ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Μίνι Κυβερνητικός Ανασχηματισμός - Νέο κυβερνητικό σχήμα

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προέβη σε μίνι ανασχηματισμό ο οποίος ανακοινώθηκε από τον Υπουργό Επικρατείας και Κυβερνητικό Εκπροσώπο Δημήτρη Τζανακόπουλο.

Υπουργός Οικονομίας αναλαμβάνει ο Γιάννης Δραγασάκης, ο οποίος παραμένει και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής αναλαμβάνει ο Δημήτρης Βίτσας, αντικαθιστώντας τον Γιάννη Μουζάλα.

Αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας ο Φώτης Κουβέλης ενώ υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ο Αθανάσιος Ηλιόπουλος.

Υφυπουργός Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων αναλαμβάνει η Μερόπη Τζούφη, οι αρμοδιότητες της οποίας θα καθοριστούν τις επόμενες ημέρες. Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγο καιρό είχε παραιτηθεί ο Κώστας Ζουράρις από τη θέση του υφυπουργού αρμόδιου για την Ομογενειακή Εκπαίδευση.

Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού ο κ. Κωνσταντίνος Στρατής. Στη θέση του υπουργού παραμένει η Λυδία Κονιόρδου.

«Οι αρμοδιότητες των νέων αναπληρωτών Υπουργών και Υφυπουργών θα καθοριστούν τις επόμενες ημέρες ενώ καμία άλλη αλλαγή δεν επέρχεται στο Κυβερνητικό σχήμα» τόνισε ο κ. Τζανακόπουλος.
Κυρίες και Κύριοι,

Θέλω να σας ανακοινώσω τις περιορισμένες αλλαγές του κυβερνητικού σχήματος που αποφάσισε ο Πρωθυπουργός:

Υπουργός Οικονομίας & Ανάπτυξης αναλαμβάνει ο κ. Ιωάννης Δραγασάκης ο οποίος παραμένει και Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης

Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής στη θέση του κ. Γιάννη Μουζάλα τον οποίο ο Πρωθυπουργός ευχαριστεί θερμά για την προσφορά του στο Κυβερνητικό έργο, ο κος Δημήτρης Βίτσας

Τη θέση του αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Άμυνας αναλαμβάνει ο Κος Φώτης Κουβέλης.

Επίσης, Υφυπουργός Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων ορίζεται η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κα Μερόπη Τζούφη

Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ο μέχρι σήμερα ειδικός γραμματέας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, κος Αθανάσιος Ηλιόπουλος.

Και Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού ο κος Κωνσταντίνος Στρατής.

Οι αρμοδιότητες των νέων αναπληρωτών Υπουργών και Υφυπουργών θα καθοριστούν τις επόμενες ημέρες ενώ καμία άλλη αλλαγή δεν επέρχεται στο Κυβερνητικό σχήμα.

ΚΚΕ : Η ηθική μιας κυβέρνησης δεν κρίνεται μόνο απ’ το αν κάποιοι υπουργοί της απολαμβάνουν προκλητικά προνόμια, αλλά κυρίως από την πολιτική που αυτή υλοποιεί υπηρετώντας συνολικά την κοινωνική τάξη των προνομιούχων, δηλαδή του κεφαλαίου, σε βάρος του λαού. Αυτό κάνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και αυτό θα συνεχίσει να κάνει πιο εντατικά και μετά τον “εξ ανάγκης” ανασχηματισμό.

Από το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: Ο ανασχηματισμός της επιδότησης ενοικίου, οδηγεί σε εικόνα αποδρομής της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ.

Συγχαρητήρια στον νέο υφιστάμενο του Καμμένου, τον κ. Φώτη Κουβέλη.

Επισήμανση του ''Γ'': Λόγω των δεδομένων πολιτικών, τις οποίες επικαλείται το ΚΚΕ, έχουμε καθολική αδυναμία να ιδρύσουμε και να λειτουργήσουμε το CBS Ελλάδος διότι εμείς έχουμε να προτάξουμε ένα νέο ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ μοντέλο.

α) Πολιτεία και δήμοι δημιουργούν τις δομές, και οι άνεργοι αναλαμβάνουν εργασία χωρίς μισθούς και θέσεις του δημοσίου. 

β) Αν στο καθορισμένο χρονικό όριο δεν υπάρξει διαμόρφωση όρων ανταγωνιστικότητας, και βιωσιμότητας των δομών, ώστε να καλύπτονται οι αποδοχές των εργαζομένων, καθώς και η κάλυψη των λειτουργικών εξόδων, θα μπαίνει λουκέτο.

γ) Αντί των αναπτυξιακών προγραμμάτων που προωθεί η κυβέρνηση, τα οποία επιχειρούν να καταστήσουν το σύνολο των πολιτών επιχειρηματίες, κάποιοι πρέπει να μεριμνήσουν για ορθή εκπροσώπηση του λαού, διότι δεν είναι έφικτο όλοι να γίνουν επιχειρηματίες. Αν γίνουν όλοι και όλες επιχειρηματίες ποιους θα ανταγωνίζονται ; Επέρχεται κορεσμός.

δ) Αντί των ευρωπαϊκών επιδοτήσεων σε μεμονωμένα φυσικά πρόσωπα, για ίδρυση νέων επιχειρήσεων, γιατί δεν τις διαμορφώνει η πολιτεία, καθώς και οι δήμοι ; Θεσμικό πλαίσιο χρειάζεται. Πολιτική βούληση. 

Είναι καθολική προσβολή της νοημοσύνης μας να ισχύσουν 500.000 χιλ. επιχειρήσεις ΜΜΕ σε μια μικρή χώρα 10.000 εκ. πολιτών. Είναι τραγέλαφος, και όμως εν μέρει ισχύει, διότι σήμερα στο διαδίκτυο κάθε μια οικογένεια και ένα ΜΜΕ. Aν γίνουν όλοι και όλες επιχειρήσεις τι θα ισχύσει ; 

Είμαστε η μοναδική χώρα που διαδικτυακά έχουμε γεμίσει ενημερωτικά ΜΜΕ, ενώ η πολιτεία όφειλε να δημιουργηθεί πλαίσιο τόσο στις περιφέρειες όσο και στους δήμους. Στον αντίποδα σε ένα Νομό 5.000.000 εκ. πολιτών, στα νότια προάστια Αττικής δεν υπάρχει ούτε ένα τοπικό ραδιόφωνο , σε αντιδιαστολή νομών 20 - 30 χιλιάδων που ακόμα και σε πόλεις 4.000 χιλ. κατοίκων υπάρχουν δυο ραδιόφωνα.

Αν πάμε στα τηλεοπτικά κανάλια έρχεται αυτόματα η επαλήθευση ότι όλα είναι στημένα στη χώρα μας. Σε ποια άλλη χώρα η πολιτεία ενδιαφέρετε να μοιράσει την διαφημιστική πίτα μιας χώρας σε ολιγάρχες ; Γιατί πρέπει να επενδύουν 15 - 30 εκ. ευρώ , και ετησίως να έχουν έσοδα 50 εκ. ευρώ ;

Έχει ακουστεί πάμπολλες φορές ότι η Ελληνική τηλεόραση, είναι αντίστοιχη και καλύτερη σε δομή προγράμματος από χώρες με πενταπλάσιο και δεκαπλάσιο πληθυσμό, ώστε να μην πάμε σε εκατονταπλάσιο. Τι σημαίνει αυτό ; Σημαίνει ότι έχουν διαμορφωθεί οι όροι να υπάρχουν λίγοι ''παίκτες'' - ιδιοκτήτες - μέτοχοι.

Και επιτέλους , όλα τα αστικά κόμματα φορτώνεστε στη πλάτη του λαού, διότι δεν τον εκπροσωπείτε, και κορυφαία ΑΠΟΔΕΙΞΗ είναι όσα ισχύουν επί 41 χρόνια στο δήμο Γλυφάδας, στον οποίο κάθε δημοτική αρχή αστικού πολιτικού κόμματος μεριμνά για εκατοντάδες  παραταξιακών , ψηφοφόρων, και ημέτερων, προσβάλλοντας τα κυριαρχικά και τα άνθρωπινα  δικαιώματά μας.


Αν υπολογίσουμε όσα παρέχονται κάθε πέντε χρόνια στους Ο.Τ.Α σε ημέτερους, όπως και την διασπάθιση σε πολλούς τομείς, εμείς θεωρούμε ότι σήμερα δεν θα υφίστατο ανεργία στη χώρα μας.


Όσοι /ες θεωρείτε ότι όσα προαναφέρονται δεν είναι υλοποίησιμα , και ανήκουν στην σφαίρα του ανέφικτου , να το δηλώσετε δημόσια.


Είναι φύσιν αδύνατον για εμάς να γίνουμε επιχειρηματίες, όπως εξυπηρετείτε το σύστημα. Δεν θέλουμε. Επιθυμούμε την κοινωνική μας διάσταση, και τις δομές τις πολιτείας για τους πολίτες, όπως ενδεικτικά παρέχονται τα χρήματά μας, για χαρακτηρισμένους δημόσιους χώρους, όπως : πλατείες, παιδικές χαρές, παιδικούς σταθμούς, σχολεία, γυμνάσια, λύκεια, προαύλια εκκλησιών, στελέχωση ιστοσελίδων δήμων, διακόσμηση χώρων, θεάματα, φιέστες, εκδηλώσεις, ειδικούς συμβούλους, κ.α.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Μίνι Κυβερνητικός Ανασχηματισμός - Νέο κυβερνητικό σχήμα Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">