ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Γλυφάδα: Γιατί ο δήμος εξαφάνισε τη κ. Κουντουρά ;

Τις τελευταίες ημέρες, τόσο στη σελίδα του δήμου Γλυφάδας, όσο και σε σειρά άλλων media , δεσπόζει το ζήτημα της ιαματικής πηγής Αιξωνής.

Ενώ λοιπόν ο δήμος , και συγκεκριμένα ο δήμαρχος αναφέρεται στο ζήτημα και ευχαριστεί τον πρώην πρύτανη, σε κανένα σημείο δεν αναφέρεται στην υπουργό Τουρισμού η οποία υπέγραψε την απόφαση.

Αναγνωρίστηκε ως ιαματική η πηγή Αιξωνής Γλυφάδας, με απόφαση που υπέγραψε η Υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά και δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ.

Δεδομένου ότι ο δήμαρχος εξαφανίζει την κ. Κουντουρά, μήπως διαφαίνεται μια τάση μισογυνισμού, η ενδέχεται να υπάρχει ενόχληση διότι η υπουργός είναι τέως μοντέλο, τέως στέλεχος της ΝΔ, και σήμερα κυβερνητικό στέλεχος ; ( Εμείς στη δική μας ανάρτηση του θέματος είχαμε βάλει την υπουργό )

Παραθέτουμε το δελτίο τύπου του δήμου Γλυφάδας

Ένα ακόμη στοίχημα κέρδισε ο Δήμος Γλυφάδας καθώς με συντονισμένες ενέργειες και μεθοδικότητα πέτυχε να δώσει «σάρκα και οστά» σε ένα όνειρο δεκαετιών καθώς αναγνωρίστηκε με απόφαση του Υπουργείου Τουρισμού και επισήμως ως ιαματική η «πηγή Αιξωνής».

Έτσι, η Γλυφάδα γίνεται ο πρώτος Δήμος της Αττικής με αναγνωρισμένη θερμή, ιαματική πηγή, με πολλαπλά οφέλη για την ευρύτερη περιοχή και μεγάλη αναπτυξιακή προοπτική, κάτι που αναμένεται να δημιουργήσει και νέες θέσεις εργασίας.

Με βάση την απόφαση του Υπουργείου Τουρισμού (ΦΕΚ Β’ 4744/29.12.2017) και κατόπιν γνωμοδότησης της Επιτροπής Προστασίας Ιαματικών Φυσικών Πόρων, τα νερά στο συγκεκριμένο σημείο, που βρίσκεται μέσα στον αστικό ιστό, έχουν ιαματικές ιδιότητες και συνίστανται ιδιαίτερα για ρευματικές παθήσεις, χρόνιους ρευματισμούς, ισχυαλγίες, οσφυαλγίες και παθήσεις νευρικού συστήματος.

«Η ύπαρξη "θερμών πηγών" στη Γλυφάδα είχε πάρει περίπου διαστάσεις θρύλου στην πόλη μας. Ήταν ένα θέμα συζήτησης για πολλές γενιές, χωρίς όμως ποτέ κανένας αρμόδιος να πράξει κάτι για να διερευνήσει το θέμα», δήλωσε ο Δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου και συμπλήρωσε: «Αυτή ακριβώς την απόφαση πήραμε λίγο αφότου αναλάβαμε καθήκοντα ως δημοτική αρχή: 

Εκπονήσαμε υδρογεωλογικές μελέτες στην περιοχή της Αιξωνής, κάναμε χημικές και μικροβιολογικές αναλύσεις του νερού, ζητήσαμε υγειονομική έκθεση από την Ιατρική του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου και συνεχίσαμε με αντίστοιχες ενέργειες και πρωτοβουλίες. Το αποτέλεσμα μας δικαίωσε! 

Η πηγή της Αιξωνής αναγνωρίστηκε ως ιαματική πηγή. Είναι μια εξέλιξη που δημιουργεί ξεχωριστή αναπτυξιακή προοπτική, πρωτόγνωρη για τα δεδομένα μιας πόλης. Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον Κωνσταντίνο Κουσκούκη, πρώην πρύτανη του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και επιστημονικό σύμβουλο της ΚΕΔΕ σε θέματα αξιοποίησης ιαματικών πηγών, για τη βοήθεια και τη συμβολή του και φυσικά το Υπουργείο Τουρισμού για τη συνεργασία».

Ο Δήμος Γλυφάδας άμεσα θα ξεκινήσει την εκπόνηση αναπτυξιακού σχεδίου για τη μοναδική αυτή ανακάλυψη, αξιοποιώντας ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους.

Επισήμανση του ''Γ'': Αν μια πηγή μπορεί να συνδράμει τον τοπικό ΤΟΥΡΙΣΜΟ, μπορεί ο κ. Δήμαρχος να μας αναφέρει, αν η δική μας πρόταση, η οποία είχε κατατεθεί επί κυβερνήσεως Κ. Καραμανλή το 2004, και ενώ ο ίδιος ήταν πλάι του, για ένα πολυγλωσσικό κανάλι στα Νότια προάστια, ΟΛΩΝ των δημοτών - πολιτικών, αιρετών, κατοίκων - επιχειρηματιών, επαγγελματιών, φορέων, κ.α., το οποίο θα έδινε έμφαση στον Τουρισμό, η πρότασή μας τι είναι ? 

Υπάρχει μια ενόχληση κατά όσων είχαμε διακηρύξει στον παρελθόντα χρόνο , αναφορικά με τον πολυσυλλεκτικό χαρακτήρα.

Ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ συνεργάζεται με άτομα όλων των πολιτικών τάσεων, και σε σειρά υπουργείων βρίσκονται άτομα δεξιών καταβολών, στο δήμο Γλυφάδας διαφοροποιείται ο χαρακτήρας. Έχουμε αναφέρει πολλές φορές ότι επί ΣΥΡΙΖΑ / ΑΝΕΛ υπήρξε διεύρυνση της πολυσυλλεκτικότητας , με πρόεδρο δημοκρατίας δεξιό, προέδρους Ε.Σ.Ρ δεξιών καταβολών, υπουργούς, κ.α., ενώ η ''γαλάζια'' διοίκηση του κ. Παπανικολάου δεν μεριμνά για τον ανάλογο χαρακτήρα και στο δήμο μας.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Γλυφάδα: Γιατί ο δήμος εξαφάνισε τη κ. Κουντουρά ; Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb