ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ελληνικό: Ανακοίνωση για το κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης

Ανακοίνωση για το κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης

Η Διεύθυνση των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης, σας πληροφορεί ότι η εξυπηρέτηση του κοινού για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), θα πραγματοποιείται από το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης, αποκλειστικά κατά τις ημέρες Τρίτη και Παρασκευή και ώρες 08:00 π.μ. - 2:00 μ.μ. στην κάτωθι Διεύθυνση:

Λεωφόρος Βουλιαγμένης 602Α και Ιμέρας.

Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 210 9935909

Fax: 210 9935909

Email: kekoi@elliniko-argyroupoli.gr

Άλλες ειδήσεις για το κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης 

Ενισχύουν άτομα με εισόδημα και κόβουν ανασφάλιστα άτομα με αναπηρία ! Έκοψαν μαζικά χιλιάδες δικαιούχους του κοινωνικού μερίσματος.

Έκοψαν μαζικά χιλιάδες δικαιούχους του κοινωνικού μερίσματος διότι δεν παρακολουθούν τα διαπλεκόμενα ? Ίσως λογίζεται λίγο αστείο, όμως έπεσαν στην αντίληψή μας και αυτές οι περιπτώσεις, διότι υπάρχουν αρκετοί οι οποίοι δεν παρακολουθούν διαπλεκόμενες τηλεοράσεις, και media, οπότε έχασαν την ενημέρωση των ημερομηνιών κατάθεσης !

Τουλάχιστον 140.000 κοινωνικά αδύναμοι δεν θα λάβουν το φετινό «Κοινωνικό Μέρισμα», σύμφωνα με όσα προκύπτουν από τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει το Υπουργείο Εργασίας από την ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής αιτημάτων (koinonikomerisma.gr).

Πιο αναλυτικά, βάσει των στοιχείων του Υπ. Εργασίας έχουν κατατεθεί 510.000 έγκυρες αιτήσεις. Από αυτές μόλις οι 370.000 εγκρίθηκαν, ενώ οι υπόλοιπες 140.000 απορρίφθηκαν.

Μ΄ άλλα λόγια, ένας στους τέσσερις που αιτήθηκε το «Κοινωνικό Μέρισμα», δεν θα το λάβει. Έτσι ο καθένας από τους 140.000 που δεν λάβει την εν λόγω ενίσχυση, θα χάσει το ποσό των 570 ευρώ που κατά μέσο όρο προκύπτει έως τώρα για τους δικαιούχους μερίσματος.

Η κρατική δαπάνη, η οποία έχει έως τώρα «δεσμευθεί» με βάση τις εγκεκριμένες αιτήσεις για το μέρισμα ανέρχεται σε 210 εκατ. ευρώ.

Με βάση τα έως τώρα δεδομένα, έχει «δεσμευθεί» σχεδόν το 30% της προβλεπόμενης συνολικής κρατικής δαπάνης για το «Κοινωνικό Μέρισμα», το οποίο θα λάβει το 25% των δυνάμει δικαιούχων του.

Στο νέο ΚΟΤ τα άτομα με αναπηρία είναι αόρατα και άφαντα και ουσιαστικά απροστάτευτα. Προφανώς και δεν καλύπτονται οι δικαιούχοι του σημερινού ΚΟΤ από το ΚΕΑ και το κοινωνικό μέρισμα, αφού ειδικά από το μέρισμα ανασφάλιστα άτομα με αναπηρία μένουν εκτός.

Ειδικότερα αρκετοί δικαιούχοι, οι οποίοι ήταν ενταγμένοι επί ένα χρόνο, έλαβαν ένα μήνυμα το οποίο τους αναφέρει «Σας ενημερώνουμε ότι ανακλήθηκε η αίτησή σας λόγω παρέλευσης 12 μήνου. Δεν είναι δυνατή η υποβολή αιτήσεων από τα ΚΕΠ ».

Το θέμα είναι ότι πριν την λήξη της προθεσμίας αρκετοί πολίτες προσέτρεξαν στα ΚΕΠ, με το σύνολο των δικαιολογητικών , έπειτα από μια κλήση για τροποποίηση των αιτήσεων τους μέχρι τις 12/02/2018.

Δεδομένων των προαναφερόμενων τι ισχύει ;

Άμεσες ενέργειες για να αποκατασταθεί η αδικία σε βάρος τους ζητούν από τους βουλευτές, το Υπουργείο Οικονομικών και κάθε άλλο αρμόδιο φορέα οι κάτοικοι της Καρπάθου, καθώς κινδυνεύουν να χάσουν το κοινωνικό μέρισμα που δικαιούνται εξαιτίας του.... ταχυδρομικού τους κώδικα !

Για τον λόγο αυτό, ο Σύλλογος Δωδεκανησιακών Παροικιακών Συλλόγων και το Δ.Σ. του Συλλόγου Κασιωτών Ρόδου, απέστειλαν σχετική επιστολή σε κάθε αρμόδιο φορέα, επισημαίνοντας την αδικία αυτή και ζητώντας άμεσες ενέργειες από την πλευρά του κρατικού μηχανισμού για να ξεπεραστεί το πρόβλημα.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ελληνικό: Ανακοίνωση για το κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">