ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Λεοντής και Τσατσαρώνη στην ΕΡΤ



Η πρόταση του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά για τον διορισμό του Χρήστου Λεοντή στη θέση του προέδρου της ΕΡΤ και της Κατερίνας Τσατσαρώνη, μετακλητής  υπαλλήλου στη Βουλή, στο γραφείο του κ. Καμμένου, και  διευθύντρια επικοινωνίας των ΑΝΕΛ, η οποία  βρέθηκε στη θέση του μέλους του ΔΣ της ΕΡΤ,  πέρασε από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας  της Βουλής.

Το θέμα είναι ότι παράλληλα εχθές πέρασε και το πολυνομοσχέδιο στη Βουλή, και μάλιστα κατόπιν ξύλου και χημικών κατά του λαού.

Υπέρ και για τα δύο πρόσωπα τάχθηκαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ. Η ΝΔ δήλωσε “παρών” για τον κ. Λεοντή και “κατά” για την κ. Τσατσαρώνη. 

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη δήλωσε “ναι” για τον κ. Λεοντή και “κατά” για την κ. Τσατσαρώνη. Το ΚΚΕ δήλωσε “παρών” και για τα δύο πρόσωπα. 

Το Ποτάμι δήλωσε “ναι” για τον κ. Λεοντή και “παρών” για την κ. Τσατσαρώνη. 

Η Ένωση Κεντρώων δήλωσε “ναι” για τον κ. Λεοντή και “παρών” για την κ. Τσατσαρώνη. 

Η Χρυσή Αυγή ψήφισε “ναι” για τον κ. Λεοντή και “όχι” για την κ. Τσατσαρώνη.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος ο οποίος ανέφερε ότι είναι η πρώτη φορά που στελέχη της ΕΡΤ έχουν τόσο στενούς κομματικούς δεσμούς. Απευθυνόμενος, μάλιστα, προς την ίδια την ρώτησε αν θα συνεχίσει να ασκεί την κομματική της δραστηριότητα δίπλα στον Πάνο Καμμένο.«Μήπως είναι ασυμβίβαστο το γεγονός ότι έχετε τόσο στενή και ενεργή θέση;», την ρώτησε. 
Η κυρία Τσατσαρώνη απάντησε στον Ευάγγελο Βενιζέλο ότι δεν ντρέπεται που εργάζεται για τον Πάνο Καμμένο και πρόσθεσε πως δεν  είναι  σε κανένα κομματικό όργανο. Θα ήθελα να μου εξηγήσετε πως θα μπορούσα από την θέση μου στην ΕΡΤ να ωφελήσω τον Πάνο Καμμένο και τους ΑΝΕΛ  ανέφερε.

Δηλαδή αν διορίζονταν η κυρία Σβίγγου από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν θα υπήρχε ζήτημα; απάντησε  ο κ. Βενιζέλος, ενώ στο διάλογο παρενέβη ο Νίκος Παππάς λέγοντας πως δεν  θα πάμε και στο άλλο άκρο να θεωρείται μεμπτό η πολιτική στράτευση.
Όπως γράφουν στα parapolitika «Το μέγα πολιτικό και ηθικό ζήτημα είναι αν μπορεί να παραμείνει και μετακλητή υπάλληλος στην Κ.Ο. των ΑΝΕΛ αλλά και μέλος του Δ.Σ. της ΕΡΤ. Διπλοθεσίτισσα και με την έγκριση της κυβέρνησης; », και εμείς απαντάμε.
Μήπως έχετε υπόψιν σας πόσοι και πόσες είναι αργόμισθοι λόγω κομματικής ταύτισης στο δήμο Γλυφάδας, καθώς επίσης, και πόσοι πόσες μιας (1) οικογένειας έχουν πετύχει να λαμβάνουν δυο τρεις μισθούς από τα χρήματα των συμπολιτών μας ;
Σ' αυτές των περιπτώσεων να πέφτει σιγή ιχθύος, και μετά από τους συνθέτες και τις μετακλητές υπαλλήλους στην ΕΡΤ, και με όλους εμάς οι οποίοι πρωτοστατήσαμε στα FM, και επί δεκαετίες ληστευτήκαμε για τα οφέλη πολιτικών, διαπλεκόμενων, καθώς και ημέτερων, με τα ληστεμένα να καταλήγουν στην ΕΡΤ, οι αρμόδιοι να αξιώσουν και πάλι - ξανά τις ψήφους μας με το επιχείρημα της αλληλεγγύης, της δημοκρατίας, και της δικαιοσύνης. Σε αντιδιαστολή άλλων εμείς θα εκφράζουμε δημόσια τη πικρία μας.

Όπως αντιλαμβάνεστε για εμάς δεν έχει γίνει ποτέ ΤΙΠΟΤΑ από τη πλευρά όλων των θεσμικών, αιρετών, κ.α., και κυρίως επί 40 χρόνια, και αποδείξαμε ότι δεν είμαστε εμπαθείς, διότι πάμπολλες φορές βρεθήκαμε στην ΕΡΤ όταν η κυβέρνηση της ΝΔ επιχειρούσε να την κλείσει, όπως και έγινε.

Η ΕΡΤ έπειτα από το ''μαύρο'' με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ επαναλειτούργησε και επαναπροσέλαβε χιλιάδες απολυμένων υπαλλήλων της, οι οποίοι/ες μάλιστα είχαν προσληφθεί κυρίως επί διακυβέρνησης ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ενώ στον αντίποδα από εμάς στέρησαν μια άδεια τη δεκαετία του 90, μεσολάβησαν σειρά από διώξεις - κατασχέσεις, επί διακυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, και μέχρι σήμερα μας εμπαίζουν.

* Ο κ. Β. Λεβέντης της Ε.Κεντρώων, μήπως έχετε άγνοια ότι λειτουργούσε ένα πειρατικό κανάλι ; Σαφώς θα μας πείτε όλα σε καθεστώς ανομίας - χωρίς άδειες - λειτουργούσαν.

* Δεν υπάρχει  μομφή από τη πλευρά μας κατά του κ. Λεοντή, το θέμα μας είναι για ποιους λόγους αναπαράγεται το ίδιο φαινόμενο, ενός συνθέτη, ο οποίος διαδέχεται έναν άλλο συνθέτη στην προεδρία της ΕΡΤ. Δεν υπήρχαν, η δεν υπάρχουν στρατηγοί, δημοσιογράφοι, επικοινωνιολόγοι, ηθοποιοί, κ.α. ;

Η μομφή είναι αποκλειστικά για την αναπαραγωγή ιδίων φαινομένων, όταν για εμάς η πραγματική δημοκρατία εκφράζεται με την πολυσυλλεκτικότητα, και την αξιοποίηση πολλών ανθρώπων διαφορετικών καταβολών, ειδικοτήτων, μορφώσεως, κ.α., οι οποίοι πρέπει να δοκιμάζονται, ώστε η πείρα που έχουν αποκτήσει να διευρύνει και να διαφοροποιεί συγκεκριμένους τομείς παρέχοντας νέα προοπτική. 

Για εμάς δεν υπάρχουν τιμητικοί ρόλοι και θέσεις τιμής ένεκεν), και σύμφωνα με όσα αποδεικνύονται, τόσο σε επίπεδο πολιτικής, όσο και σε επίπεδο επιστήμης, πολλά και διάφορα ήδη είναι αμφιλεγόμενα, αμφισβητούνται, και χαράσσονται νέες γραμμές, νέες ιδέες, και πολλά στο εγγύς μέλλον θα αλλάξουν ριζικά.

Τέλος, ο υποφαινόμενος από τη δεκαετία του 70 και μετέπειτα, στις τοπικές μας εκπομπές , ήταν πολέμιος για το ηλικιακό όριο τόσο των πρωθυπουργών, όσο και των δημάρχων, θέτοντας τον όρο σαραντάρηδες, όπως και ισχύει στις μέρες μας, δεν γνωρίζουμε όμως αν έχει αλλάξει καθοριστικά κάτι αναφορικά τόσο με την εκπροσώπηση, όσο και με την άσκηση των πολιτικών.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Λεοντής και Τσατσαρώνη στην ΕΡΤ Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">