ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ο Γ. Κωνσταντάτος ενημέρωσε τους πολιτικούς αρχηγούς για την επένδυση στο Ελληνικό

Για τις νεότερες εξελίξεις σχετικά με την επένδυση του ''Ελληνικού'' που θα πραγματοποιηθεί στον δήμο Ελληνικού - Αργυρούπολης ενημέρωσε τους πολιτικούς αρχηγούς ο δήμαρχος, Γιάννης Κωνσταντάτος, ενώ τους παρέδωσε αναλυτικό φάκελο με τις διεκδικήσεις - θέσεις της δημοτικής αρχής.

Όπως ανέφερε ο Γιάννης Κωνσταντάτος « Οφείλει η Ελληνική Κυβέρνηση να λάβει σοβαρά υπόψιν την ομαλή υλοποίηση της επένδυσης προφυλάσσοντας όμως παράλληλα τα συμφέροντα των δημοτών μας και εξασφαλίζοντας τα μέγιστα δυνατά οφέλη υπέρ της τοπικής μας κοινωνίας ».

Την ίδια περίοδο κανείς δεν γνωρίζει τι πρεσβεύει ο δήμαρχος Γλυφάδας, και τι διεκδικεί  για το δήμο και τους δημότες.

Εμείς έχουμε τοποθετηθεί δημόσια πάμπολλες φορές , τονίζοντας ότι η συνοικία του Βοσπόρου ανήκει στα όρια του Δήμου Γλυφάδας, και απαλλοτριώθηκε επί χούντας, και μέχρι σήμερα δεν υπάρχει ίχνος διαπίστωσης των πεπραγμένων της δημοτικής αρχής για τα συμφέροντα των δημοτών και εξασφαλίζοντας τα μέγιστα δυνατά οφέλη υπέρ της τοπικής μας κοινωνίας.

Έχουμε τα στοιχεία εξυπηρέτησης συμφερόντων των στελεχών της ΝΔ, καθώς και πλειάδας ημέτερων, οι οποίοι παρεμπιπτόντως ουδεμία σχέση έχουν με τη περιοχή μας.

Το άρθρο της συναντήσεως του δημάρχου Ελληνικού - Αργυρούπολης όπως παρουσιάστηκε είναι ημιτελές, διότι δεν αναφέρεται τι ειπώθηκε με τους πολιτικούς, και ποιες είναι οι διεκδικήσεις από τη πλευρά της διοικήσεώς του.

Ο Γιάννης Κωνσταντάτος συνάντησε τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, τον γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, τον επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρο Θεοδωράκη και τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλη Λεβέντη

Στην διάρκεια των συναντήσεων, ο δήμαρχος τόνισε στους αρχηγούς, ότι ο Δήμος Ελληνικού - Αργυρούπολης έχει κεντρικό ρόλο στην διαδικασία της νέας ανάπτυξης. Σχεδόν το 90% της έκτασης της νέας επένδυσης βρίσκεται εντός των διοικητικών και χωροταξικών ορίων του Δήμου.

Επιπλέον η συγκρότηση ενός νέου πόλου, με μικτές χρήσεις (εμπόριο, κατοικία, αναψυχή), η δημιουργία του μεγαλύτερου μέχρι σήμερα πάρκου στην Αττική και ενός από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη, καθώς και η ανάδειξη με νέες χρήσεις του παράκτιου μετώπου θα οδηγήσουν σε δομικές αλλαγές τον Δήμο Ελληνικού - Αργυρούπολης.

Ο δήμαρχος σημείωσε απευθυνόμενος στους αρχηγούς των κομμάτων, ότι ο δήμος έχει ήδη επεξεργαστεί και διαθέτει εμπεριστατωμένες και επιστημονικές θέσεις και προτάσεις στα θέματα που έχουν να κάνουν με την γενικότερη διαχείριση των περιοχών της επένδυσης που εντάσσονται στο Δήμο, στα πολεοδομικά ζητήματα που τίθενται, στα θέματα της μετεγκατάστασης των υπηρεσιών του που βρίσκονται μέσα στο πρ. Αεροδρόμιο του Ελληνικού, στο ζήτημα των κοινόχρηστων χώρων, στα θέματα ενίσχυσης της τοπικής οικονομίας κ.α.

Στο περιθώριο των συναντήσεων ο Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος δήλωσε:

“Τις διεκδικήσεις του Δήμου μας, που έγκαιρα καταθέσαμε σε όλα τα αρμόδια υπουργεία, οφείλει η Ελληνική Κυβέρνηση να λάβει σοβαρά υπόψιν, προκειμένου να διασφαλίσει την ομαλή υλοποίηση της επένδυσης και την ανάπτυξη της έκτασης, προφυλάσσοντας όμως παράλληλα τα συμφέροντα των δημοτών μας και εξασφαλίζοντας τα μέγιστα δυνατά οφέλη υπέρ της τοπικής μας κοινωνίας.

Η ομαλή λειτουργία του δήμου εξαρτάται αποκλειστικά, από την ταχύτητα που θα επιδείξει η κυβέρνηση στην επίλυση των προβλημάτων που της έχουμε καταθέσει. Βρισκόμαστε σε καλό δρόμο στις συζητήσεις μας με τα αρμόδια υπουργεία, αλλά τίποτα ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει."


Επισήμανση του ''Γ'': Όπως αναφέρει από τις Η.Π.Α o Μιχάλης Νευραδάκης « Σε πολλές χώρες της Ευρώπης, όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, εκπέμπουν ραδιοφωνικοί σταθμοί ψηφιακά και σε τοπικό επίπεδο. Στην Ελλάδα αντιθέτως, δεν υπάρχει αντίστοιχη πρόβλεψη ούτε για το αναλογικό ραδιόφωνο, τη στιγμή που ακόμα και σε χώρες όπως την Νιγηρία υπάρχουν αδειοδοτημένοι σταθμοί low-power FM/community radio. Αυτά από μια κυβέρνηση που υποτίθεται πως στηρίζει τις κοινωνικές ομάδες και τα αδύναμα στρώματα και «καταπολεμά» τους «ολιγάρχες».

Σας θυμίζουμε ότι με συντονισμένες ενέργειες και έπειτα από αιτήσεις - παράβολα για τοπική άδεια , δεχτήκαμε σειρά από διώξεις - κατασχέσεις , και με τα κατασχεμένα να καταλήγουν σε αποθήκες της ΕΡΤ, ενώ στα νότια προάστια , νοτιοανατολικά, δεν υπάρχει στα ερτζιανά ούτε ένας αμιγώς τοπικός ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ, σε αντιδιαστολή με τη περιφέρεια που υπάρχουν πέντε σταθμοί σε περιοχές 2.000 χιλ. κατοίκων !
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ο Γ. Κωνσταντάτος ενημέρωσε τους πολιτικούς αρχηγούς για την επένδυση στο Ελληνικό Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">