ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Μέσα στον Φεβρουάριο απόφαση του ΣτΕ για το Ελληνικό

Το Φεβρουάριο αναμένεται να εκδοθεί η απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας σχετικά με τη συνταγματικότητα του σχεδίου προεδρικού διατάγματος με τους όρους δόμησης του Ελληνικού.

Το θέμα συζητήθηκε στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου με παραστάτες μεταξύ άλλων το ΤΑΙΠΕΔ, την Ελληνικόν ΑΕ, και τη Lamda Development, και οι πληροφορίες μιλούν για αρκετά θετικό κλίμα.

Οι δικαστές του ΣτΕ θα εξετάσουν το σχέδιο Π.Δ από συνταγματικής, νομικής, περιβαλλοντικής, πολεοδομικής και αρχαιολογικής άποψης, και μάλιστα κεκλεισμένων των θυρών.

Αν το ΣτΕ ανάψει πράσινο φως για την επένδυση, ( το οποίο είναι αναμενόμενο εκ προοιμίου), τα πρώτα χωματουργικά έργα θα ξεκινήσουν μέσα στο 2018.

Στο τελικό κείμενο που καλείται να εγκρίνει το ΣτΕ, παραμένουν ως έχουν οι (6) έξι ουρανοξύστες ύψους 200 μέτρων έκαστος, καθώς και όλα τα υπόλοιπα κτίρια του επενδυτικού πλάνου της Lamda Development. 

Σύμφωνα με το μνημόνιο, πρέπει μέχρι μέσα στον Φεβρουάριο να προκηρυχθεί διαγωνισμός για άδεια καζίνο, η οποία πρέπει να χορηγηθεί μέχρι τον Μάιο. 

Τον Απρίλιο τα υπουργεία Οικονομικών, Περιβάλλοντος, και Πολιτισμού, θα πρέπει να εκδώσουν κοινή απόφαση για το μητροπολιτικό πάρκο του Ελληνικού, η οποία θα αφορά τον πολεοδομικό σχεδιασμό των κτιρίων εντός του πάρκου.

Επίσης, πρέπει να εκδοθούν υπουργικές αποφάσεις για τις πολεοδομικές μελέτες του Ελληνικού, οι οποίες θα ορίζουν τη συνολική κάλυψη και τη επιφάνεια των κτηρίων που θα αναπτυχθούν στις αστικές ζώνες της έκτασης.

Τον Μάιο πρέπει να ξεκινήσει το έργο της ειδικής επιτροπής για την μετεγκατάσταση όλων των οργανισμών και φορέων που βρίσκονται, σήμερα, στην έκταση. 

Η διαδικασία μετεγκατάστασης από το Ελληνικό φορέων του Δημοσίου, όπως είναι και το αμαξοστάσιο του ΟΣΥ σύμφωνα με δημοσιεύματα είναι σε καλό δρόμο, και σαφώς βγαίνουν αβίαστα συμπεράσματα.

Ειδική επιτροπή θα ελέγχει και να παρακολουθεί  την μετεγκατάσταση όλων των οργανισμών και φορέων που βρίσκονται σήμερα στην έκταση. 

Αντικείμενο της επιτροπής είναι να ελέγχει και να παρακολουθεί ότι η μετεγκατάσταση των φορέων από την έκταση προχωρά σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, δίχως εμπόδια και καθυστερήσεις.

Σε εκκρεμότητα βρίσκεται το Μητροπολιτικό Ιατρείο του Ελληνικού, η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, το ΚΤΕΟ , κ.α. εγκαταστάσεις στον χώρο του πρώην αεροδρομίου.

Επισήμανση του ''Γ'': Σύμφωνα με τα προαναφερόμενα, όταν και όποτε ολοκληρωθούν οι ενέργειες των προαναφερόμενων, δική μας υποχρέωση είναι να προσφύγουμε κατά όλων των αποφάσεων, και όλων των εμπλεκομένων, διότι τουλάχιστον για εμάς από φιλοσοφικής και ηθικής πλευράς δεν διασφαλίζεται το κράτος δικαίου. 

Η Ιστορία, τα ιστορικά μνημεία, και οι ζωές των πολιτών, είναι ανώτερες αξίες της ύλης, καθώς επίσης,  ο καινούργιος πολιτισμός δεν μπορεί να είναι η ύλη, όπως έχει καθιερωθεί ως πρώτη αξία του Δυτικού Πολιτισμού, και σε πρώτη προτεραιότητα πρέπει να βρίσκονται οι Συνταγματικές και οι ανθρώπινες αξίες.

Τα συνταγματικά μας δικαιώματα, καθώς και τα ανθρώπινα, τα οποία μας τα καταπατούν επί δεκαετίες οργανωμένα πολιτικοοικονομικά συμφέροντα, είναι αναφαίρετα και απαραβίαστα.

Τέλος, ένα ερώτημα προς τους κ.κ. Δικαστές και το σύνολο των αρμοδίων: Προσωπικά ποια θα ήταν η κρίση σας αν είσαστε εσείς ως πολίτες στη θέση μας ;

Συγκεκριμένα: Στο ενδεχόμενο ένας, η και περισσότεροι από τους αρμοδίους, όλους εσάς, ήταν οι κάτοικοι του βομβαρδισμένου Βοσπόρου, το 1944, καθώς και του απαλλοτριωμένου επί δικτατορίας 1967 -1974, και παράλληλα οι κατατρεγμένοι του Τουρκικού διωγμού του 1922, οι οποίοι είχαν χάσει τα περιουσιακά τους στοιχεία, και ενώ πέτυχαν να έχουν τη νομή και την ιδιοκτησία στην εν λόγω περιοχή του τέως αεροδρομίου, από το 1922 και εν συνεχεία, στη συνεχεία τα χάνατε όλα, και διαπιστώνατε ότι η εν λόγω ανάπτυξη δεν αφορά σε κανένα βαθμό εσάς παρά μόνον τα συμφέροντα έτερων. Πως θα αντιδρούσατε σήμερα στο ενδεχόμενο να ζημιώσετε για τα οφέλη της Lamda Development καθώς και των έτερων ; Θέλουμε μια σαφή θέση.

* Είναι σχεδόν απίθανο να σας εξηγήσουμε τι υφίσταται επί δεκαετίες εις βάρος μας, όπως και τις μεθοδευμένες αλλοιώσεις της ιστορίας του τόπου μας.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Μέσα στον Φεβρουάριο απόφαση του ΣτΕ για το Ελληνικό Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">