ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Γλυφάδα: Απόσυρση και καταστροφή υπολογιστών από το δήμο Γλυφάδας

Του Γιάννη Κουρδομένου

Επί αρκετά χρόνια παρακολουθούμε τις πολιτικές διασπάθισης του δημοτικού χρήματος, και ειδικότερα αυτές που έχουν να κάνουν με τις προμήθειες ειδών πληροφορικής.

Ο δήμος βέβαια, δια μέσω των εκάστοτε διοικούντων, επικαλείται την ''πρόοδο'', και τον εκσυχρονισμό των υλικοτεχνικών του υποδομών, για την απρόσκοπτη λειτουργία των υπηρεσιών του. Δικαίωμά τους, όμως οι υπέρογκες πιστώσεις που γίνονται από τις εκάστοτε δημοτικές αρχές αξιολογούνται από τους συμπολίτες μας καθώς και από εμάς.


Εμείς από το δικό μας μετερίζι οφείλουμε να ενημερώσουμε τους συμπολίτες μας ότι επί διοικήσεως Κώστα Κόκκορη πιστώθηκαν αρκετά χρήματα για προμήθεια ειδών πληροφορικής, καθώς και συσκευών WIFI.

Πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις, έπειτα από τη πίστωση αρκετών χρημάτων για είδη πληροφορικής, ακολουθεί μια απόφαση των διοικούντων του δήμου, για απόσυρση και καταστροφή των συσκευών, την οποία την βαφτίζουν ''ανακύκλωση''.

Πρόσφατα ο δήμος Γλυφάδας με διατάκτη τον δήμαρχο Γ. Παπανικολάου πίστωσε μισό εκ. ευρώ για είδη πληροφορικής, και σαφώς θα αποσύρει για καταστροφή όσα είχαν αγοραστεί επί της τέως διοικήσεως.

Η Πραγματική ανακύκλωση

Δεδομένου ότι έχουμε παρακολουθήσει τις εκστρατείες από τη πλευρά τηλεοπτικών σταθμών, με τη συνεργασία ανώνυμων επιχειρήσεων, εμείς τονίζουμε.

Σε αρκετές τοπικές υπηρεσίες οι οποίες λειτουργούν στο δήμο Γλυφάδας, κυρίως του δημοσίου, υφίστανται είδη πληροφορικής και αναλώσιμα τα οποία είχαν αγοραστεί πριν από δεκαετίες, και δεδομένης της οικονομικής ύφεσης, ουδέποτε προέβησαν σε ανανεώσεις και νέες πιστώσεις.

Στον αντίποδα ο Δήμος Γλυφάδας, ως καινοτόμος, και έχοντας τη διάθεση πολλών χρημάτων από τη πλευρά των δημοτών, έχει τη δυνατότητα κάθε τρία χρόνια να πιστώνει υπέρογκα ποσά για αγορές.

Εμείς προτείνουμε αντί για μια απόφαση των διοικούντων του δήμου, για απόσυρση και καταστροφή των συσκευών, ''Ανακύκλωση'', τα ακόλουθα:

α) Το σύνολο των αποσυρθέντων συσκευών πληροφορικής του δήμου Γλυφάδας να συγκεντρωθεί σε μια αποθήκη, να γίνει καταμέτρηση και εγγραφή των στοιχείων τους σε μια λίστα.

β) Να γίνει πίστωση ενός μικρού ποσού από το δήμο Γλυφάδας για αναβάθμιση όσων απ' αυτές τις συσκευές μπορούν να λειτουργούν απρόσκοπτα.

γ) Παρουσία του τοπικού τύπου  όλες αυτές οι συσκευές πληροφορικής να χαριστούν σε τοπικές υπηρεσίες, σχολεία, Λύκεια, συλλόγους, σωματεία, κ.α.

Με αυτή τη διαδικασία θα δοθεί η δυνατότητα στους φορείς του τοπικού τύπου να αξιολογήσουν επαρκώς πόσα χρήματα των δημοτών δαπανώνται, και μάλιστα άσκοπα.

Επί αρκετά χρόνια διαπιστώνουμε τον αναλφαβητισμό ο οποίος υφίσταται αναφορικά με την πληροφορική, και πρέπει να επισημανθεί ότι και το μισό εκατ. ευρώ για υπολογιστές, μάλλον θα πεταχθεί στα σκουπίδια σε τρία τέσσερα χρόνια. 

Η υποχρέωση των αιρετών είναι να μεριμνούν για το δημόσιο όφελος, άρα αντί να γίνονται βεβιασμένες ενέργειες αγορών, θεωρούμε ότι τα εν λόγω θέματα έπρεπε να περνούν αρχικά από το πλαίσιο συζητήσεων με ειδήμονες του αντικειμένου, ώστε να διασφαλίζεται η μελλοντική αναβάθμιση όσων αγοράζονται, και να υφίσταται στη πράξη η προάσπιση του δημοσίου - δημοτικού χρήματος, αντί του εύκολου κέρδους ορισμένων ημέτερων κ.α. 

Ο δήμος δεν προχώρησε τις προτάσεις - αιτήσεις μας για συζητήσεις των τοπικών θεμάτων, πριν περάσουν τα θέματα στις οικονομικές επιτροπές και τα Δ/Σ, ώστε να τις παρακολουθούν οι συμπολίτες μας, να είναι ενήμεροι, και να υφίσταται η διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος. 

Εμείς σε αντιδιαστολή των πρακτικών όσων πέρασαν μέχρι σήμερα από το δήμο, θα θεσπίσουμε τη πραγματική διαφάνεια, με διάλογο, συμμετοχή ειδημόνων για κάθε ζήτημα, ενημέρωση των συμπολιτών μας με συζητήσεις, και εν συνεχεία θα περνούν τα θέματα στο Δ/Σ και τις οικονομικές επιτροπές.

Τέλος, ποιος γνωρίζει τοπικά πόσους υπολογιστές χρησιμοποιεί ο δήμος Γλυφάδας, και πόσους θα αντικαταστήσει ; Το ανάλογο και για φωτοτυπικά , παρελκόμενα κ.α. 

Τα δεκάδες media, και ειδικά τα ραδιοτηλεοπτικά του Ν.Αττικής , τα οποία χρησιμοποιούν δημόσια αγαθά - συχνότητες - έχουν υποχρέωση να ενημερώσουν το κοινωνικό σύνολο.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ  ΓΛΥΦΑΔΑ

* Διανύουμε εποχές σκότους, και με δεδομένη τη πληροφορική, η οποία γίνεται εργαλείο προπαγάνδας για στενά συμφέροντα.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Γλυφάδα: Απόσυρση και καταστροφή υπολογιστών από το δήμο Γλυφάδας Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">