ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ελληνικό-Αργυρούπολη: Πιλοτική εφαρμογή του συστήματος υπογειοποιημένων κάδων

Πριν από αρκετό χρονικό διάστημα είμαστε οι πρώτοι που δημοσιοποιήσαμε φωτογραφίες από τους νέους υπόγειους κάδους στον δήμο Ελληνικού - Αργυρούπολης, και συγκεκριμένα από την πλατεία Σουρμένων.

Όπως αναφέρει ο δήμος: Στα πλαίσια του εκσυγχρονισμού του συστήματος αποκομιδής απορριμμάτων, ο Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης ξεκινάει την ΤΡΙΤΗ 23/1/2018 την πιλοτική εφαρμογή του συστήματος υπογειοποιημένων κάδων, σε τέσσερα σημεία.

Συγκεκριμένα: 
1) Eπί της Λεωφ. Ιασωνίδου στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης - Ελληνικό,
2) Πλατεία Βάρναλη - Αργυρούπολη,
3) Εμπορικό κέντρο της οδού Φλέμινγκ - Αργυρούπολη
4) Μαρίνου Γερουλάνου 81 - Αργυρούπολη .


ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΥΠΟΓΕΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

Με την λειτουργία του υπογειοποιημένου συστήματος αποκομιδής απορριμμάτων επιτυγχάνεται η δυνατότητα μεγαλύτερης αποθήκευσης απορριμμάτων σε κάθε χοάνη (1 χοάνη αντιστοιχεί σε 3 συμβατικούς κάδους),
η υγειονομική προστασία της περιοχής καθώς δεν υπάρχει πρόσβαση σε τρωκτικά ενώ αποφεύγεται η δυσοσμία και
μείωση του κυκλοφοριακού φόρτου των δρόμων από τα απορριμματοφόρα.

Παρακαλούμε τους δημότες στις περιοχές όπου θα λειτουργήσουν τα συστήματα υπογειοποιημένων κάδων:

· να συσκευάζουν καλά τα απορρίμματά τους σε μαύρες σακούλες,
· να τα εναποθέτουν μέσα στην χοάνη ( όχι έξω από αυτή, όπως συνηθίζεται σε άλλους δήμους), σύμφωνα με τον κανονισμό πόλης α/α 326/2015 ΑΔΑ:ΨΟ80ΩΡ7-0Η9 και τις διατάξεις που προβλέπονται σ αυτόν αλλά κυρίως με σεβασμό στο περιβάλλον.

Επισήμανση για την ομαλή λειτουργία αποκομιδής απορριμμάτων, των συμβατικών κάδων, οι κάτοικοι πρέπει:

· να μην παρκάρουν ή σταθμεύουν τα οχήματά τους έμπροσθεν των κάδων &
· να εναποθέτουν τα απορρίμματά τους εντός των κάδων.

Ο Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης μέχρι τέλους του έτους 2018 θα προχωρήσει στην υλοποίηση της τοποθέτησης άλλων δεκαέξι (16) συστημάτων υπογειοποιημένων κάδων σε σημεία της πόλης που εντοπίσαμε ως Δημοτική Αρχή ότι παράγουν μεγάλη ποσότητα απορριμμάτων (καταστήματα εστίασης, εμπορικά κέντρα κτλ), δίνοντας λύσεις φιλικές προς το περιβάλλον .

Η τελευταία αποκομιδή απορριμμάτων από συμβατικούς κάδους στις συγκεκριμένες περιοχές θα γίνει την Δευτέρα 22/1/2018 .

Με την υπογειοποίηση των κάδων υλοποιείται άλλη μια προεκλογική μας δέσμευση για την βελτίωση της αισθητικής και της ποιότητας ζωής των κατοίκων μας.

Το έργο, προϋπολογισμού 319.800 ευρώ με ΦΠΑ, χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής, και το υπέγραψαν η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, και ο Δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης, Γιάννης Κωνσταντάτος.

Επισήμανση του ''Γ'': Η ευρύτερη περιοχή μας , νότια προάστια Αττικής, τα τελευταία χρόνια γέμισαν με κομματικές, ανεξάρτητες, δημοτικές, συνεργαζόμενες, παραταξιακές, κ.α., ιστοσελίδες ενημέρωσης, προπαγάνδας, κολακείας, και πολλών ακόμα, όπως και με σειρά υπόγειων κάδων, τους οποίους εμείς είχαμε αναγγείλει Ραδιοφωνικά από τη δεκαετία του 90.

Το θέμα μας είναι ότι πριν υπάρξει οτιδήποτε απ' όλα αυτά, ακόμα και έντυπες εκδόσεις της δεκαετίας του 80, από τη δεκαετία του 70 λειτουργούσαμε ένα τοπικό ραδιόφωνο στα νότια από τη πόλη της Γλυφάδας, και μέχρι το 2004, το οποίο δέχτηκε σειρά από διώξεις και κατασχέσεις, ενώ στον αντίποδα, παραταξιακά, κομματικά, φίλα προσκείμενα, διαπλεκόμενα, βρίσκονται στο απυρόβλητο.

Τόσο από τη πλευρά της περιφέρειας Αττικής, όσο και απο τη πλευρά των τοπικών δήμων, και κυρίως της Γλυφάδας, και κυρίως τέως και νυν διοικούντες περιφερειακοί και δημοτικοί, ας επιχειρήσουν να μας αναφέρουν ποια είναι η συνδρομή τους στα ΝΟΤΙΑ προάστια Αττικής ώστε οι κάτοικοι να έχουν τις δομές που είχαν σε τοπικό επίπεδο.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ελληνικό-Αργυρούπολη: Πιλοτική εφαρμογή του συστήματος υπογειοποιημένων κάδων Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb