ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Έπειτα από 25 χρόνια και ανακύκλωση στη Γλυφάδα

Του Γιάννη Κουρδομένου

Πράγματι δήμος Γλυφάδας και Περιφέρεια Αττικής ''καινοτομείτε'', είστε πολύ μπροστά από την εποχή σας, με καθυστέρηση τουλάχιστον 25 ετών από τη δική μας δημόσια διακήρυξη, και τις οργανωμένες - συντονισμένες ενέργειες διώξεων και κατασχέσεων κατά του ΓΛΥΦΑΔΑ FM.

Όσοι και όσες θεωρούν τους συμπολίτες μας ηλίθιους λανθάνουν, διότι σε τοπικό επίπεδο υφίστανται μερικές χιλιάδες οι οποίοι/ες γνωρίζουν τι διακηρύξαμε και πότε.

Αναφορικά με τους κόκκινους κάδους τονίζουμε ότι το αίσχος συνεχίζεται, πότε από γαλάζιες κυβερνήσεις - διοικήσεις, πότε από πράσινες, και ενίοτε και με τις κόκκινες. Την επόμενη φορά οι κάδοι θα είναι μαύροι η ακόμα και κίτρινοι ; Για εμάς οι κάδοι πρέπει να είναι ΟΛΟΙ ενός χρώματος, και να αλλάζουν τα σήματα χρήσης τους με μεγάλες πινακίδες, και άλλωστε έχουν πολύ χώρο για σήμανση.

Η προπαγάνδα από τη πλευρά του δήμου, και όσα λέγονται σήμερα από τη πλευρά της δημοτικής αρχής, Παπανικολάου - Καυκά, η οποία αντί να εκπροσωπεί τόπο και δημότες, καλύπτει με εκ. ευρώ ημέτερους, δεν είναι καινούργια, έχουν αφετηρία ένα τοπικό ραδιόφωνο και τον υποφαινόμενο.

Αντί να παρέχουν στο τόπο - στο κοινωνικό σύνολο - όσα ψήφισαν χιλιάδες συμπολιτών μας στις εκλογές του 2014, καθώς επίσης, να καλύψουν τη βασική τους ρήτρα, η οποία ήταν '' κάθε δημότης θα γνωρίζει που καταλήγει και το τελευταίο του ευρώ'' , πράττουν διασπάθιση εκ. ευρώ, και εν συνεχεία με διευρυμένη προπαγάνδα , και όσα είχαμε περάσει εμείς πριν από δεκαετίες, προσπαθούν να κερδίσουν τις εντυπώσεις με αποπροσανατολισμό των συμπολιτών μας.

Διαβάστε τη προπαγάνδα του δήμου, και είναι βέβαιο για τους κατοίκους Γλυφάδας, ότι θα έρθουν στη μνήμη σας όσα διακήρυξε πριν απο δεκαετίες ο υποφαινόμενος.

Για την ταμπακιέρα δεν μας ανέφεραν το ελάχιστο από την διοίκηση του δήμου, και αντί όσων έπρεπε να περάσουν στους συμπολίτες μας για την διασπάθιση εκ. ευρώ, προπαγανδίζουν πεπαλαιωμένα δικά μας δεδομένα τα οποία ισχύουν ετεροχρονισμένα. 

Η Προπαγάνδα του δήμου για την ανακύκλωση - βιοαποβλήτα - κομποστοποίηση

Στο πλαίσιο της εντατικοποίησης του ολοκληρωμένου σχεδίου ανακύκλωσης και της οικολογικής στρατηγικής του Δήμου Γλυφάδας, ο Δήμος προχωρά στην ανακήρυξη του έτους 2018 ως «έτους ανακύκλωσης». Με ολοκληρωμένο σχέδιο για την κορύφωση των δράσεων ενίσχυσης και διεύρυνσης της ανακύκλωσης, ο Δήμος Γλυφάδας, με μία καινοτόμο κίνηση, τοποθέτησε 52 κόκκινους κάδους ανακύκλωσης ρούχων και παπουτσιών σε όλη την πόλη. 

Μειώνοντας τον όγκο των σκουπιδιών που καταλήγουν στις χωματερές, ο Δήμος Γλυφάδας εξοικονομεί πόρους και ενέργεια, ενώ συμβάλλει στη δημιουργία ενός καθαρότερου και πιο υγιεινού περιβάλλοντος. Στόχος είναι το 2018 να μειωθούν τα οικιακά απορρίμματα της Γλυφάδας που καταλήγουν στον ΧΥΤΑ Φυλής κατά 15%.

«Η προστασία του περιβάλλοντος και ο σχεδιασμός και η υλοποίηση μιας ολοκληρωμένης στρατηγικής για την ανακύκλωση αποτελούν ουσιαστική μας προτεραιότητα», δήλωσε ο Δήμαρχος Γλυφάδας. «Θέλουμε οι Γλυφαδιώτες να ζουν και να εργάζονται σε μια πόλη βιώσιμη, ‘πράσινη’ και καθαρή».

Κάθε πολίτης αποσύρει από τη ντουλάπα του περίπου 15 κιλά ρουχισμού κάθε χρόνο, όμως δυστυχώς ένα μικρό μόνο μέρος επαναχρησιμοποιείται ή ανακυκλώνεται με αποτέλεσμα να καταλήγουν στα σκουπίδια επιβαρύνοντας το περιβάλλον. 

Τα παλιά ρούχα, παπούτσια και κάθε άλλο ύφασμα μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν. Από την ανακύκλωση των ρούχων φτιάχνονται γεμίσματα για καθίσματα αυτοκινήτων, στρώματα, υλικό που χρησιμοποιείται ως επίστρωση στα χαλιά, γέμιση για έπιπλα, υλικά για θερμομόνωση και ηχομόνωση κ.ά. Η ανακύκλωση των παλιών τζιν για παράδειγμα, δίνει πρώτη ύλη για μονωτικό υλικό σε κατασκευές σπιτιών. Τα καλής ποιότητας, καθαρά ρούχα μπορούν να δοθούν σε φιλανθρωπικές οργανώσεις, μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, ιδρύματα αστέγων κλπ.

«Μέσα από το νέο ρεύμα ανακύκλωσης μεταχειρισμένων ρούχων και υποδημάτων ο Δήμος Γλυφάδας προσβλέπει στη μείωση των απορριμμάτων κατά 55 τόνους το χρόνο που καταλήγουν στη χωματερή», δήλωσε η Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης.

Παράλληλα, ο Δήμος Γλυφάδας δημιουργεί οκτώ πράσινα σημεία (γωνιές ανακύκλωσης), όπου οι πολίτες εναποθέτουν χωριστά συλλεγέντα ανακυκλώσιμα αστικά απόβλητα, καθώς και Κέντρο Ανακύκλωσης και Εκπαίδευσης Διαλογής στην Πηγή όπου θα πραγματοποιούνται δράσεις εκπαίδευσης για τη διαλογή στην πηγή, ενώ υλοποιεί ένα μεγάλο εγχείρημα διαχωρισμού των απορριμμάτων με 12 νέα ρεύματα ανακύκλωσης:

- Ανακύκλωση κηπευτικών υπολειμμάτων (κλαδιά ) με διαχωρισμό στη πηγή της αποκομιδής
- Ανακύκλωση οικοδομικών υπολειμμάτων
- Διαχωρισμός των μετάλλων στη πηγή
- Ανακύκλωση οργανικών απορριμμάτων (κομποστοποίηση)
- Ανακύκλωση τηγανελαίων
- Ανακύκλωση αποβλήτων ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού και φωτιστικών ειδών
- Ανακύκλωση ρούχων και υποδημάτων
- Ανακύκλωση μπαταριών (οχημάτων και φορητών)
- Ανακύκλωση χαρτιού σε σχολεία, δημόσιες υπηρεσίες και επιχειρήσεις με 150 νέους κίτρινους κάδους
- Ανακύκλωση ελαστικών οχημάτων
- Ανακύκλωση αποβλήτων του νεκροταφείου
- Ανακύκλωση λιπαντικών οχημάτων

Επίσης, ενισχύονται οι γραμμές ανακύκλωσης γυαλιού με 30 νέους μπλε κώδωνες και η ανακύκλωση συσκευασιών με 150 νέους μπλε κάδους, 200 επιδαπέδια μπλε μεταλλικά καδάκια ανακύκλωσης στους δρόμους και τα πάρκα της Γλυφάδας και 100 νέους μπλε κάδους ανακύκλωσης συσκευασιών, εσωτερικού χώρου, για δημόσιες υπηρεσίες και σχολεία.

Τέλος ο Δήμος Γλυφάδας εντάχθηκε στο επιχειρησιακό πρόγραμμα, ΥΜΕΠΕΡΑ, («Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξης 2014-2020»), αξιοποιώντας ευρωπαϊκούς πόρους, εντάσσοντας στο πρόγραμμα ανακύκλωσης πολύ σύντομα τους «καφέ κάδους», συλλογής βιοαποβλήτων, για κομποστοποίηση.



Επισημάνσεις του ''Γ'': Αναφορικά και με το τελευταίο σκέλος δεν μας πείθουν από το δήμο, γιατί  στην Κορομηλιά – Κρυσταλλοπηγή υπήρξε ένα μεγάλο έργο, τούνελ και ένα μεγάλο οδικό αναπτυξιακό έργο, για σύνδεση της Ελλάδος με το νότιο τμήμα της Αλβανίας, ενώ τα βιοαπόβλητα και η κομποστοποίηση είναι κατά πολύ υποδεέστερα.

Εμείς έχουμε περάσει για άλλη μια φορά τις πρωτοποριακές μας θέσεις ''
Γλυφάδα: Μια σήραγγα στον Υμηττό απαιτεί επιβεβλημένη αναγκαιότητα '' και όπως διαπιστώσαμε, όσοι και όσες πράττουν αναπαραγωγή των πεπραγμένων από τη πλευρά των δήμων, ( συστημική προπαγάνδα ), δεν έχουν αναπαράξει ποτέ τις δικές μας προτάσεις.

Όρισμένοι/ες αρέσκονται στους ''πιθηκομαϊμουδισμούς'' και στις κλοπές όσων διακηρύξαμε εμείς πριν από δεκαετίες και μας υπονόμευσαν ώστε να τα κάνουν σημαία επί του παρόντος ;

Και λίγη συνείδηση δεν βλάπτει . . . Τι ακριβός γίνεται με όσα ψήφισαν οι συμπολίτες μας, για συζητήσεις των τοπικών θεμάτων, αντί προπαγάνδας και έμμισθων, και ενώ ο Παπανικολάου υποσχόταν το δήμο όλων των δημοτών ;

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ

* Αναφέρουμε την Περιφέρεια Αττικής, διότι έχει δημιουργήσει το πλαίσιο επί αρκετά χρόνια χρηματοδοτήσεων μέσω των ΕΣΠΑ, μόνο που το συγκεκριμένο τοπικά μεταφράζεται σε πιστώσεις πολλών εκ. των χρημάτων των δημοτών για τους ημέτερους της διοικήσεως, και τα ψίχουλα των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων για ανακύκλωση - μονομερώς - διότι στα υπολογιστικά συστήματα δεν γίνεται ανακύκλωση , καταλήγουν στα σκουπίδια.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Έπειτα από 25 χρόνια και ανακύκλωση στη Γλυφάδα Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">