ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Μητσοτάκης: H λύση του Σκοπιανού πρέπει να αναζητηθεί σε κάποια άλλη συγκυρία

Με την ομιλία του προέδρου του κόμματος Κ. Μητσοτάκη ξεκίνησε η κρίσιμη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ και με κυρίαρχο θέμα το Σκοπιανό.

Επίθεση στην ΕΡΤ εξαπέλυσε ο κ. Μητσοτάκης λέγοντας χαρακτηριστικά: Η πραγματικότητα δεν χαρίζεται σε καμία ΕΡΤ και σε κανένα εγκάθετο Μέσο, όμως γρήγορα ξεχνά τις μέρες διακυβέρνησης από τη ΝΔ , και όσα ίσχυαν κατά των υπολοίπων κομμάτων από το ''ελεγχόμενο μαγαζί''.

Ο κ. Μητσοτάκης, στην ομιλία του ανέφερε: 

Η κυβέρνηση Τσίπρα Καμμένου υπονομεύει τη λύση του προβλήματος που εκκρεμεί με τη γείτονα χώρα. Ο κ. Τσίπρας ξεκίνησε μια διαπραγμάτευση χωρίς να έχει διαμορφώσει προηγουμένως ενιαία κυβερνητική θέση. Το έκανε για να διευκολύνει τον κ.Καμμένο που άλλαζε άποψη ανά έξι ώρες: Το πρωί εμπιστευόταν τον κ.Κοτζιά, το μεσημέρι ζητούσε δημοψήφισμα και το βράδυ το έπαιρνε πίσω. Είτε πρόκειται για πολιτική ελαφρότητα είτε για ανθρώπινη φαιδρότητα είναι κάτι που αποτελεί κατάντια για τη χώρα. Ο κ.Τσίπρας δεν διαμόρφωσε εθνική θέση. Διαπραγματεύεται κρυφά και αντί να ενημερώσει την αντιπολίτευση προσπάθησε να την παγιδεύσει.

Το 2008 σε μια κρίσιμη συγκυρία, με τις ΗΠΑ να πιέζουν ασφυκτικά, η κυβέρνηση Καραμανλή απέτρεψε την είσοδο των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ χωρίς προηγούμενη λύση. Πού ήταν αυτοί που σήμερα ζητούν εξηγήσεις; Υπέγραφαν κείμενα που ζητούσαν να αναγνωρισθούν τα Σκόπια ως Μακεδονία. Αυτά μας έλεγαν οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ το 2008. Ο κ. Τσακαλώτος, ο κ. Γαβρόγλου, η κα Χριστοδουλοπούλου, ο κ. Καρανίκας και 200 ακόμα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Όχι μαθήματα σε μας, απ' αυτούς που υπονόμευαν τότε το δικό μας διαπραγματευτικό αγώνα.

Ο κ.Τσίπρας με όσα λέει , και όσα κάνει , δεν τον εμπιστεύονται οι Έλληνες. Έτσι φθάσαμε στο συλλαλητήριο της περασμένης Κυριακής. Οι Έλληνες δεν ανέχονται να παίζουν κάποιοι με το φιλότιμο και τον πατριωτισμό τους. Η κυβέρνηση, ζαλισμένη από μια κινητοποίηση που δεν περίμενε, πήγε να απαξιώσει. Είναι ντροπή να χαρακτηρίζονται ακραίοι.

Δεν ανέχομαι από κανένα την ανιστόρητη ταύτιση του πατριωτισμού με τον ακραίο εθνικισμό. Για την πατρίδα μας πολέμησαν οι γονείς μας και οι παππούδες μας. Δεν ήταν ακραίοι. Πατριώτες ήταν.

Ο διχασμός έφερνε πάντα ήττες και ενίοτε εθνικές τραγωδίες.

Οι Σκοπιανοί πρέπει να αλλάξουν το σύνταγμά τους και δεν θα δεχόμουν καμία αναφορά σε μακεδονικό έθνος, όπως έκανε χωρίς να πάρει απάντηση από τον κυβέρνηση, ο κ.Νίμιτς.

Ο κ.Τσίπρας συναντάται σε λίγο στο Νταβός με τον κ. Ζάεφ χωρίς να έχει ενημερώσει κανέναν στην Ελλάδα. Δεν πρόκειται να ανεχθώ να διχάσουμε τους Έλληνες για να ενώσουμε τους Σκοπιανούς, και δεν θα δεχθώ τη ρήξη των δεσμών της Μακεδονίας με την υπόλοιπη Έλλάδα. Ούτε όμως θα επιτρέψω σε διάφορα ακραία στοιχεία να καπηλευτούν τις εύλογες ανησυχίες του λαού. 

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρει: Όπως ήρθαν τα πράγματα η λύση θα πρέπει να αναζητηθεί σε κάποια άλλη συγκυρία.

Ο κ.Μητσοτάκης στο τέλος της ομιλίας του κάνει πολιτική σπέκουλα προσπαθώντας να πολώσει για ιδίον όφελος καθώς και της παρατάξεώς του  
αναφέροντας:  Οι πολίτες να συστρατευθούν με τη ΝΔ για να επέλθει η μεγάλη πολιτική αλλαγή. Το να σηκωθεί όρθια η πατρίδα μας είναι μια υπόθεση που μας αφορά όλους. Δεν περισσεύει κανείς. Αξίζουμε καλύτερα, ελάτε μαζί μας|.''


  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Μητσοτάκης: H λύση του Σκοπιανού πρέπει να αναζητηθεί σε κάποια άλλη συγκυρία Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">