ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ρεαλισμό και σύνθετη ονομασία erga omnes ζήτησε ο Τσίπρας

Το μήνυμα που έστειλε στα Σκόπια ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μετά τη συνάντηση που είχε στο Νταβός με τον Σκοπιανό ομόλογό του, Ζόραν Ζάεφ, για εμάς προσωπικά στη Γλυφάδα δεν σημαίνει απολύτως τίποτα, διότι σε τοπικό επίπεδο έχουμε τον αλυτρωτισμό, όπως και τον υφιστάμενο φασισμό, καθώς και την ακόρεστη πλεονεξία όσων ήδη έχουν ωφεληθεί.

Επισημαίνουμε: Πρώτον: Πριν από δεκαετίες, την περίοδο των υπέργηρων πολιτικών - δημάρχων, ήμουν ο μόνος που σήκωσα το βάρος από ένα τοπικό ραδιόφωνο της Γλυφάδας , για τη γενιά των 40άρηδων. Δείξτε μου έστω έναν (1) άλλο. Τον οποιοδήποτε.

Δεύτερον: Πρωτοστατήσαμε σε ένα χώρο, των ερτζιανών, και σήμερα δεν υπάρχει κανείς από εμάς στο χώρο.

Τρίτον: Ενώ ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, είναι και αυτός ένας εκ των ηλικιακά ωφελημένων, καθημερινά βγάζει ακροδεξιές κορώνες για επαναφορά των φυλακών τύπου Γ' , επικαλείται ταύτιση της κοινωνίας με τον Κουφοντίνα, ο οποίος σήμερα αποτελεί ένα κουφάρι της ''τρομοκρατίας'', και προφανώς είναι όμηρος της ακροδεξιάς πτέρυγας, ενώ στον αντίποδα ο σημερινός πρωθυπουργός του ΣΥΡΙΖΑ δεν μερίμνησε στο βαθμό που απαιτείται για την αποκατάσταση της δικαιοσύνης. ( Για τον αντιπρόεδρο της ΝΔ δεν έχω λόγια, διότι αντί της άμεσης δημοκρατίας υιοθέτησε την ακροδεξιά ρητορική - γραμμή. )

Τέταρτον: Έχετε υπόψιν σας, εκτός αν ορισμένοι είστε ''Κινέζοι'' και δεν αντιλαμβάνεστε επαρκώς τα ισχύοντα τοπικά, ότι τόσο ο Κ. Μητσοτάκης και εν γένει η οικογένεια του, όσο και ο έτερος αντιπρόεδρος, και η οικογένεια του, ήταν και είναι κάτοικοι Γλυφάδας. Όπως δεξιοί είναι και πλειάδα άλλων συμπολιτών μας, και σαφώς είναι δικαίωμά τους. Δικαίωμά τους όμως δεν ήταν ποτέ να επιχειρούν επί δεκαετίες ένα μοντέλο ελεγχόμενου κομματικού δήμου , κυρίως για τα στενά συμφέροντα του κόμματος , των ιδίων, καθώς και ημέτερων κατά των υπολοίπων δημοτών.

Πέμπτον: Αν πράγματι ο Τσίπρας αγωνίζεται να φέρει στο προσκήνιο αυτά που  ενώνουν, βρίσκοντας λύσεις σε αυτά που χωρίζουν τους λαούς, ανάμεσα στις δυο χώρες, δεν πρέπει να ξεχνά τι έχει υποστεί ο υποφαινόμενος για τα οφέλη των δεξιών της Γλυφάδας, του ΛΑΟΣ Καρατζαφέρη , και πολλών ακόμα, ακόμα και φερόμενων αριστερών, που δεν απέδειξαν ούτε για ένα δεύτερο ότι πράγματι είναι.

Έκτον: Nα προχωρήσει η ευρωπαϊκή ενταξιακή πορεία και η ένταξη στο ΝΑΤΟ των Σκοπίων, με τη συμβολή της χώρας μας, ενώ στον αντίποδα στις δημοτικές εκλογές του 2019, στη Γλυφάδα, θα επανεμφανιστούν δεξιοί και αριστεροί 'υπονομευτές - υπονομεύτριες', και ενώ για τον υποφαινόμενο δεν θα έχει υπάρξει από το σύνολο των διεκδικητών η ελάχιστη ενέργεια για την ένταξή μας και τη δικαίωσή μας. Πως το χαρακτηρίζεται ως πρωθυπουργός της χώρας ? Οι υπόλοιποι/ες εκ των συμπολιτών μας ; 

Τέλος, και ο υποφαινόμενος είναι η ''χώρα'' που ονομάζεται ΓΛΥΦΑΔΑ, και έπειτα από 41 χρόνια, όχι απλά δεν έχει υπάρξει αποκατάσταση της εντάξεως και δικαίωσής του, σε αντιδιαστολή δεξιών - αριστερών, με θεσμικούς ρόλους - θέσεις - προνόμια, κ.α., διαπιστώνουμε - ΒΙΩΝΟΥΜΕ - πρωτοφανείς μεθοδεύσεις από τη πλευρά σχεδόν όλων. Αν φροντίσετε το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων, και έχει επιτυχή έκβαση, αμέσως μετά να σκεφτείτε ότι το ορθό, και δίκαιο, χωρίς αποκατάσταση του υποφαινόμενου, είναι η ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ της ΓΛΥΦΑΔΑΣ.

Ρεαλισμό και σύνθετη ονομασία erga omnes» ζήτησε ο Τσίπρας

Ο Τσίπρας μίλησε για λύση στο σύνολο των θεμάτων με σύνθετη ονομασία έναντι όλων και εγγυήσεις κατά του αλυτρωτισμού και ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ ανακοίνωσε κίνηση καλής θέλησης ως μήνυμα κατά του αλυτρωτισμού.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι, « προκειμένου να προχωρήσει η ενταξιακή πορεία των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, είναι απαραίτητο να συμφωνήσουμε σε μία σύνθετη ονομασία με ισχύ έναντι όλων». 


Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ ανακοίνωσε ότι θα μετονομάσει το αεροδρόμιο και την εθνική από «Μέγας Αλέξανδρος», θέλοντας έτσι να δώσει ένα έμπρακτο μήνυμα κατά του αλυτρωτισμού.

Οι δύο πρωθυπουργοί συμφώνησαν να εντατικοποιήσουν υπό την εποπτεία τους τις διαβουλεύσεις που διεξάγονται υπό τον ΟΗΕ.

Από την πλευρά του, ο κ. Ζάεφ ανέφερε χαρακτηριστικά: «Είμαστε δεσμευμένοι να χτίσουμε εμπιστοσύνη μεταξύ των χωρών μας, με απώτερο στόχο να συμβάλουμε στο να ξεπεραστούν τα προβλήματα. Είμαστε σε μια στιγμή που μπορούμε να δημιουργήσουμε σχέσεις καλής γειτονίας».

«Θέλουμε να είμαστε εταίροι στην ΕΕ και σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ, για να αντιμετωπίσουμε όλο το πλαίσιο των δυσκολιών» τόνισε ακόμη.

Ήρθε η στιγμή να βρούμε μια λύση, γιατί είναι ζωτικής σημασίας για την προοπτική μας ως προς το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, διαμήνυσε ακόμη ο κ. Ζάεφ, σημειώνοντας πως η τελική λύση πρέπει να είναι αποδεκτή και από τις δύο πλευρές. «Ήρθε η στιγμή να βρούμε μία λύση σε ένα πρόβλημα που υπάρχει 25 χρόνια -είναι ζωτικής σημασίας για την ένταξη στο ΝΑΤΟ» σχολίασε ο Σκοπιανός πρωθυπουργός.

Παράλληλα, τόνισε ότι η λύση πρέπει να λαμβάνει υπόψη της την εθνική αξιοπρέπεια των λαών μας, για να δείξουμε πρακτικά ότι είμαστε δεσμευμένοι να βρούμε λύση. Σε αυτό το πλαίσιο, ανακοίνωσε πως η χώρα του θα αλλάξει το όνομα στο αεροδρόμιο και τις λεωφόρους.

«Δείχνουμε την καλή μας πίστη, δείχνουμε δεν έχουμε αλυτρωτικές σκέψεις για τον γείτονά μας» προσέθεσε, στο ίδιο πλαίσιο, ο κ. Ζάεφ.

Το αεροδρόμιο των Σκοπίων και ο κεντρικός αυτοκινητόδρομος της ΠΓΔΜ είχαν μετονομαστεί σε «Μέγας Αλέξανδρος» από κυβέρνηση του Νίκολα Γκρούεφσκι. Όπως γνωστοποίησε ο Ζόραν Ζάεφ, ο κεντρικός αυτοκινητόδρομος της ΠΓΔΜ θα μετονομαστεί σε αυτοκινητόδρομο «Φιλίας».


Μετά την τρίωρη συνάντηση, οι κοινές δηλώσεις ξεκίνησαν με τον κ.Τσίπρα να σημειώνει ότι « είμαστε δύο άνθρωποι της νέας γενιάς, δύο προοδευτικοί πολιτικοί σε μία δύσκολη γειτονιά που αγωνιζόμαστε να φέρουμε στο προσκήνιο αυτά που μας ενώνουν, βρίσκοντας λύσεις σε αυτά που μας χωρίζουν» και να στέλνει το μήνυμα ότι προκειμένου να προχωρήσει η ευρωπαϊκή ενταξιακή πορεία και η ένταξη στο ΝΑΤΟ, που επιθυμεί η γειτονική χώρα, πρέπει να βρεθεί λύση στο σύνολο των ανοικτών θεμάτων.

Κατέστησε δε σαφές ότι πρέπει να συμφωνήσουν οι δύο χώρες σε μια σύνθεση ονομασία με ισχύ έναντι όλων.

Οι δύο πρωθυπουργοί συμφώνησαν να εντατικοποιήσουν υπό την εποπτεία τους τις διαβουλεύσεις που διεξάγονται υπό τον ΟΗΕ.



  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ρεαλισμό και σύνθετη ονομασία erga omnes ζήτησε ο Τσίπρας Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">