ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

The photojournalist of the future - Ο φωτορεπόρτερ του μέλλοντος

Σε πρώιμο στάδιο αναπτύσσουμε τον φωτορεπόρτερ του μέλλοντος, ο οποίος θα είναι ένα ρομπότ - drone, ανεπτυγμένης νοημοσύνης, καθώς και λειτουργιών.

Δεδομένου ότι μας είχε προβληματίσει ιδιαίτερα, όταν  είχε τεθεί από τη πλευρά αρκετών πολιτών το ζήτημα της μεταφοράς ενός μικροφώνου των εξωτερικών συνεργείων της ΕΡΤ, για την μεταφορά του οποίου μπορεί να συμμετείχαν και τέσσερις πέντε υπάλληλοι, εκείνη την εποχή, πριν από δεκαετίες, είχαμε την ιδέα του  φωτορεπόρτερ του μέλλοντος.

Η ιδέα ήταν σχετικά απλή, και παράλληλα σύνθετη, και απαιτούσε επιστημονική υποστήριξη για την κατασκευή ενός smart drone, το οποίο εξοπλισμένο κατάλληλα θα χρησιμοποιούνταν ως μονάδα εξωτερικών μεταδόσεων, ενώ παράλληλα θα εκτελούσε και χρέη φωτορεπόρτερ.

Αναλυτικότερα: Ένας απλός υπάλληλος θα μετέφερε το smart drone στο σημείο που πρέπει να γίνει το ρεπορτάζ, και θα το ενεργοποιούσε.

Στη συνέχεια το smart drone έχοντας ανεπτυγμένη νοημοσύνη, καθώς και τη δυνατότητα αναγνώρισης προσώπων , θα προσέγγιζε όσους πρέπει να ερωτηθούν σχετικά , για συγκεκριμένες δηλώσεις, και θα τους έθετε τις ερωτήσεις.

Το  smart drone διαθέτει τη δυνατότητα, εκτός του GPS, να χρησιμοποιεί και το σύνολο των υπαρχόντων δικτύων WIFI - κυψελών, και σε συνάρτηση με την λειτουργία του GPS και των δικτύων WIFI πετυχαίνει ακριβέστερη κατεύθυνση χωρίς αποκλίσεις στέλνοντας εικόνα και ήχο είτε διαδικτυακά, είτε μέσω ling στο studio παραγωγής και μεταδόσεως.

Είτε πρόκειται για live, είτε για άλλη εκπομπή η δυνατότητα καταγραφής είναι δεδομένη σε υψηλή ανάλυση σε μια μνήμη 128 gb.

Φουτουριστικό μέλλον

Έχοντας τεράστιο επίπεδο νοημοσύνης, (  A.I. Artificial Intelligence ), η καρδιά του smart drone αποτελείται από ένα εξελιγμένο υπολογιστικό σύστημα, το οποίο σε καμία περίπτωση εμείς δεν το θέλουμε ανθρωποειδές, το επιθυμούμε μηχανή, και διαθέτει την ικανότητα να είναι ενήμερο σχετικά με την πολιτική και την κοινωνική επικαιρότητα ώστε να θέτει κατάλληλες και καίριες ερωτήσεις.

Στο ''σασί'' - σώμα του smart drone, ανεπτυγμένης νοημοσύνης, εμπεριέχεται μια κάμερα υψηλής ανάλυσης, αναγνώρισης προσώπων, 20 χ zoom, με δυνατότητα εστίασης ''κάδρου'' του επιλεγμένου προσώπου, όσο και μια οθόνη επαρκής ώστε όταν βρίσκεται σε ζωντανή μετάδοση μια εκπομπή ο ερωτηθείς να μπορεί να έχει την εικόνα της εκπομπής.

Παράλληλα, εμπεριέχεται ένα σύστημα μεγαφώνου και μικροφώνων ώστε να μπορεί να γίνεται η επικοινωνία μεταξύ των ερωτηθέντων και του μηχανήματος Artificial Intelligence.

Το συγκεκριμένο μηχάνημα αντικαθιστά τουλάχιστον πέντε υπαλλήλους, όπως σκηνοθέτη, φωτογράφο, εικονολήπτη, δημοσιογράφο, ηχολήπτη, κ.α.

Απόσπασμα από εκπομπή μου τις δεκαετίας του 90 στον ΓΛΥΦΑΔΑ FM

Γ.Κ

* Σε αντιδιαστολή των κατασκευαστών με τέσσερις έλικες - μοτέρ, εμείς δεδομένου ότι λειτουργούσαμε καθημερινά από τις 6 μ.μ. επιδιώξαμε οι κινητήρες να είναι έξι - ( 6 ) για περισσότερη ευστάθεια καθώς και ενέργεια, διότι παράλληλα των μοτέρ υφίστανται και έξι γεννήτριες παραγωγής ρεύματος και φόρτισης των μπαταριών, διότι δεν χρησιμοποιείται μόνο μια.

* Τη μονάδα συνοδεύει το ασύρματο σύστημα μεγαφώνων - μικροφώνων το οποίο επικοινωνεί με το drone στους 5.8 GHz ώστε να αποφύγουμε τον θόρυβο από τις έλικες. Σημειώνουμε ότι το εν λόγω drone λειτουργεί με φωνητικές εντολές από το ''κέντρο ελέγχου'' - studio, σε ακτίνα πέντε χιλιομέτρων, και δεν διαθέτει άλλο χειριστήριο λειτουργίας. 

Με το software το οποίο το συνοδεύει μπορεί να δεχτεί φωνητικές εντολές από κάθε κινητό, tablet, κ.α., ενώ στο ένα από τα συνοδευόμενα μεγάφωνα - μικρόφωνα εμπεριέχεται ένας πομπός τριών watt - εκπεμπόμενης ισχύος ώστε να καλύψει τα πέντε χιλιόμετρα. 

Η πλήρης κάλυψη του εν λόγω drone, με εξωτερική κεραία στους 5.8 ghz, μπορεί να ξεπεράσει τα πενήντα χιλιόμετρα, τα πέντε χιλιόμετρα είναι δεδομένα ακόμα και χωρίς τέλεια οπτική επαφή. Δοκιμάζουμε και την έκδοση στους 24 ghz για κάλυψη περισσοτέρων από 2.000 χιλιόμετρα !!!

Πολλαπλό σύστημα εκπομπής λήψεως

Ως ευφυής κατασκευή έχει τη δυνατότητα μέσω ειδικού κυκλώματος να μετακινεί το αζιμούθιο τόσο στην εσωτερική του κεραία, η οποία εμπεριέχει ρότορα, όταν υπάρξει απόκλιση των db ισχύος που έχει στον δέκτη λήψεως κατά την ώρα μεταδόσεως, όσο και στο κάτοπτρο επικοινωνίας του, το οποίο επίσης διαθέτει Antenna Rotator, καθώς και δέκτη, και ''ευθυγραμμίζεται'' με την κεραία του drone.  

Σαφώς η κεραία εκπομπής - επικοινωνίας με το drone , η οποία για τους 5.8 ghz είναι μια Broadband Horn Antenna, είναι ορθότερο να βρίσκεται σε ένα κέντρο εκπομπής, στο βουνό, και με κατάλληλη στήριξη ώστε να μην επηρεάζεται από τον άνεμο κ.α., ενώ ο χειρισμός - φωνητικές εντολές -μπορούν να γίνονται από οποιοδήποτε σημείο.

* Αν μπορεί κάποια εταιρεία drones να το κατασκευάσει, με τα δεδομένα τα οποία έχουμε δώσει, καλέστε μας να το δοκιμάσουμε, διότι εμάς δεν πρόκειται να μας χρηματοδοτήσει κανείς ώστε να το κατασκευάσουμε !!!

Τι να κάνουμε εμείς δεν ανήκουμε στο κλάμπ της ΕΕΡ η οποία έχει περίπου 800 μέλη και το προεδρείο της έχει τη δυνατότητα να κατασκευάζει από πυραύλους μέχρι ''διαστημόπλοια'' , ούτε στο κλάμπ των χρηματοδοτηθέντων των εκάστοτε κυβερνήσεων - διοικήσεων, και σαφώς ούτε στο κλάμπ των διορισμένων δεξιά και αριστερά, το συγκεκριμένο όμως αν μας χρηματοδοτούσαν το κατασκευάζουμε ως μονάδα εξωτερικών μεταδόσεων

* Ενδέχεται να σχεδιάσουμε και ένα για repeater - αναμεταδότη στους 10 GHZ, και ένα δεύτερο στους 24 GHZ, η ακόμα ψηλότερα , με ισχύ 150 watt, στόχευσης με λέιζερ, το οποίο εκτός εκπομπής μπορεί να παρέχει και ''ψήσιμο'' ( εξουδετέρωση αντιπάλων) για στρατιωτικούς σκοπούς. ( Έξυπνα και εξελιγμένα όπλα )
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: The photojournalist of the future - Ο φωτορεπόρτερ του μέλλοντος Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">