ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Γ. Κουμουτσάκος: Απέναντι στην κυβέρνηση που δηλητηριάζει το εσωτερικό μέτωπο της χώρας

Απέναντι στην κυβέρνηση που δηλητηριάζει το εσωτερικό μέτωπο της χώρας με αιχμές πολιτικής ενημέρωσης από τον Βουλευτή Β΄ Αθηνών Γ. Κουμουτσάκος.

Ο βουλευτής της ΝΔ αναφέρεται έπειτα από την ανταλλαγή απόψεων σε διεθνές περιβάλλον στα 5 Α, τα οποία είναι : Αναδιάταξη. Αβεβαιότητα. Αστάθεια. Ανησυχία... και τελικά Ανασφάλεια.

Γ. Κουμουτσάκος: Απέναντι στην κυβέρνηση που δηλητηριάζει το εσωτερικό μέτωπο της χώρας

Φίλες και φίλοι,

Τις τελευταίες ημέρες έχω κάνει μια σειρά ταξιδιών στο εξωτερικό, ομιλίες και συναντήσεις, ως Τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας.

Προσκεκλημένος, συμμετείχα στη διεθνή Διάσκεψη για την Ασφάλεια, στο Μόναχο που θεωρείται ως το αντίστοιχο «Νταβός» της εξωτερικής πολιτικής καθώς συγκεντρώνει υπουργούς εξωτερικών και άμυνας, διπλωμάτες και στρατιωτικούς από όλον τον κόσμο. Στις Βρυξέλλες συμμετείχα στη συντονιστική συνάντηση της ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για το Brexit. Είχα έναν ευρύ κύκλο συναντήσεων στη Λευκωσία και μίλησα σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Πανεπιστήμιο Κύπρου και το Υπουργείο Εξωτερικών. Ακολούθησε η Βαρσοβία και η συνάντησή μου με τον επικεφαλής της Frontex που έχει εκεί την έδρα της

Το συμπέρασμα αυτών των συνομιλιών, της ανταλλαγής απόψεων και των συζητήσεων είναι ότι πλέον έχουμε μπει σε μια περίοδο που στο διεθνές περιβάλλον, καθώς και στην άμεση περιοχή μας επικρατούν 5 Α :

Αναδιάταξη. Αβεβαιότητα. Αστάθεια. Ανησυχία... και τελικά Ανασφάλεια.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Ελλάδα οφείλει να ενισχύσει και να αξιοποιήσει την ιδιαίτερη και αυξανόμενη γεωπολιτική της αξία και παράλληλα να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τις προκλήσεις που βρίσκονται μπροστά της.

Αυτό όμως δεν μπορεί να το κάνει έχοντας ένα πλήρως κατακερματισμένο εσωτερικό μέτωπο, όπως συμβαίνει αυτή τη στιγμή στη χώρα. Ένα μέτωπο που αντί να είναι αρραγές απέναντι στις εθνικές προκλήσεις είναι δηλητηριασμένο και διχασμένο από τους συχνά σκοτεινούς σχεδιασμούς και τους απαράδεκτους χειρισμούς της κυβέρνησης, η οποία έχει και την αποκλειστική ευθύνη γι αυτό το αποτέλεσμα:

Η στάση της στο Σκοπιανό που δίχασε αντί να ενώσει τους Έλληνες.
Οι ποταποί κυβερνητικοί χειρισμοί στην υπόθεση Novartis.
Η απαράδεκτη έλλειψη ενημέρωσης των πολιτικών δυνάμεων του τόπου και των πολιτών για μεγάλα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, όπως οι ελληνοτουρκικές και οι ελληνοαλβανικές σχέσεις.
Η κυβέρνηση δεν έχει αποτύχει μόνον να δημιουργήσει μια μεγάλη ενιαία δύναμη στήριξης των εθνικών συμφερόντων. Δεν το έχει επιδιώξει καν.

Έχει επιλέξει έναν μοναχικό δρόμο μακριά από τους πολίτες, χωρίς συμμαχίες, βυθισμένη στην αλαζονεία της.

Με τον Κυριάκο Μητσοτάκη έχουμε ξεκινήσει μια συστηματική προσπάθεια για την προώθηση των εθνικών θέσεων, όπως τις πιστεύει η Νέα Δημοκρατία. Με μόνο γνώμονα, την ενότητα των Ελλήνων, το εθνικό συμφέρον όχι συγκυριακά, αλλά μακροπρόθεσμα.

Αυτή είναι η δική μας απάντηση ευθύνης στην κυβερνητική ανευθυνότητα στον χειρισμό των μεγάλων εθνικών θεμάτων.

Σε αυτό το σύντομο ενημερωτικό σημείωμα καταγράφονται μερικές από τις πρόσφατες δράσεις μου.

Όπως κάθε φορά, περιμένω τις σκέψεις σας και τις προτάσεις σας.

Φιλικά

Γιώργος Κουμουτσάκος

Μπορείτε να δείτε την αρθρογραφία του βουλευτή της ΝΔ στον σύνδεσμο:
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Γ. Κουμουτσάκος: Απέναντι στην κυβέρνηση που δηλητηριάζει το εσωτερικό μέτωπο της χώρας Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">