ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Γλυφάδα: Οικονομική Μάστιγα - Μισό εκατομμύριο ευρώ για υπολογιστές !

Το 2019 Γ. Παπανικολάου, και τοπική ΟΜ της ΝΔ , θα λογοδοτήσουν για τα εκατομμύρια απ' ευθείας αναθέσεων, και κυρίως αυτά τα οποία καταλήγουν με συνοπτικές διαδικασίες σε ημέτερους.

Ακόμα και οι ψηφοφόροι της ΝΔ, σε τοπικό επίπεδο, έχουν τη δυνατότητα να κρίνουν επαρκώς, τόσο τα τοπικά δημοσιεύματα, όσο και τα στοιχεία από την Διαύγεια, από το 2014 μέχρι το τέλος του 2017, στα οποία καταφανώς αποδεικνύεται ότι αρκετά εκ. ευρώ μετακινήθηκαν από το ταμείο του δήμου και κατέληξαν σε 'έργα και ημέρες', κυρίως των δικών τους ημέτερων.

Από το δικό μας μετερίζι, και σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε επί δεκαετίες, η κατασπατάληση και κακοδιαχείριση, η οποία γίνεται από πολιτικούς και αιρετούς, δρομολόγησε λαό και χώρα στην οικονομική καταστροφή, την ύφεση των πολλών,  την ευημερία των λίγων, τα Μνημόνια, και την υποδούλωση τουλάχιστον μέχρι το 2060. Ακόμα και χωρίς τα μνημόνια.

Δική μας υποχρέωση είναι να παρακολουθούμε τα τοπικά δρώμενα, όσα γράφονται και λέγονται από τους συμπολίτες μας, και να είμαστε αντικειμενικοί, αντί να εξυπηρετούμε τα στενά συμφέροντα των εκάστοτε διοικήσεων.Ο ''Παλμός της Γλυφάδας'' τον Ιανουάριο του 2018, γράφει « 742.000 χιλ. ευρώ, και περισσότερα, μέσα στο 2017 διέθεσε ο δήμος δια μέσω των διοικούντων με απ'ευθείας αναθέσεις.

Δεν είναι μόνο το νούμερο που φαντάζει εξωπραγματικό και υπέρογκο, για τις σημερινές δύσκολες οικονομικές συγκυρίες που βιώνει κάθε επιχείρηση, οικογένεια, νοικοκυριό, δημότης, ιδιώτης κ.ο.κ. αλλά είναι και ο τρόπος με τον οποίο αυτά τα χρήματα έχουν δαπανηθεί - ή αναμένεται να δαπανηθούν - από το Δήμο Γλυφάδας.

Ο αναγνώστης - κι ας μην είναι οικονομολόγος, ή σχετικός με την λειτουργία των ΟΤΑ - καταλαβαίνει πως δαπανούνται υπέρογκα ποσά για υπηρεσίες που πασάρονται στον δημότη ως δωρεάν, και ότι λύνουν τα χέρια, ή και για υπηρεσίες που ποτέ δεν φτάνουν να γίνουν αντιληπτές στους δημότες. Για παράδειγμα, η καταπολέμηση της πιτυοκάμπης που στοιχίζει 24.800,00€, η λειτουργία του Fix my City 23.808,00€, η μίσθωση χημικών τουαλετών 22.766,00€ κ.α. ».

Στον αντίποδα η notia-press αναφέρει ότι « δημοτικοί σύμβουλοι του Γιώργου Παπανικολάου έχουν κατηγορήσει δημόσια τον δήμαρχο ότι στήνει τους διαγωνισμούς και δίνει τα χρήματα σε δικούς του ανθρώπους. 

Ειδικά τον κολλητό του Γ. Παπανικολάου, Γιώργο Γκρίλλα, που είναι κουμπάροι, τον χρυσοπληρώνουμε τρία χρόνια τώρα με 2.500,00 ευρώ κάθε μήνα για να μας φέρνει Ευρωπαϊκά προγράμματα στο Δήμο, ενώ δεν μας έχει φέρει τίποτα, και το Ελεγκτικό Συμβούλιο αποφάνθηκε ότι είναι παράνομες αυτές οι προσλήψεις.

Επίσης, ο Γιώργος Γκρίλλας έχει εισάγει στη Γλυφάδα ότι γνωστό "επιχειρηματία" είχε στα προηγούμενα χρόνια δράσης του σε δουλειές που δεν λέγονται.

Ο Γιώργος Γκρίλλας δεν έχει αφήσει και τον αδελφό του παραπονεμένο, και σύμφωνα με ρεπορτάζ, η εταιρεία  ACTIVE COMPUTER SYSTEMS έχει εισπράξει μέχρι τώρα δεκάδες χιλιάδες ευρώ, περίπου 80.000,00 ευρώ  από το ταμείο του Δήμου, και οι ιδιοκτήτες της είναι κολλητοί του αδελφού του Γιώργου Γκρίλλα, Γιάννη Γκρίλλα.

Πρόκειται για τους Στασινόπουλο, Σπηλιόπουλοκαι τα χιλιάρικα που εισέπραξαν από τον Δήμο Γλυφάδας δεν ήταν αποτέλεσμα καθαρού "διαγωνισμού", αλλά μέτρησε η στενότατη οικογενειακή φιλία με τους αδελφούς Γκρίλλα».

Με έναν διαγωνισμό που ελέγχεται για την νομιμότητά του λόγω τυπικών διαδικασιών (sic) όπως η δημοσίευση του διαγωνισμού σε έντυπα που ορίζει ο Νομοθέτης, θα πάρουν δουλειά αξίας τετρακοσίων εξήντα χιλιάδων οκτακοσίων ενενήκοντα τριών ευρώ και 12 λεπτών (460.893,12).

ΜΙΣΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΕΥΡΩ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΓΙΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ

Εμείς από τον ''Γ'' αναφέρουμε: Αν Στασινόπουλος, Σπηλιόπουλος, διαθέτουν τις γνώσεις του αντικειμένου 1% του υποφαινόμενου, αναφορικά με τη πληροφορική και τους υπολογιστές, δέχομαι να με φτύνουν κατά πρόσωπο συνολικά όλοι οι συμπολίτες μας. Σαφώς, προσωπικά δεν επιχειρώ, διότι δεν έχω ''κολλητούς'' στους δήμους ώστε να τσεπώνω εύκολα τα δεκάδες χιλιάρικα των απ' ευθείας αναθέσεων.

Τονίζεται ότι τα χρήματα τα οποία διαθέτει ο δήμος Γλυφάδας, και συγκεκριμένα η διοίκηση Γ. Παπανικολάου, για εξοπλισμό και συντήρηση υπολογιστικών συστημάτων, δεν τα έχουμε συναντήσει ως νούμερα πουθενά άλλου στη χώρα μας, ούτε σε δήμους, ούτε σε υπουργεία, ούτε σε εισαγγελίες.

Ενώ σε δεκάδες περιπτώσεις, οι πιστώσεις για την ετήσια επισκευή υπολογιστικών συστημάτων, σε υπουργεία, εισαγγελίες, δήμους, κ.α. δημόσιες υπηρεσίες, ανέρχονται από 900 μέχρι 4.000 - 5.000 χιλ. ευρώ, στο δήμο Γλυφάδας πιστώνονται 16.000 χιλ. ευρώ

Επιτέλους πείτε μας πόσους υπολογιστές διαθέτει, λειτουργεί ο δήμος, και πρέπει να αντικατασταθούν με το ποσό του μισού εκ. ευρώ ; 

{ Οι συμπολίτες μας γνωρίζουν ότι ποτέ δεν υπήρξαμε οπαδοί του αναχρονισμού, και πάντα δίναμε έμφαση στις νέες τεχνολογίες , ακόμα και σε εποχές που δεν είχαν υπάρξει, και αρκετοί μας παρεξηγούσαν για όσα πρωτοποριακά αναφέραμε πριν απο δεκαετίες στο τοπικό ραδιόφωνο. 

Η αναφορά δεν γίνεται για τα υπολογιστικά συστήματα, διότι τη περίοδο των δικών μας ιδεών και προτάσεων, δεν υφίστατο ψηφιοποίηση του δημοσίου, google, facebook,  youtube,  κινητά τηλέφωνα, ούτε sosial mediaΑποδεδειγμένα όλοι αυτοί δεν καινοτόμησαν - Είχαν προηγηθεί οι δικές μας ιδέες, και μάλιστα ΔΗΜΟΣΙΑ - Ραδιοφωνικά. 

Σαφώς ζούσαμε στην Ελλάδα, σε μια χώρα που όταν απευθύνεσαι στους ''αρμοδίους'', σου αναφέρουν ότι δεν μπορούν να κάνουν τίποτα, ενώ παρασκηνιακά μεριμνούν για συγγενείς, ''κολλητούς'', ημέτερους, και ψηφοφόρους. }

Εμείς λοιπόν, λειτουργούμε με αναβαθμίσεις υπολογιστές του 2010, και σήμερα βρισκόμαστε στο 2018, ενώ ο δήμος Γλυφάδας το 2013 - 14 πίστωσε χρήματα για καινούργιους υπολογιστές στο δήμο, οι οποίοι θα καταλήξουν στα σκουπίδια.

Πρόκειται για πιστώσεις πολλών χιλιάδων ευρώ , και κυρίως είναι τα χρήματα μας. Των δημοτών.

Παραθέτουμε αποδεικτικά στοιχεία. Στο δήμο Γλυφάδας η ετήσια επισκευή HW & SW κοστίζει 16.000 χιλ. ευρώ.


Ενώ για την αγορά υπολογιστικών συστημάτων, σε υπουργεία, εισαγγελίες, δήμους, συναντάμε τα ποσά των 30 - 50.000 χιλ. ευρώ στο δήμο Γλυφάδας το ποσό ανέρχεται στο εξωπραγματικό νούμερο των 500.000 χιλ. - μισού εκατομμυρίου ευρώ !!!
Στα τρία χρόνια εξουσίας του Παπανικολάου έχουν διατεθεί βάσει προϋπολογισμού Τεχνικού Προγράμματος στη Γλυφάδα άνω των 80 εκατομμυρίων ευρώ για έργα ; 

Το μισό εκ. ευρώ για υπολογιστές απασχόλησε και τον ενεργό δημότη Α. Γιαννακόπουλο ο οποίος έχει προσφύγει στην αποκεντρωμένη διοίκηση, και στους αρμοδίους της κυβέρνησης, αναφέροντας να αποτρέψετε το συντομότερο δυνατόν την οικονομική λεηλασία που γίνεται στο Δήμο Γλυφάδας.

Σημείωση: Ο Γιώργος Γκρίλλας είναι ο κουμπάρος του Γ. Παπανικολάου, ο οποίος, όπως και τόσοι άλλοι, επί τρία χρόνια λαμβάνει αποδοχές από τους Γλυφαδιώτες, χωρίς να είναι ο ίδιος, και για εμάς χωρίς να τα δικαιούται, και έχει οριστεί εκ του δημάρχου ως ο αντικαταστάτης και το ''δεξί'' του χέρι, άρα ''Δερβεναγάς'' εν έτη 2018 !
Ενδεικτικά παραθέτουμε τη προμήθεια εξοπλισμού πληροφορικής στο πρωτοδικείο Πειραιώς, καθώς και των υλικών καλωδίωσης, αξίας 44.000 χιλ. ευρώ. Υπάρχει μια σημαντική απόκλιση με το δήμο Γλυφάδας. Στη μια περίπτωση η πίστωση είναι 44.000 χιλ., και στην άλλη 450.000 και πλέον χιλιάδες ευρώ.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Γλυφάδα: Οικονομική Μάστιγα - Μισό εκατομμύριο ευρώ για υπολογιστές ! Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb