ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Γλυφάδα: Καρναβάλι και αδιανόητα του Δήμου Γλυφάδας

Ενώ το δημοτικό συμβούλιο Γλυφάδας υιοθέτησε ομόφωνα σε συνεδρίασή του ότι είναι αδιανόητο να ζητά η «Ελληνικό Α.Ε.» να πληρώσει ο Δήμος Γλυφάδας το εξωφρενικό ποσό των 925.220,67 € για κατανάλωση νερού, την ίδια περίοδο προμοτάρει - διαφημίζει δια μέσω έμμισθου και συνεργαζόμενου τις ''γειτονιές'' του Λάτση στο Ελληνικό !

Δεδομένου ότι θα διαβάσετε γι' άλλη μια φορά αρκετές φορές τη λέξη ''αδιανόητο'', την οποία επικαλούνται οι της τοπικής οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας , οι οποίοι/ες ασκούν τη διοίκηση του δήμου, και επιχειρηματολογώντας επί των αδιανόητων αναφέρουμε:

α) Αν είναι αδιανόητο μία δημοτική επιχείρηση και ένας Δήμος να διώκεται για μια πρακτική δεκαετιών, πως εμείς δεχτήκαμε διώξεις και κατασχέσεις έπειτα από μια πρακτική δεκαετιών ; Αναφερόμαστε στη τοπική λειτουργία του ΓΛΥΦΑΔΑ FM. 

β) Αν είναι αδιανόητο μία κρατική επιχείρηση να διώκει μία δημοτική επιχείρηση η πολιτεία πως δίωκε συστηματικά εμάς ; Και εμείς τοπικοί επιχειρηματίες είμαστε και καταθέσαμε σύννομα αιτήσεις για αδειοδότηση ενός τοπικού σταθμού ώστε να υφίσταται πολυφωνία, πλουραλισμός, κοινωνική συνοχή, και ισοπολιτεία.

γ) Όταν αναφέρουν από το δήμο Γλυφάδας ότι είναι αδιανόητο να μην αντιλαμβάνονται κάποιοι ότι το δικαίωμα για τη χρήση του ύδατος είναι αναπαλλοτρίωτο, δεδομένου ότι το νερό είναι θεμελιώδες για πάσης φύσεως ζωή, δεν αντιλαμβάνονται ότι και οι συχνότητες που βρίσκονται στα όρια της τοπικής μας κοινωνίας, δήμου, ήταν και είναι αναπαλλοτρίωτες , και με τη συμβολή του δήμου έπρεπε να τελούν στην ιδιοκτησία και διαχείριση αρχικά τη δική μας και εν συνεχεία των οποιοδήποτε άλλων ;

δ) Πως συνέδραμε ο δήμος, οι διοικούντες καθώς και οι αιρετοί, όσα περικλείονται στα όρια μας να τελούν αρχικά στην δικαιοδοσία μας , και εν συνεχεία στους υπολοίπους ;

ε) Ακόμα και σήμερα, που όλα είναι ρευστά, πως συνδράμει ο δήμος τη τοπική μας κοινωνία, δημότες, ώστε αυτά που θα υπάρξουν αύριο στα όρια μας, αρχικά να ελέγχονται από εμάς, να χρησιμοποιούνται από εμάς, για την ευημερία του δικού μας τοπικού πολιτισμού, και εν συνεχεία για το σύνολο των υπολοίπων ;

ζ) Πείτε στους συμπολίτες μας, έπειτα από εκατομμύρια ευρώ για Φοίνικες, Πλάκες και πεζοδρόμια στα όρια του Δήμου, καθώς και κάλυψη πολλών εποχιακών προσλήψεων, πως συνδράμετε το δήμο και τους δημότες ώστε να πάρουν τα Δικαιώματα Χρήσης Ραδιοσυχνοτήτων επίγειας ψηφιακής ραδιοφωνικής ευρυεκπομπής για την εγκατάσταση, λειτουργία, και εκμετάλλευση δικτύου επίγειας ψηφιακής ραδιοφωνικής ευρυεκπομπής στη Γλυφάδα ;


Αγωγή της εταιρείας «Ελληνικό Α.Ε.»

Τονίζεται ότι υπάρχει αγωγή της εταιρείας «Ελληνικό Α.Ε.» κατά του Γκολφ Γλυφάδας, με την οποία ζητά να της καταβληθεί εντόκως το ποσό 925.220,67 € για κατανάλωση νερού από γεώτρηση και χρηματική ικανοποίηση της ηθικής της βλάβης, η οποία μετ’ αναβολή συζητείται στις 22.02.2018.

Ο Δήμος Γλυφάδας από την πλευρά του δεν μπορεί παρά να επισημάνει ότι είναι αδιανόητο μία δημοτική επιχείρηση και ένας Δήμος να διώκεται για μια πρακτική δεκαετιών. 

Ότι είναι αδιανόητο μία κρατική επιχείρηση να διώκει μία δημοτική επιχείρηση που μοναδικό σκοπό έχει την συντήρηση και αξιοποίηση ενός πνεύμονα πρασίνου. 

Ότι είναι αδιανόητο μια -κρατική μάλιστα- εταιρεία να επιχειρεί να αλλάξει το παγιωμένο καθεστώς της υδροδότησης του μοναδικού γηπέδου γκολφ σε ολόκληρη την Αττική, ο σκοπός της οποίας συνδέεται μάλιστα με το δημόσιο συμφέρον της διατήρησης και ανάπτυξης του αστικού πρασίνου. 

Ότι είναι αδιανόητο να ζητά να πληρώσει ο Δήμος Γλυφάδας το εξωφρενικό αυτό ποσό. Ότι είναι αδιανόητο να μην αντιλαμβάνονται κάποιοι ότι το δικαίωμα για τη χρήση του ύδατος είναι αναπαλλοτρίωτο.

Ερωτάται η Κυβέρνηση, επί των ημερών της οποίας κατατέθηκε η συγκεκριμένη αγωγή, αν είναι σύμφωνη με το αγωγικό αίτημα της ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε.. Επιθυμεί η Κυβέρνηση να συνεχίσει, να υφίσταται η εταιρεία Γκολφ Γλυφάδας Α.Ε.; Την απασχολεί το γεγονός ότι οποιαδήποτε τέτοια χρέωση θα οδηγήσει την εταιρεία Γκολφ Γλυφάδας Α.Ε. σε χρεωκοπία σύμφωνα με το ισχύον νομικό πλαίσιο;

Αλήθεια υπάρχει άλλη περίπτωση που η «ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε.» έχει δείξει τέτοιο «ενθουσιασμό» και έχει ασκήσει αγωγές κατά άλλων φυσικών ή νομικών προσώπων, διεκδικώντας να αποζημιωθεί για δήθεν ζημιά της; Θα είχε ενδιαφέρον να μάθουμε.

Ο Δήμος Γλυφάδας δεν θα επιτρέψει σε κανένα ούτε να διανοηθεί ότι μπορεί να πλήξει το Γκολφ Γλυφάδας. 

Δεν αρκούμαστε στην οποιαδήποτε νέα αναβολή της υπόθεσης και επιφυλασσόμαστε για οποιαδήποτε νόμιμη ενέργειά μας, εφόσον δοθεί συνέχεια στην υπόθεση. 

Καταδικάζουμε αυτές τις παράλογες κινήσεις και ζητούμε άμεσα από την Ελληνικό ΑΕ να πάρει πίσω τα αβάσιμα αιτήματά της, να παραιτηθεί από την αγωγή και -επειδή η ίδια αναφέρθηκε σε ηθική της βλάβη- να ζητήσει εγγράφως συγγνώμη από τον Δήμο Γλυφάδας, τους κατοίκους μας και τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, που απαιτούν να παραμείνει ζωντανός ο πνεύμονας πρασίνου του Γκολφ Γλυφάδας.»




Ενώ το δημοτικό συμβούλιο Γλυφάδας υιοθέτησε ομόφωνα σε συνεδρίασή του ότι είναι αδιανόητο να ζητά η «Ελληνικό Α.Ε.» να πληρώσει ο Δήμος Γλυφάδας το εξωφρενικό ποσό των 925.220,67 € για κατανάλωση νερού, την ίδια περίοδο προμοτάρει - διαφημίζει δια μέσω έμμισθου και συνεργαζόμενου τις ''γειτονιές'' του Λάτση στο Ελληνικό !


Κατοικίες διαφόρων τύπων και αρχιτεκτονικής, ξενοδοχεία, εμπορικά κέντρα και εμβληματικοί ουρανοξύστες αναμένεται να περικυκλώσουν το Μητροπολιτικό Πάρκο στο Ελληνικό, συνθέτοντας έναν νέο τόπο, που θα υποκαταστήσει τη σημερινή -χέρσα κατά το μεγαλύτερο μέρος της- έκταση όπου εδραζόταν το πάλαι ποτέ αεροδρόμιο της πρωτεύουσας.

1) Η «Γειτονιά πρώην Ολυμπιακής Αεροπορίας» όπως αναφέρεται στο σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος είναι εκείνη που εκτείνεται από την παλιά είσοδο προς το αεροδρόμιο από την Ποσειδώνος. Στην περιοχή αυτή, πρωτεύουσα χρήση είναι η κατοικία, το ποσοστό της οποίας δεν μπορεί να είναι μικρότερο του 60% της συνολικώς επιτρεπόμενης δόμησης. Εκεί επίσης θα δημιουργηθεί ξενοδοχείο αλλά και καταστήματα και χώροι εστίασης για την κάλυψη των αναγκών κατοίκων και επισκεπτών. Ο μέγιστος επιτρεπόμενος συντελεστής δόμησης για την περιοχή θα είναι 0,72 στο σύνολο της εκτάσεως της πιο πάνω περιοχής. Κατ’ εξαίρεση, ωστόσο στο τμήμα της περιοχής που έχει πρόσωπο στο Μητροπολιτικό Πάρκο και σε βάθος ενός οικοδομικού τετραγώνου, επιτρέπεται η κατασκευή κτιρίων ύψους μέχρι 50 μέτρων από τη στάθμη του εδάφους, όπως αυτή τελικά θα διαμορφωθεί, και θα δώσει τη δυνατότητα ανέγερσης ξενοδοχείου.


2) Η «Δυτική Γειτονιά του Πάρκου» στην ουσία είναι η κάτω πλευρά του Ελληνικού και προβλέπεται και εκείνη ως χώρος ανέγερσης κατοικιών αλλά και του περιβόητου τοπόσημου, του πύργου- ουρανοξύστη των 200 μέτρων ύψους. Αναλυτικότερα, ο μέγιστος επιτρεπόμενος συντελεστής δόμησης είναι 0,75 στο σύνολο της εκτάσεως αλλά προβλέπεται εξαίρεση, στο τμήμα της περιοχής που έχει πρόσωπο στο Μητροπολιτικό Πάρκο και σε βάθος ενός οικοδομικού τετραγώνου, όπου επιτρέπεται η κατασκευή κτιρίων ύψους μέχρι 50 μέτρων από τη στάθμη του εδάφους, όπως αυτή τελικά θα διαμορφωθεί. Επιπροσθέτως, επιτρέπεται η κατασκευή, σε οικοδομικό τετράγωνο με πρόσωπο είτε επί της Λεωφόρου Ποσειδώνος ενός υψηλού κτιρίου ειδικής αρχιτεκτονικής σχεδίασης, με μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος 200 μέτρα από τη στάθμη της θάλασσας, το οποίο προορίζεται να λειτουργήσει ως τοπόσημο της συγκεκριμένης περιοχής και της συνολικής έκτασης.

3) Η «Ανατολική Γειτονιά του Πάρκου» είναι επί της ουσίας η περιοχή που θα δημιουργηθεί το ολοκληρωμένο resort του Ελληνικού. Και στην περιοχή αυτή, πρωτεύουσα χρήση είναι η κατοικία, το ποσοστό της οποίας δεν μπορεί να είναι μικρότερο του 70% της συνολικώς επιτρεπόμενης δόμησης. Ο μέγιστος επιτρεπόμενος συντελεστής δόμησης είναι 0,72 στο σύνολο της εκτάσεως με εξαίρεση, στο τμήμα της περιοχής που έχει πρόσωπο στο Μητροπολιτικό Πάρκο και σε βάθος ενός οικοδομικού τετραγώνου, επιτρέπεται η κατασκευή κτιρίων ύψους μέχρι 50 μέτρων από τη στάθμη του εδάφους, όπως αυτή τελικά θα διαμορφωθεί. Τα κτίρια αυτά προορίζονται να λειτουργήσουν ως σημεία προορισμού της συγκεκριμένης περιοχής και της συνολικής έκτασης.

4) Η «Γειτονιά Επιχειρηματικού Κέντρου Λεωφόρου Βουλιαγμένης» θα αποτελέσει τον βασικό εμπορικό πόλο ολόκληρης της έκτασης με πρόσβαση από κάθε σημείο αλλά άμεση προσέγγιση από την Λεωφόρο Βουλιαγμένης. Υπάρχει μικρή πρόβλεψη για ανέγερση κατοικιών (μόλις το 10% της προς πολεοδόμησης έκτασης), καθώς τη μεγαλύτερη επιφάνεια θα κατακτήσουν εμπορικά κέντρα και οι μπουτίκ. Ο μέγιστος επιτρεπόμενος συντελεστής δόμησης είναι 0,89 στο σύνολο της έκτασης με εξαίρεση τα οικοδομικά τετράγωνα με πρόσωπο επί της Λεωφόρου Βουλιαγμένης ή και σε γειτονικά αυτών, όπου επιτρέπεται η δημιουργία δύο ψηλών κτιρίων ειδικής αρχιτεκτονικής σχεδίασης με μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος 200 μέτρα από τη στάθμη της θάλασσας

5) Η «Γειτονιά του Λόφου» είναι η περιοχή του Χασανίου και εκεί θα αναπτυχθούν επίσης συγκροτήματα κατοικιών και ο μέγιστος επιτρεπόμενος συντελεστής δόμησης είναι 0,43, ο χαμηλότερος στο πλαίσιο της συνολικής ανάπλασης. Ωστόσο και εκεί προβλέπεται οριοθετημένη εξαίρεση στο τμήμα της περιοχής που έχει πρόσωπο στο Μητροπολιτικό Πάρκο και σε βάθος ενός οικοδομικού τετραγώνου, όπου επιτρέπεται η κατασκευή κτιρίων ύψους μέχρι 50 μέτρων από τη στάθμη του εδάφους, όπως αυτή τελικά θα διαμορφωθεί.

6) Η «Γειτονιά των Τραχώνων» είναι εκείνη που συνορεύει με τον Άλιμο. Και στην περιοχή αυτή, πρωτεύουσα χρήση είναι η κατοικία, το ποσοστό της οποίας δεν μπορεί να είναι μικρότερο του 70% της συνολικώς επιτρεπόμενης δόμησης. Μέγιστος επιτρεπόμενος συντελεστής δόμησης είναι 0,61 με εξαίρεση, στο τμήμα της περιοχής που έχει πρόσωπο στο Μητροπολιτικό Πάρκο και σε βάθος ενός οικοδομικού τετραγώνου, όπου επιτρέπεται η κατασκευή κτιρίων ύψους μέχρι 50.


Επισήμανση: Εμείς διαπιστώνουμε τις ενέργειες του δημάρχου Ελληνικού - Αργυρούπολης κ. Κωνσταντάτου, ο οποίος αξιώνει ανταποδοτικότητα για τους δημότες του, ενώ στον αντίποδα δεν υφίσταται κάτι ανάλογο στη πόλη μας.

Να θέσει και ο δήμος Γλυφάδας το ανάλογο, ανταποδοτικότητας, τόσο στην κυβέρνηση, όσο και στον επενδυτή, διότι ένα τμήμα του Ελληνικού ανήκει στα όρια του Δήμου Γλυφάδας, και όσα κατασκευάστηκαν στον παρελθόντα χρόνο εντός του τέως αεροδρομίου κατασκευάστηκαν από τους προγόνους μας, οι οποίοι κατοικούσαν εντός του αεροδρομίου στον Βόσπορο. 

Αναφορικά με το καρναβάλι στη πόλη της Γλυφάδας εμείς δεν έχουμε Δικαιώματα, διότι έχουν καταστεί μονοπωλιακού τύπου για κολλητούς, ημέτερους, έμμισθους, φίλους, παραταξιακούς, κ.α., ενώ εμείς δεν μπορούμε να μεταδώσουμε χωρίς ΆΔΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ από το Ε.Σ.Ρ στο οποίο η Νέα Δημοκρατία έχει διορίσει τους δικούς της ανθρώπους.

Παρεμπιπτόντως , δεν συμφωνούμε με τη μέθοδο, μια δημοτική αρχή να ενεργοποιεί τη βαθμίδα της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης , ώστε να συγκεντρώνει τα παιδιά των συμπολιτών μας και να φωτογραφίζεται μαζί τους για προσωπικές πολιτικές φιλοδοξίες και οφέλη. Είναι αναφαίρετο δικαίωμά μας, και δικό σας να προασπίζεστε ότι θέλετε, και ορισμένοι συμπολίτες μας κρίνουν εμάς για όσα πρεσβεύουμε, καθώς και εσάς. 

Σας θυμίζουμε ότι επί αρκετά χρόνια μπαίναμε Ραδιοφωνικά καθημερινά στα σπίτια χιλιάδων συμπολιτών μας, ειδικότερα της νεολαίας, ενώ ουδέποτε διοργανώσαμε εκδήλωση ώστε να ωφεληθούμε δια μέσω των συμπολιτών μας. Λέτε τόσα χρόνια να μην μπορούσαμε να διοργανώσουμε μια ετήσια εκδήλωση ώστε να φωτογραφιζόμαστε με τους συμπολίτες μας ;

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ

Υ.Γ.: Κύριες και κύριοι νεοφιλελεύθεροι, αριστερίζοντες και δεξιοί , εμείς δεν ασκούμε πειρατεία, και επί αρκετά χρόνια δεν συμμετάσχουμε στο άναρχο ραδιοτηλεοπτικό πλαίσιο, όμως , σύμφωνα όσων θα ισχύουν λίαν συντόμως εσείς θα κρίνεστε.

Σε κάθε ευκαιρία που μας δίνετε τονίζεται: Όταν ως πολιτεία, ασκείς διώξεις και κατασχέσεις μονομερώς, αξιώνοντας άδεια λειτουργίας, σε περιόδους που ακόμα και τα εθνικά κανάλια δεν διέθεταν άδειες, εν συνεχεία, είτε παρέχεις την άδεια, είτε θα τεθείς στην κρίση και την απόρριψη. 

Τη κρίση, κυρίως την οικονομική , έπειτα από τις διώξεις και κατασχέσεις σε βάρος μας, την βιώσατε όλοι, ήταν Εθνικού χαρακτήρα, επίσης την απόρριψη, ορισμένοι την ζήσατε διότι υπήρξαν ανακατατάξεις σε πολιτικό επίπεδο, και με τη πάροδο του χρόνου, οσονούπω, θα προκύψουν περισσότερες. 

Άλλωστε δεν αναφέρουμε κάτι καινούργιο, διότι αν θυμάστε πριν από δεκαετίες, ήμαστε οι μοναδικοί στον κατασχεμένο Γλυφάδα fm, που αναφέραμε ποια είναι η μετεξέλιξη, και ότι δυο κομματάκια του 3% θα γίνουν κάποια στιγμή κυβέρνηση εκτοπίζοντας τους κολοσσούς του διπολικού μας συστήματος.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Γλυφάδα: Καρναβάλι και αδιανόητα του Δήμου Γλυφάδας Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">