ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Η Ελλάδα χρειάζεται μια βαθιά δημοκρατική ανατροπή

Ανεύθυνη είναι για την Ελλάδα, και για τους πολίτες της, η πολιτική υποτέλειας που εφαρμόζει ο Τσίπρας και η κυβέρνηση του για τα οφέλη της πλουτοκρατίας αναφορικά με την μετάβαση στην ψηφιακή ραδιοφωνία DAB + .

Η κυβέρνηση Τσίπρα , έπειτα από 31 χρόνια πολιτικοοικονομικής διαπλοκής ,  διαμορφώνει προνομιακό καθεστώς για την πλουτοκρατία και τους ολιγάρχες.

Συγκεκριμένα, αποτελεί τραγωδία για τη χώρα έπειτα από τις άδικες , αντιδημοκρατικές, και εξουθενωτικές πολιτικές των παλαιών κομμάτων εξουσίας, ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, και το μοίρασμα της τράπουλας των ερτζιανών του Ν.Αττικής σε πέντε οικογένειες διαπλοκής, να συντελεί γι' άλλη μια φορά να ισχύσει ένα ανάλογο πλαίσιο.

Οι υπερδιαπλεκόμενοι προνομιούχοι, με ραδιοτηλεοράσεις, εκδόσεις - εφημερίδες, ψηφιακή πλατφόρμα - Digea, κ.α., θα γίνουν και οι επικυρίαρχοι της ψηφιακής Ραδιοφωνίας.

Στη συνέχεια της Ψηφιακής Ραδιοφωνίας, και ενδεχομένως αν επιλέξουν να εφαρμοστεί το switch off των αναλογικών σταθμών, θα διαμορφωθεί αυτόματα ένα επικίνδυνο και αντιλαϊκό τεχνολογικό ''άλμα'', με τον πλήρη έλεγχο στη ραδιοφωνία του Ν.Αττικής των πέντε εκ. πολιτών λίγων διαπλεκόμενων κέντρων - ομίλων, και την φίμωση των ανεπιθύμητων.   

Σε μια κρίσιμη οικονομική φάση , η Ελλάδα έχει μια κυβέρνηση ψεύδους και απεριόριστης υποτέλειας σε ολιγάρχες και το κεφάλαιο, η οποία σύμφωνα των εφαρμοζόμενων πολιτικών αδυνατεί να προασπίσει και τα πιο στοιχειώδη δικαιώματα του λαού.

Επικαλούνται το όφελος της χώρας από το τίμημα παρόχων και ιδιοκτητών για την μετάβαση στην ψηφιακή εποχή της ραδιοφωνίας, ενώ στη πραγματικότητα τονίζουμε ότι επιχειρείται η ''στεγανοποίηση'' της Ενημέρωσης, και ο πλήρης έλεγχος της πληροφορίας, κυρίως από τους ολιγάρχες.

Είναι σαφές ότι η ψηφιακή τηλεόραση , όπως και επί αρκετά χρόνια η αναλογική, δεν είναι στην υπηρέτηση του λαού, είναι στην εξυπηρέτηση ολιγαρχικών συμφερόντων, και επιδρά για τα οφέλη ενός στενού κύκλου πολιτών.

Ενώ λοιπόν, επί δεκαετίες τα αστικά πολιτικά κόμματα, και η πολιτεία έχουν διαμορφώσει το πλαίσιο, σύμφωνα με το ελληνικό εκλογικό σύστημα, ο νομός Αττικής να διαιρείται σε πέντε (5) εκλογικές περιφέρειες: Α΄ Αθηνών, Β' Αθηνών, Α' Πειραιώς, Β' Πειραιώς, και Αττικής, στον αντίποδα, αναφορικά με την ραδιοτηλεόραση λογίζεται ενιαίος νομός.

Τι σημαίνει το συγκεκριμένο: Τουλάχιστον για εμάς που έχουμε σηκώσει το θέμα από τη δεκαετία του 80 , με σαφείς αναφορές, οι εκάστοτε πολιτικοί των αστικών κομμάτων θεωρούν ορθό να χωρίζουν σε πέντε εκλογικές Περιφέρειες το Ν.Αττικής, ώστε οι κατά τόπους πολιτικοί , κάθε εκλογικής περιφέρειας , να βρίσκονται πιο κοντά στους ψηφοφόρους τους, για τα δεδομένα οφέλη τους, ενώ στον αντίποδα ραδιοτηλεοπτικά εξαφανίζονται οι πέντε περιφέρειες και γίνονται ένα ώστε να προκύψουν τα ουσιαστικότερα κέρδη των ολιγαρχών του κεφαλαίου.

Είναι επιεικώς απαράδεκτο ως εφαρμοζόμενη πολιτική, θεσμικά με νόμο, και δεδομένου ότι ακολουθείται και από τη σημερινή κυβέρνηση, αναφορικά με τα ερτζιανά του Ν.Αττικής, Ψηφιακή Ραδιοφωνία, οι αρμόδιοι οφείλουν να καταργήσουν τις πέντε εκλογικές περιφέρειες , αναφορικά με τις εκλογές , και να ισχύσει και στις εκλογές το ανάλογο καθεστώς του ενιαίου Ν. Αττικής.

Για εμάς αποτελεί ειρωνεία και επιβεβαίωση υποκρισίας , σύσσωμη η κυβέρνηση και όλοι οι αρμόδιοι φορείς να επιβάλλουν άδικες και εξουθενωτικές πολιτικές εις βάρος των πολιτών.

Η Ελλάδα χρειάζεται μια βαθιά δημοκρατική ανατροπή σε όσα αναπαράγονται με γνώμονα τα συμφέροντα του κεφαλαίου αντί της λαϊκής βάσης.

Θα μας πετάξετε γι' άλλη μια φορά απ' έξω, και ενώ έχουμε υποστεί από τις παρελθούσες κυβερνήσεις σειρά από διώξεις και κατασχέσεις όλοι οι τοπικοί Ρ/Σ στα FM κύματα των νοτίων προαστίων ;

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΡΔΟΜΕΝΟΣ
glyfadaweb@gmail.com

Σημείωση: Κύριε Πρωθυπουργέ, πριν από τρία χρόνια, όταν αξιώνατε την ανατροπή της προηγούμενης κυβέρνησης, είναι σαφές ότι ο λαός γνώριζε ποιος του απευθύνει τις εξαγγελίες, σύμφωνα όμως με το ΦΕΚ για την ψηφιακή ραδιοφωνία, κανείς δεν γνωρίζει τι θα προκύψει, όπως δεν γνώριζαν το ξεπούλημα των προηγούμενων κυβερνήσεων, της ψηφιακής πλατφόρμας DIGEA, στις οικογένειες διαπλοκής. 

Να χωριστεί και ο Ν. Αττικής στα πέντε, πέντε περιφέρειες, ώστε το τίμημα να είναι ανάλογο των περιφερειακών σταθμών. Γι' άλλη μια φορά θα δημιουργήσετε τους λίγους προνομιούχους των πέντε εκατομμυρίων πολιτών του τεράστιου πληθυσμιακά νομού Αττικής ; Όσοι επιθυμούν θα λειτουργούν για ολόκληρο το Ν.Αττικής, με συγκεκριμένο τίμημα, και όσοι επιθυμούν θα λειτουργούν για την μια περιφέρεια του Ν.Αττικής. ( Ο Υμηττός δεν καλύπτει όλη τη Γλυφάδα και τα νότια προάστια, χρειάζεται και η Αίγινα. Εμείς θέλουμε να λειτουργήσουμε τοπικά Ψηφιακά μόνο από την Αίγινα.)

Μένω εκτός, ο τόπος μου είναι σβηστός. Ο τόπος ο δικός μου, ο δικός μας, όχι της ΝΔ και των ημέτερων, ούτε των συνεργαζόμενων, διότι η δική τους Γλυφάδα, καθώς και τα νότια προάστια , είναι περιορισμένου ''φάσματος'' και οριζόντων. 

Πρέπει να εμφανιζόμαστε και εμείς στο ραδιόφωνο, και με φωνή, και με εικόνα ,  έστω φωτογραφίες, ( ο αμιγώς τοπικός πολιτισμός ), και τουλάχιστον έχουμε αποδείξει, ακόμα και ασκώντας κριτική, ότι δεν φιμώνουμε και δεν εξαιρούμε, σε αντιδιαστολή με αυτούς και τις πρακτικές τους, να μας έχουν κομμένους στον ίδιο μας το τόπο. Το Δημοκρατία πρέπει να το κόψουν. 

Το καθαρά εμπορικό σκέλος πρέπει να διευρυνθεί με σοσιαλιστικό προσανατολισμό αναφορικά με το ραδιόφωνο, διαφορετικά η υποσχόμενη Δημοκρατία την προεκλογική περίοδο θα παραπέμπει στη Νέα Δημοκρατία. 
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Η Ελλάδα χρειάζεται μια βαθιά δημοκρατική ανατροπή Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">