ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Γλυφάδα: Μακάβριο θέαμα - Ομαδικοί τάφοι

Αντιμέτωποι με ένα μακάβριο θέαμα βρίσκονται τους τελευταίους μήνες οι δημότες της Γλυφάδας που επισκέπτονται το νεκροταφείο της περιοχής, σύμφωνα με δημοσίευμα του newsit Ευαγγελάτου, όμως το συγκεκριμένο ταλανίζει τη τοπική κοινωνία πολλά χρόνια.

Οι συμπολίτες μας βλέπουν δεκάδες νεκρούς να θάβονται σε σαρκοφάγους από γυψοσανίδα στριμωγμένοι σε ένα διάδρομο που παραπέμπει σε "ομαδικό τάφο".

Η έλλειψη χώρων ταφής σε συνδυασμό με το αποτυχημένο εγχείρημα της μεταφοράς του νεκροταφείου στην περιοχή της παλιάς βάσης της αεροπορίας έχει αναγκάσει τους υπεύθυνους να «θάβουν ομαδικά» τους νεκρούς σε μια πρόχειρη εγκατάσταση την ώρα που δεκάδες σοροί παραμένουν στα ψυγεία για μέρες μέχρι να αδειάσει ένα μνήμα.

Μάλιστα, οι εργαζόμενοι στο κοιμητήριο παροτρύνουν τους συγγενείς των νεκρών να μεταφέρουν τους ανθρώπους τους σε νεκροταφεία άλλων δήμων καθώς στις πρόχειρες, γύψινες σαρκοφάγους θάβουν σορούς την μια πάνω στην άλλη.

«Έθαψαν την μητέρα μου μετά από 9 μέρες»

Όπως καταγγέλλει κάτοικος της περιοχής, η οποία έθαψε χθες (16.02.2018) τη μητέρα της στο νεκροταφείο της Γλυφάδας, η σορός τάφηκε σε μια γύψινα σαρκοφάγο, πάνω από το χώμα, μετά από εννέα ημέρες αναμονή στα ψυγεία του κοιμητηρίου.

«Η μάνα μου έφυγε στις 7 του μήνα και η κηδεία έγινε χθες. Κανονικά μας είχαν πει πως θα την θάψουν στις 23 του μήνα και όλο αυτό τον καιρό την είχαν στο ψυγείο χωρίς να μας ρωτήσει κανείς αν έχουμε λεφτά να πληρώσουμε για όλο αυτό. Δεν υπάρχει αυτό που γίνεται στο νεκροταφείο της Γλυφάδας», τονίζει στο newsit.gr.

«Μας είπαν ότι μπορεί να βάλουν και άλλον πάνω από τη μάνα μας»
Μάλιστα όπως λέει είδε τη μητέρα της να μπαίνει σε μια γύψινη τρύπα πλάι σε πέντε ακόμη νεκρούς. «Έχουν ρίξει ένα παλιό μαντρότοιχο και θάβουν εκεί τον κόσμο, προσωρινά όπως λένε. Στην ουσία δεν είναι ταφή. Δεν είναι καν στο χώμα. Και μας είπαν ότι μπορεί να βάλουν και άλλον πάνω από τη μάνα μας. Μας έλεγαν πως αν ο καιρός το επιτρέψει θα κάνουμε την κηδεία», καταγγέλλει.

Η ίδια αποκαλύπτει ότι την παρέπεμψαν στο νεκροταφείο του Σχιστού. Η κάτοικος της περιοχής όπως και αρκετοί ακόμη κάτοικοι της Γλυφάδας, κάνουν λόγο για μια κατάσταση ασφυξίας που θυμίζει εικόνες από «ομαδικούς τάφους» σε έναν από τους πλέον πολυπληθείς δήμους της Αττικής.

Επισήμανση του ''Γ'': Το νεκροταφείο Γλυφάδας πριν από αρκετά χρόνια έπρεπε να βρίσκεται ως διαδημοτικό στο τέως αεροδρόμιο του Ελληνικού, και το συγκεκριμένο είχε νομοθετηθεί. 

Αντί να παρασχεθεί από τη πλευρά των αστικών κομμάτων - πολιτικών λύση επί του συγκεκριμένου ζητήματος, παράλληλα των ομαδικών τάφων των νεκρών, οι ''αρμόδιοι'' θάβουν και τους ζωντανούς για την ευημερία των κομμάτων και των ημετέρων τους.

Αξίζει να αναφερθεί ότι έχουμε επίσημα στοιχεία ταφής αλλοδαπών στο εν λόγω κοιμητήριο, ενώ λόγω δυσαρέσκειας στο όνομά μας, ο πατέρας μας , ο οποίος επί δεκαετίες συνέδραμε στην δημιουργία ''τοπικού πολιτισμού'' στην περιοχή, κηδεύτηκε στον Βύρωνα Αττικής. 

Έτσι αναγνωρίζουν τους δημότες από τον δήμο Γλυφάδας τα στελέχη των αστικών κομμάτων, των οποίων τα συγγενικά πρόσωπα κηδεύονται κανονικά και με τιμές.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Γλυφάδα: Μακάβριο θέαμα - Ομαδικοί τάφοι Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb