ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Βραβεύσεις Εθελοντών Δασοπροστασίας Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης και κοπή Βασιλόπιτας 2018

Σε μια ιδιαίτερη βραδιά η οικογένεια των Εθελοντών Δασοπροστασίας Πυρόσβεσης Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης την Κυριακή 28 Ιανουαρίου τίμησε όσους της συμπαραστάθηκαν στην επιτυχημένη πορεία της, καθώς και τους Εθελοντές της Ομάδας που συμμετείχαν στην αντιπυρική περίοδο 2017. Το οικογενειακό κλίμα της Ομάδας και η αναδρομή στην πορεία από την δημιουργία της το καλοκαίρι του 2015 έως σήμερα γέμισε την ατμόσφαιρα με συγκίνηση και έδωσε τα εχέγγυα για το μέλλον.

Στα τιμώμενα πρόσωπα ο Δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος, ο Διοικητής του 8ου Πυροσβεστικού Σταθμού Πύραρχος Φώτης Δημαρέσης, ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου επί 35 χρόνια Μιχάλης Πεσιρίδης, ο Δημοτικός Σύμβουλος και εντεταλμένος Δημοτικής Αστυνομίας Λάζαρος Τογρίδης και η Προϊσταμένη Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής κα. Ασπασία Καραμάνου.

Τις ευχαριστίες σε όσους συνέβαλαν στην ανάπτυξη και καταξίωση της Εθελοντικής Ομάδας στη συνείδηση των κατοίκων της Πόλης εξέφρασε ο επικεφαλής της ΕΟΔΠΕΑ και Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κρητικός.

Ακολούθησε η κοπή της καθιερωμένης Βασιλόπιτας, όπως το έθιμο προβλέπει, αναδεικνύοντας τέσσερις τυχερούς για τη νέα χρονιά.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους:

· ο Δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος
· o Διοικητής του 8ου Π.Σ. Πύραρχος Φώτης Δημαρέσης, με αντιπροσωπεία του Σταθμού.
· η Αναπλ. Προϊσταμένη Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Αττικής Δρ. Ασπασία Καραμάνου
· ο Διοικητής Ασφαλείας Α.Τ. Αργυρούπολης Ιωάννης Δανίλης
· η Πρόεδρος του Ινστιτούτου Διαχείρισης Καταστροφών Ξένια Γεωργιάδου
· η Αντιδήμαρχος Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής Χαρίκλεια Λαμπρινού
· ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Ευάγγελος Νικοθώδης
· ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών & Πολεοδομίας Γεώργιος Σαραφίδης
· ο Δημοτικός Σύμβουλος και Εντεταλμένος Δημοτικής Αστυνομίας Λάζαρος Τογρίδης
· η Δημοτική Σύμβουλος & Πρόεδρος Πρωτοβάθμιας Επιτροπής Παιδείας Ειρήνη Στελλάκη
· ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης Αντώνης Αντωνόπουλος
· ο Διευθυντής Περιβάλλοντος & Πολιτικής Προστασίας Γεώργιος Παρούσης
· ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Μιχάλης Πεσιρίδης
· ο Προϊστάμενος Γραφείου Κίνησης Ιωάννης Αυγόπουλος
· ο Αντιδήμαρχος Πολ. Προστασίας Δήμου Γλυφάδας και Πρόεδρος των Εθελοντών Δασοπροστασίας Γλυφάδας Στέλιος Θεοδοσόπουλος
· ο Αντιδήμαρχος Πολ. Προστασίας Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης Παναγιώτης Σωτηρόπουλος
· ο Υπεύθυνος Γραφείου Εθελοντών Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης Ιωάννης Δεκαβάλλας
· η Εθελόντρια Σαμαρείτισσα, Εκπαιδεύτρια Α’ Βοηθειών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Αναστασία Βλαχοπούλου
· η Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας Δήμου Ηλιούπολης, (αντιπροσωπεία)
· η Εθελοντική Ομάδα Άμεσης Επέμβασης Βύρωνα, (αντιπροσωπεία)
· ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος Αττικής «Ώρα για Δράση» Νίκος Κιούσης
· ο Υπεύθυνος Κοινωνικού Παντοπωλείου Ιωάννης Σουβατζής
· ο Πρόεδρος Συλλόγου Ευγηριωτών Λευκάδας Τρύφωνας Ζαχαρόπουλος
· από τον ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ ο Γιώργος Αδαμόπουλος

και πολλοί άλλοι φίλοι της Ομάδας που συνέδραμαν ποικιλοτρόπως για την επίτευξη των στόχων μας.

Συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές της εκδήλωσης για την άψογη οργάνωση και επιτυχία της τόσο ζεστής γιορτής, στους συντονιστές Χρήστο Κανελλίδη και Σπύρο Μανίκα και σε όλη την Οργανωτική Επιτροπή για την πολύτιμη συμβολή της.

Επισήμανση του ''Γ'': Εμείς οφείλουμε από το δικό μας μετερίζι να σταθούμε σε όσα ισχύουν στη δική μας πόλη, στην οποία από τη δεκαετία του 80, τέλη δεκαετίας, καθώς και του 90 σε σειρά ραδιοφωνικών μας εκπομπών είχαμε θέσει τα ζητήματα δασοπροστασίας του Υμηττού, πυροπροστασίας στην περιοχή μας, κ.α., και ενώ είχαν τεθεί επανειλημμένα ιδέες, θέσεις, προτάσεις μας, και είχε κατακαεί η περιοχή μας, καθώς επίσης, η άναρχη δόμηση και οι καταπατήσεις δασικής έκτασης ήταν έντονο φαινόμενο, κάποια στιγμή διαπιστώσαμε τις ενέργειες ορισμένων συμπολιτών μας πίσω από τη πλάτη μας και ερήμην ημών.

Η ιστορία συνεχίζεται αδιαλείπτως και επί παντός επιστητού στο δήμο Γλυφάδας, από γνωρίζοντες, κομματικούς, παραταξιακούς, κ.α. Είναι κάτι ανάλογο με τα ερτζιανά. Άλλοι πρωτοστάτησαν, άλλοι άνοιξαν το δρόμο της μετεξέλιξης, και άλλοι είναι οι ωφελούμενοι επί δεκαετίες.

Τα τελευταία χρόνια κάτι ανάλογο λαμβάνει τα στοιχεία επιδημίας στο διαδίκτυο, άρα είναι πασιφανής η λειτουργία της κοινωνίας μας, καθώς και των παρατάξεων - κομμάτων κ.α.

Ερώτημα: Μπορεί να υπάρξει πράγματι κοινωνική συνοχή, αντί οργανωμένων συμφερόντων , πόλωσης - κατακερματισμού, όταν κάθε Περιφέρεια δεν διαθέτει ένα (1) μέσο στα ερτζιανά, καθώς και κάθε δήμος την απαραίτητη δομή, καλύπτοντας ολοκληρωμένα την ενημέρωση των πολιτών ;

Γι' άλλη μια φορά γινόμαστε μάρτυρες πόλωσης, κατακερματισμού, και οργανωμένων συμφερόντων, αντί η Πολιτεία να χτίζει πραγματικά την ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΟΧΗ, με ένα μέσο σε κάθε ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ της χώρας μας, ώστε από αυτό το μέσο να περνούν όλα τα ζητήματα που απασχολούν κάθε δήμο και τους δημότες.

Δέχεστε να υπάρχει κανάλι της Βουλής, και να μην έχει υπάρξει ούτε μια ενέργεια από τη πλευρά Περιφερειαρχών,  ΚΕΔΕ, Δήμων , ΠΟΕ - ΟΤΑ, κ.α. για αντίστοιχες δομές σε κάθε περιφέρεια ;
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Βραβεύσεις Εθελοντών Δασοπροστασίας Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης και κοπή Βασιλόπιτας 2018 Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">