ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

ΓΛΥΦΑΔΑ: Έργα βιτρίνας αντί να 'συμμορφώνονται' οι γειτονιές μας

Έπειτα από δεκαετίες ραδιοφωνικών εκπομπών μας σ'αυτή τη πόλη που λέγεται Γλυφάδα διαπιστώνουμε τον απόλυτο εμπαιγμό από τη πλευρά όσων αναλαμβάνουν να διοικήσουν.

Συγκεκριμένα, ο τωρινός δήμαρχος, τα χρήματα του συνόλου των συμπολιτών μας τα αξιοποιεί κατά το δοκούν σε κεντρικά σημεία τα οποία οδηγούν στα γραφεία του κόμματός τους.

Σε αντιδιαστολή άλλων οι οποίοι/ες πράττουν συστημική προπαγάνδα υπέρ των διοικήσεων εμείς δεν εθελοτυφλούμε. 

Τα χρήματα τα οποία διατέθηκαν σε μια κεντρική οδό, και ειδικότερα στη συγκεκριμένη ''πλατεία'' , ( ο θεός να τη κάνει ), στην οποία ουδέποτε είδαμε παρουσία κατοίκων, επαρκούσαν να γίνουν πέντε τετράγωνα πεζοδρομήσεων και πλακών στις ξεχασμένες γειτονιές της Γλυφάδας.

Σαφώς εμείς γνωρίζουμε τους λόγους που δίνεται η έμφαση στα κεντρικά σημεία, και αυτοί είναι:

α) Πρώτον οδηγούν στα γραφεία τους.
β) Είναι κεντρικά σημεία με κίνηση πολλών χιλιάδων κατοίκων και περαστικών για άλλες πόλεις.
γ) Η συγκεκριμένη οδός οδηγεί και στην '' ιαματική πηγή '' για την οποία θα επιχειρηθεί πολιτική σπέκουλα στις δημοτικές εκλογές και θα χαρακτηριστεί ως μέγα έργο.

Καταλήγοντας, άλλη μια δημοτική αρχή η οποία δίνει έμφαση σε ότι έχει στο μυαλό της, αντί να εκπροσωπεί τους κατοίκους, και να συν-λειτουργεί μαζί τους, το οποίο αποτελούσε τον κύριο κορμό του προγράμματός τους.

Όσα αναφέρει ο δήμαρχος Γ. Παπανικολάου κρίνονται από τους συμπολίτες μας.

Η πόλη μας είναι οι πλατείες της, οι δρόμοι της, τα σοκάκια της, οι μικρές και μεγάλες γωνιές της.

Μια τέτοια γωνιά, στη διασταύρωση Γούναρη & Αρχιπελάγους, αναμορφώσαμε με πολλή αγάπη και μπόλικο μεράκι.

Νέος σχεδιασμός και διαμόρφωση με υλικά υψηλής ποιότητας, καινούργια δέντρα, νέα παγκάκια, μοντέρνο πεζοδρόμιο με οδεύσεις τυφλών και ράμπες για ΑΜΕΑ, καινούργιος φωτισμός και αρκετές ακόμα καλά μελετημένες παρεμβάσεις, που μεταμόρφωσαν κυριολεκτικά την - εγκαταλελειμμένη μέχρι πρότινος - πλατεία αυτή σε ένα ακόμα μικρό στολίδι για τη Γλυφάδα μας.

Συνεχίζουμε με όλους τους δημόσιους χώρους, για να μπορεί κάθε Γλυφαδιώτης, κάθε ηλικίας, να χαίρεται και να απολαμβάνει την πόλη του και τη γειτονιά του.

Σημείωση:  To 'συμμορφώνονται' με την ευρεία έννοια, αντί του συμμαζεύονται, τακτοποιούνται,  για όσους/ες κατάλαβαν, ώστε να μην χρησιμοποιήσουμε τους όρους αναμόρφωση , ανάπλαση, αναβάθμιση, κ.α., οι οποίοι είναι 'πολυχρησιμοποιημένοι'.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΓΛΥΦΑΔΑ: Έργα βιτρίνας αντί να 'συμμορφώνονται' οι γειτονιές μας Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">