ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Δικαστήριο βάφτισε άπορο τον Θέμο !


Δικαστήριο βάφτισε άπορο τον Θέμο Αναστασιάδη σύμφωνα με το πρωτοσέλιδο της Documento !

''Συνάδελφος'' δηλαδή, όμως με μια διαφορά. Εμείς υπολειπόμαστε 5.000.000 εκ. ευρώ, μιας εφημερίδας, ενός ραδιοφωνικού σταθμού, των περιουσιακών στοιχείων, και δεν μας έχουν χαρακτηρίσει άπορους μέχρι σήμερα, αν και από το 1977 μέχρι και το 2005 μας τάραξαν στις διώξεις - κατασχέσεις με απόρροια το κλείσιμο ενός καθαρά τοπικού Ρ/Σ.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα τον διευκολύνουν με ακατάσχετο λογαριασμών για τα 5 εκατομμύρια ευρώ στις μαύρες σακούλες και δεν εξετάζουν τα περιουσιακά στοιχεία των offshore του.

Και εμείς οι μακάκες, από εκείνη τη περίοδο, της έντονης σήψης σε επίπεδο media - ραδιοτηλεοράσεων και μεγαλοεκδοτών, καθόμαστε και ασκούσαμε κριτική, αντί να γεμίσουμε τον Υμηττό με 50 πειρατικές ραδιοτηλεοράσεις, κάτι που γνωρίζουμε και ήταν εύκολα υλοποιήσιμο.

Ο Θέμος Αναστασιάδης είναι ίσως ο μοναδικός Έλληνας, ο οποίος παρότι πιάστηκε με τη γίδα στην πλάτη, ή μάλλον με τις μαύρες σακκούλες υπό μάλης, κατάφερε να διαμορφώσει επικοινωνιακά την εικόνα του συκοφαντημένου αρχικά, και στη συνέχεια του αθώου, κάτι που δεν ίσχυσε με εμάς, οι οποίοι πρωτοστατήσαμε στα ερτζιανά FM από το 1977 , δηλώνοντας παρόντες ώστε να προκύψει μετεξέλιξη, και ενώ καταθέσαμε σύννομα αιτήσεις και παράβολα αντί αδειοδότησης δεχτήκαμε σειρά από διώξεις και κατασχέσεις.

Πως πέτυχε ο Θέμος να γυρίσει τη κοινή γνώμη αν η νεοελληνική κοινωνία δεν νοσεί από από ένα άκρο της χώρας μέχρι το άλλο ;

Η αλήθεια είναι πως ο Θέμος Αναστασιάδης αποδέχθηκε τη φοροδιαφυγή και πλήρωσε τον αναλογούντα φόρο για να σταματήσει η δίωξη εναντίον του.

Αναφορικά με τους δικαστές, χρήζει ενδελεχούς έρευνας πως χαρακτηρίζουν άπορο ένα ιδιοκτήτη πανελλήνιας εφημερίδας , ραδιοφωνικού σταθμού, καθώς και ιστοσελίδας, γιοτ, και πέντε offshore εταιριών , SEA CHIEF COMPANY, FRANEL TRADING, BLUE DREAM SHIPPING, EUROSOUTH και TURNBERRY.

Επί διακυβέρνησης ΝΔ - Σαμαρά ο Θέμος αποδέχτηκε πως παρανόμησε και δέχτηκε να πληρώσει φόρο, ο οποίος τελικώς συμφωνήθηκε στο 1,1 εκατ. ευρώ.

Όπως έγραφε η εφημερίδα πέρυσι '' Χρειάστηκαν πέντε χρόνια για να ολοκληρωθεί η έρευνα για τον Θέμο Αναστασιάδη. Όσο ήταν σε εκκρεμότητα, η εφημερίδα Πρώτο Θέμα συχνά έκανε δημοσιεύματα στα οποία αγιοποιούσε τους οικονομικούς εισαγγελείς Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη, που είχαν την επιστασία της έρευνας. Τελικώς όμως εναντίον του Θέμου Αναστασιάδη, έστω και με καθυστέρηση, ασκήθηκε ποινική δίωξη για φοροδιαφυγή και ψευδή δήλωση πόθεν έσχες.

Οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών τελικώς αποφάσισαν πως 3.360.540 ευρώ από το σύνολο τον 5 εκατομμυρίων δεν μπορούσαν να δικαιολογηθούν από τον Αναστασιάδη. Έπρεπε για αυτό να πληρώσει φόρο 1,6 εκατομμύρια. Εισαγγελείς που σχετίστηκαν τότε με την υπόθεση, σχολιάζουν πως είναι περίεργος ο τρόπος που το ΣΔΟΕ δέχθηκε εκ των υστέρων κάποια ποσά ως νόμιμα έσοδα του Αναστασιάδη με μεταχρονολογημένα παραστατικά. Έτσι ο Αναστασιάδης κατάφερε να δικαιολογήσει τμήμα του ποσού που δεν καλυπτόταν από το Πόθεν Έσχες του''.

Δεδομένου ότι ως ''συνάδελφος'' του Θέμου, δεν έχω τη δυνατότητα να αγοράζω εφημερίδες , όσοι διαβάσετε το άρθρο να μας ενημερώσετε:  Aν ο Θέμος είναι άπορος με τη σφραγίδα της Ελληνικής Δικαιοσύνης , οι άστεγοι των Αθηνών, χωρίς επιδόματα, συντάξεις, περιουσιακά στοιχεία, κ.α., τι είναι ; Που πρέπει να τους κατατάξουμε ;

* Αν χρειάζεται καθημερινά να καταβάλουμε 10 - 20 ευρώ για εφημερίδες , στη συνέχεια θα τρώμε τα πατώματα !
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Δικαστήριο βάφτισε άπορο τον Θέμο ! Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">