ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Κείμενο προς δημόσια διαβούλευση

Το παρόν κείμενο αφορά στη δράση του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης που στοχεύει στην επίτευξη ψηφιακής τηλεοπτικής κάλυψης των Περιοχών της ελληνικής Επικράτειας όπου αυτή δεν υπάρχει (λευκές περιοχές). 

Επισημάνσεις του Γιάννη Κουρδομένου: Δεδομένου ότι τόσο το υπουργείο, όσο και ο υπουργός ενδιαφέρονται για τις ''λευκές περιοχές'', και σύμφωνα με το γεγονός εμείς να έχουμε πρωτοστατήσει σε ένα χώρο, από τη δεκαετία του 70, κατά την οποία δεν υπήρχαν ιδιωτικά ραδιοτηλεοπτικά, το ενδιαφέρων του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής θα το ανταποδώσουμε εμπράκτως το 2019.

Τονίζεται ότι στην περιοχή μας ,  τις δεκαετίες 70, 80, 90, ακούγονταν δυο τρεις σταθμοί, και μάλιστα με παράσιτα. 

Το 2019 πρέπει να εξηγηθεί επαρκώς, ποιοι έγιναν πάροχοι με τις τέως κυβερνήσεις, τι έκανε η σημερινή, καθώς και ποιοι γίνονται πάροχοι σήμερα.

Εμείς έχουμε υποχρέωση να τονίζουμε ότι όταν θέσαμε το ζήτημα ψηφιακής μετάβασης της ραδιοτηλεόρασης στη χώρα μας, ( από τον κατασχεμένο ΓΛΥΦΑΔΑ FM ο οποίος δεν λειτουργεί ώστε να αποκομίζουν οι ''αριστεροδεξιοί'' ), το σύνολο των σημερινών αρμοδίων, καθώς και το σύνολο των κοινοβουλευτικών ''αλλού ρέμβαζε'', και ουδεμία ανακοίνωση υπήρχε από τη πλευρά τους. 

Στα ΝΟΤΙΑ προάστια έχουμε ''λευκές περιοχές'' , και τηλεόρασης, και κυρίως ραδιοφωνίας. Σαφώς ραδιοφωνικά υφίσταται διευρυμένη πειρατεία από την Αίγινα. Σε γειτονικούς δήμους της Γλυφάδας, λόγω τοπολογίας υπάρχει έντονο τηλεοπτικό πρόβλημα για μερίδα των κατοίκων σε συγκεκριμένες συνοικίες.

Κύριοι του υπουργείου ψηφιακής πολιτικής σας ευχαριστούμε θερμά γιατί μας φέρατε την ''δικαιοσύνη, την δημοκρατία, και την αλληλεγγύη''.
Ευχαριστούμε θερμά και τους κ.κ. των δήμων στα νότια, οι οποίοι θα συμμετάσχουν.


Κείμενο προς δημόσια διαβούλευση

Η εν λόγω δράση αποτελεί σημαντικό βήμα για την ολοκληρωτική ψηφιακή μετάβαση σύμφωνα με τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς και για την αντιμετώπιση του ψηφιακού αποκλεισμού πολιτών που διαμένουν σε απομακρυσμένες περιοχές που παρουσιάζουν ιδιαίτερες γεωμορφολογικές ιδιαιτερότητες.

Η Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, στο πλαίσιο σχεδιασμού της εν λόγω δράσης εξετάζει όλες τις πτυχές που δυνητικά επηρεάζουν τη δράση αποσκοπώντας σε βέλτιστη αξιοποίηση των προς διάθεση οικονομικών πόρων καθώς και σε σύμπλευση με τις επιταγές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ειδικότερα, οι δικαιούχοι της δράσης είναι οι μόνιμοι κάτοικοι των λευκών περιοχών, οι οποίοι αποτελούν κατά προσέγγιση το 3,8% του συνολικού πληθυσμού. 

Η δράση σχεδιάζεται να υλοποιηθεί μέσω επιδότησης στους δικαιούχους πολίτες και συγκεκριμένα τη χορήγηση κουπονιού, ώστε να αποκτήσουν πρόσβαση στο τηλεοπτικό περιεχόμενο των ελληνικών προγραμμάτων ελεύθερης λήψης των τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας που διανέμεται από ψηφιακές πλατφόρμες. 

Για τους δικαιούχους, προβλέπεται η δυνατότητα επιλογής οποιασδήποτε εκ των διαθέσιμων στην ελληνική αγορά τεχνολογιών, ώστε να αποκλεισθεί πιθανή στρέβλωση του ανταγωνισμού καθώς και να εξασφαλισθεί η τεχνολογική ουδετερότητα της δράσης. Η έναρξη υλοποίησης της δράσης εκτιμάται εντός του επόμενου εξαμήνου ενώ η δράση εκτιμάται ότι θα παραμείνει ανοικτή για τα επόμενα τρία χρόνια.

Για την ολοκλήρωση του σχεδιασμού και την αποτελεσματικότητα της δράσης θεωρείται απαραίτητη η συμβολή της τηλεπικοινωνιακής αγοράς μέσω της συμμετοχής κυρίως των παρόχων δικτύων και υπηρεσιών ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής στην παρούσα Δημόσια Διαβούλευση

Ερωτήματα της δημόσιας διαβούλευσης

Λόγω της ειδικής φύσης του αντικειμένου της παρούσας διαβούλευσης, οι ερωτήσεις που διατυπώνονται κατωτέρω έχουν ομαδοποιηθεί σε ερωτήσεις που απευθύνονται χωρίς αυτό να είναι δεσμευτικό κυρίως σε παρόχους δικτύων και υπηρεσιών ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής, σε ερωτήσεις που απευθύνονται σε φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης που εμπλέκονται στην υλοποίηση καθώς και σε γενικές ερωτήσεις

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΡΟΧΟΥΣ

Πόσο χρόνο δραστηριοποιείστε στην παροχή υπηρεσιών ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής?
Ποια είναι τα επιχειρηματικά σας πλάνα για τα επόμενα τρία έτη για τις λευκές περιοχές ; Ποιες περιοχές περιλαμβάνονται σε αυτά και ποιος είναι ο χρονικός ορίζοντας πιθανών επενδύσεων; Ποιο εκτιμάτε ότι είναι το συνολικό κόστος της λύσης που προτείνετε;
Προτίθεστε να συμμετάσχετε στην δράση για την παροχή υπηρεσιών στις λευκές περιοχές με τη χρήση κουπονιού (εκτιμώμενου ύψους 100 € ) προς πολίτες; Αν προτίθεστε να συμμετάσχετε, έχετε να επισημάνετε κάποια σημεία που πρέπει να ληφθούν υπόψιν στη διαδικασία υλοποίησης;
Ποιος είναι ο εκτιμώμενος χρόνος απόκρισης σας για παροχή υπηρεσιών μετά την έναρξη της δράσης;


ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ποιες είναι οι δυνατότητές σας (καταγραφή , συγκέντρωση στοιχείων, κατάρτιση συγκεντρωτικής λίστας, διοικητικός έλεγχος κτλ) αναφορικά με την πιστοποίηση των μόνιμων κατοίκων της περιοχής σας ως δικαιούχων της δράσης

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Συμφωνείτε με τη μέθοδο επιδότησης μέσω κουπονιού στους δικαιούχους? Υπάρχει κάποια άλλη διαδικασία την οποία θα προκρίνατε ως λύση;
Ποιες υπηρεσίες θα προτείνατε να συμπεριληφθούν στη δράση πλέον της μετάδοσης των τηλεοπτικών προγραμμάτων εθνικής εμβέλειας ελεύθερης λήψης;



  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Κείμενο προς δημόσια διαβούλευση Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">