ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Βίτσας: Τα Ίμια είναι Ελληνικά

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμύνης καλεί την τουρκική κυβέρνηση και αντιπολίτευση «να αποφεύγουν τους αλαλαγμούς και τους λεονταρισμούς»

Οι πολεμοκάπηλες κραυγές δεν τρομάζουν κανέναν, τονίζει ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δ. Βίτσας, και διαβεβαιώνει ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι έτοιμες σε κάθε περίπτωση να υπερασπιστούν τη χώρα «με γνώση, νηφαλιότητα και αποφασιστικότητα».

Σε συνέντευξή του ο κ. Βίτσας υπογραμμίζει ότι «δεν υπάρχουν ούτε μπορούν να υπάρχουν για εμάς αλλά και τη διεθνή κοινότητα γκρίζες ζώνες στην περιοχή του Αιγαίου». Ειδικά για το εδαφικό καθεστώς της Δωδεκανήσου, όπως αναφέρει, «υπάρχει σειρά διεθνών συνθηκών, από το 1912 που παραχωρήθηκαν από την Τουρκία στην Ιταλία».

«Όλα αυτά είναι καθαρά και τα Ίμια είναι ελληνικά» προσθέτει και καλεί την τουρκική κυβέρνηση και αντιπολίτευση «να αποφεύγουν τους αλαλαγμούς και τους λεονταρισμούς». Προειδοποιεί παράλληλα όποιον απειλεί την εδαφική μας ακεραιότητα ότι «θα πρέπει πολύ καλά να το υπολογίζει και να το μετράει από όλες τις πλευρές», καθώς και ότι «απειλή ενάντια στην Κύπρο λειτουργεί ως απειλή που προεκτείνεται και ενάντια στην Ελλάδα».

Ο κ. Βίτσας δηλώνει ότι η χώρα περιμένει από τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε. να πάρουν θέση στο θέμα «κάνοντας σαφές πως οποιαδήποτε κίνηση διεύρυνσης της ζώνης αποσταθεροποίησης θα τους βρει ενεργά αντίθετους». Όπως επισημαίνει, «η σταθερότητα στην περιοχή είναι υπόθεση που τους αφορά».

Για το ενδεχόμενο σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής για τον Πάνο Καμμένο, δηλώνει πως «θα ήταν πρωτοφανές, νομικά και πολιτικά, να γίνει κάτι για μια σύμβαση η οποία ποτέ δεν εκτελέστηκε». Προσθέτει ακόμη ότι «στην ίδια τη δικογραφία αποτυπώνεται από όλους όσοι έχουν δώσει κατάθεση, ότι δεν υπάρχει μεσάζων».

Αναφέρει ακόμα ότι τέλος Φεβρουαρίου θα συζητηθεί με την επιτροπή από τις ΗΠΑ το θέμα της αναβάθμισης των F-16 και τονίζει πως «κανείς δεν πρέπει να φοβάται να βάλει την υπογραφή του λόγω του γενικότερου κλίματος, εφόσον τηρούνται με ευλάβεια οι διαδικασίες».

Την ίδια στιγμή που και επίσημα η Αγκυρα έχει μετατρέψει τις «γκρίζες» ζώνες σε «κόκκινες» και ανεβάζει επικίνδυνα το θερμόμετρο στην περιοχή των Ιμίων, έρχονται τα στοιχεία – φωτιά που τους διαψεύδουν. Κι όμως, παρά την ύπαρξη των χαρτών η Ουάσιγκτον συνεχίζει να τηρεί τη λογική των ίσων αποστάσεων ενώ η Μόσχα μοιάζει αδιάφορη στα πολεμικά παιχνίδια που στήνει η Τουρκία στο Αιγαίο.


Χάρτες από το παρελθόν και μάλιστα αμερικανικοί και ρωσικοί καταρρίπτουν πλήρως τις αιτιάσεις των Τούρκων ότι τα Ιμια είναι δικά τους.

Πρόκειται για στρατιωτικούς χάρτες που περιγράφουν το στάτους κβο του Αιγαίου και αναφέρουν τα νησιά με το όνομά τους και βεβαίως ότι είναι ελληνικά.



Συγκεκριμένα υπάρχει χάρτης του ρωσικού ναυτικού με αριθμό 32208 και κλίμακα 1:275.000, που εκδόθηκε το 1974, ο οποίος αναφέρει τα Ιμια με το ελληνικό όνομα κι όχι Καρντάκ, όπως επιμένουν οι Τούρκοι.




Αντίστοιχα, στον αμερικανικό χάρτη που εκδόθηκε το 1950, δύο χρόνια μετά την ενσωμάτωση των Δωδεκανήσων στην Ελλάδα, τα Ιμια αναφέρονται με την ελληνική ονομασία τους «Νήσοι Λίμνια».


Επισήμανση του ''Γ'': Κύριε υπουργέ δεδομένου ότι τέλος Φεβρουαρίου θα συζητηθεί με την επιτροπή από τις ΗΠΑ το θέμα της αναβάθμισης των F-16 , μήπως θυμάστε όσα λέγατε προεκλογικά ;

Να σας θυμίσουμε όσα λέγατε '' για αυτούς που περιμέναμε πολλά χρόνια να έρθουν ώστε να εφαρμόσουν τις πολιτικές που θέλαμε, και αποδεικνύεται ότι εκτός από εμάς κανείς άλλος δεν μπορεί να τις εφαρμόσει ; ''

Επίσης, να σας θυμίσουμε τις αναπτυξιακές τράπεζες που θα ενίσχυαν τα λαϊκά στρώματα ώστε να υπάρξει εξισορρόπηση ;

Δεδομένου ότι το θέμα των F-16 θα συζητηθεί με τις Η.Π.Α , μήπως χρειάζεται να συζητηθεί και το πλαίσιο που ισχύει στην Αμερική αναφορικά με την Ραδιοτηλεόραση , και ειδικότερα τους τοπικούς σταθμούς ; Κάντε μια νύξη στον συνάδελφό σας Νίκο Παππά να εξετάσει όσα ισχύουν στις Η.Π.Α.

Τα Ίμια είναι Ελληνικά , και τα ερτζιανά στα Νότια προάστια Αττικής ανήκουν σε εμάς, των Νοτίων , και όχι στο κεφάλαιο που μεθοδεύεται να περάσουν, και πρέπει να ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΘΟΥΜΕ.

Ενώ όλο το team των νεοδημοκρατών πράττει διασπάθιση με τα χρήματα όλων ημών για την ευημερία των ιδίων και των ημετέρων τους, εσείς ως κόμμα και κυβέρνηση , έπειτα απ' όσα έχουμε υποστεί από δαύτους επί δεκαετίες με διώξεις - κατασχέσεις, προσπαθείτε τρία ολόκληρα χρόνια να μας εξευτελίζεται καθημερινά ; 

Τα κέρδη ελαχίστων τοπικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ , τα οποία ως συνεργαζόμενοι τοπικά με τη ΝΔ αποκομίζουν αρκετά , ενώ για την πλειονότητα δεν έχει διαφοροποιηθεί το ελάχιστο, εσάς προσωπικά σας καλύπτουν ;

Εμείς, σε αντιδιαστολή άλλων, και κυρίως του παρόντος, δεν κλέβουμε περιεχόμενο από τα sosial media δημάρχων και αιρετών γλύφοντας και αναπαράγοντας συστημική προπαγάνδα για τα οφέλη όσων θα ανατρέψουμε το 2019.

Εμείς υπουργέ θα κάνουμε όσα δεν κάνουν οι άλλοι, και κουράστηκα επί δεκαετίες να βλέπω δίπλα μου , στις συνοικίες μας, χαλάσματα, τρύπες, μπαλώματα, και να μην αλλάζει τίποτα ενώ το φαγοπότι είναι δεδομένο. Εμείς θα τα αλλάξουμε.

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Βίτσας: Τα Ίμια είναι Ελληνικά Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">