέρον από αντιπροσώπους.



Κάλλιστα θα μπορούσε να έρθει και στη δική μας χώρα, στην οποία έχουμε πλειάδα υπέρβαρων ατόμων, δεδομένης της καθιστικής εργασίας και των φαστ φουντ, και τα ''δισκάκια γεύματα'' να προσαρμοστούν στην Ελληνική κουζίνα για μαγειρευτά φαγητά.

Η διάθεση θα μπορούσε να γίνεται από τα super market, και από αλυσίδες καταστημάτων αυτού του είδους.

Αποτελεί μια λύση για ορισμένα άτομα που δεν έχουν πολύ χρόνο στη διάθεσή τους, ώστε σε λίγη ώρα και χωρίς διαδικασίες, κουζίνα, κατσαρόλες, μαγείρεμα, κ.α., να ετοιμαστεί ένα μαγειρευτό φαγητό.



Σε επόμενη φάση - μάλλον απαιτείται, να αλλάξει η δομή του στεγνού μαγειρέματος, και να προσαρμοστεί στο μηχάνημα μια υποδοχή για νερό, ώστε να μαγειρεύει και όσα φαγητά περιέχουν πολλά υγρά.

Γιάννης Κουρδομένος
glyfadaweb@gmail.com


Υ.Γ.: Ορισμένες από αυτές τις ιδέες , για παραγωγή - κατασκευή πολυμηχανημάτων, τις είχαμε και εμείς πριν από δεκαετίες, όμως δεν δώσαμε ιδιαίτερη έμφαση στην κατασκευή.

* Αναφορικά με τη τοπική μας κοινωνία μη μας κάνετε τους ''κινέζους'' , διότι αντιλαμβάνεστε, ότι όταν θέλουμε να έχουμε πρότυπα θέματα, που δεν τα έχει παρουσιάσει κανείς άλλος στην Ελλάδα, μπορούμε.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ρομπότ αυτόματου μαγειρέματος - Παρουσίαση Naomi Wu Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">