ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Εκδόθηκε απαγόρευση για τον εορτασμό του Αγίου Βαλεντίνου

Αρκετές πόλεις της Ινδονησίας απαγόρευσαν σήμερα τον εορτασμό της ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου και η αστυνομία πραγματοποίησε επιχειρήσεις σε διάφορες επαρχίες της πλέον πολυπληθούς χώρας στον κόσμο, όπου οποιαδήποτε εκδήλωση είναι επίμαχη.

Στη Σουραμπάγια, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ινδονησίας, που βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του νησιού Ιάβα, η αστυνομία πραγματοποίησε επιχειρήσεις μέσα σε ξενοδοχεία και συνέλαβε περισσότερα από 20 ζευγάρια τα οποία έκρινε ύποπτα για παραβίαση της απαγόρευσης. Οι ερωτευμένοι αναμένεται να αφεθούν ελεύθεροι σύντομα.

Στο τουριστικό νησί Λόμποκ, γειτονικό του Μπαλί, οι αρχές της πόλης Ματαράμ έδωσαν εντολή στην αστυνομία να πραγματοποιεί ελέγχους μέσα στα σχολεία και να συλλάβει μαθητές που τυχόν γιόρτασαν το γεγονός. Ρομαντικές γιορτές μέσα σε ξενοδοχεία και καφέ ωστόσο επιτρέπονται, σύμφωνα με τις αρχές.

Στην πόλη Μακασάρ, στο νότιο μέρος του νησιού Σουλαουέσι, ο εορτασμός του Αγίου Βαλεντίνου απαγορεύεται εδώ και χρόνια. «Ουδέποτε η ημέρα αυτή κηρύχθηκε γιορτή στη χώρα από την κυβέρνηση», δήλωσε ο αντιδήμαρχος Σιάμσου Ριζάλ.

Στην επαρχία Άτσεχ, οι αρχές έλαβαν εντολή να απαγορευτούν οι εορτασμοί για τον Άγιο Βαλεντίνο, όπως τα προηγούμενα χρόνια, επικαλούμενες θρησκευτικούς κανόνες. «Ο Άγιος Βαλεντίνος απηχεί μια κουλτούρα που δεν συνάδει με τη νομοθεσία της Άτσεχ και τον ισλαμικό νόμο», δήλωσε ο κυβερνήτης της επαρχίας.

Η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου στις 14 Φεβρουαρίου θεωρείται σε πολλές χώρες η γιορτή των ερωτευμένων. Αυτή την ημέρα, τα ζευγάρια ανταλλάσσουν λουλούδια και δώρα σε ένδειξη αγάπης.

Σε περίπου δέκα πόλεις του αρχιπελάγους της νοτιοανατολικής Ασίας εκδόθηκε απαγόρευση για τον εορτασμό του Αγίου Βαλεντίνου. Το 2017, εκείνη την ημέρα η αστυνομία της Μακασάρ πραγματοποίησε εφόδους σε καταστήματα και κατάσχεσε προφυλακτικά.

Επισήμανση: Η Ιερά Σύνοδος αποφάσισε να ορίσει το δικό της άγιο του έρωτα, τον Άγιο Υάκυνθο, αλλά το πράγμα δεν δούλεψε.

Εμείς ''συμφωνούμε'' με την απαγόρευση , και τονίζεται ότι πρέπει να καθιερωθεί η ''ημέρα'' της ειλικρίνειας , της συγκατάβασης , και της αγάπης . Ιδεολογικά να υπάρχει μια ημέρα εορτασμού του έρωτα για εμάς είναι βλακεία. Πρέπει να υπάρχει μια συγκεκριμένη ημέρα - ημερομηνία , η μπορεί να ''γιορτάζεται'' όποτε επιθυμεί ο κάθε ένας ;

Γιατί η πλειονότητα δέχεται όσα τις επιβάλλονται και τα ακολουθεί ; Παρεμπιπτόντως, ημέρα διώξεων και κατασχέσεων έχει καθιερωθεί να ''γιορτάζουμε'' ; Επίσης, ημέρα ελλειμματικής εκπροσωπήσεως έχει υπάρξει ;
Ημέρα διασπάθισης του δημοσίου και δημοτικού χρήματος ; Ημέρα ρουσφετιών και ειδικών διευθετήσεων σε ημέτερους ; Ημέρα σκανδάλων ; Ημέρα τουρκικών παραβιάσεων, οι οποίες επί δεκαετίες είναι σχεδόν καθημερινές έχει καθιερωθεί ; Τέλος, ημέρα Μνημονίων και Γερμανικής ''αποικιοκρατίας'' έχει καθιερωθεί να ''γιορτάζουμε'' , η ενδέχεται ; 
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Εκδόθηκε απαγόρευση για τον εορτασμό του Αγίου Βαλεντίνου Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb