ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Βούλα: Όχι στην αλλαγή των χρήσεων γης - Η Βούλα να μείνει κηπούπολη

Οι κάτοικοι και οι φορείς της Βούλας αντιτίθενται στην αλλαγή των χρήσεων γης ,  αναφέροντας '' Η Βούλα να μείνει κηπούπολη'' και συγκεντρώνουν υπογραφές. 
Επίσης, καλούν σε ανοιχτή ενημερωτική εκδήλωση την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2018 στις 10 π.μ. στην Πνευματική Εστία Βούλας (Αγίου Ιωάννου 2, κεντρική πλατεία) και όσοι/ες επιθυμούν να υπογράψουν μπορούν να παρευρεθούν.
Το Κείμενο για συγκέντρωση υπογραφών


Οι κάτοικοι του Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης παρατηρούμε με έντονη ανησυχία την “επίθεση” για εμπορευματοποίηση και τσιμεντοποίηση του δήμου μας με απρόβλεπτους κινδύνους για το οικιστικό και το φυσικό περιβάλλον, για τα ιστορικά μνημεία, και φυσικά για την ποιότητα της ζωής μας: 
Η παράνομη καταστροφή του δάσους της Βουλιαγμένης για την κατασκευή 15 πολυτελών κατοικιών, 1000 τ.μ. η κάθε μία (για την παρανομία αυτή έχει ήδη επέμβει ο εισαγγελέας και αναμένεται δικαστική απόφαση ), η εμπορευματοποίηση και τσιμεντοποίηση των ελεύθερων ακτών, που ήδη ξεκίνησε από την παραλία του Καβουρίου και κυρίως η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για αλλαγή των χρήσεων γης στο κέντρο της Βούλας αποδεικνύουν πολύ καθαρά τη φιλοσοφία της δημοτικής αρχής να εγκαταλείψει το δήμο στο έλεος των οικονομικών συμφερόντων. 
Η επιβολή μάλιστα του καθεστώτος της γενικής κατοικίας στο κέντρο της Βούλας έχει, εκτός των άλλων, και έναν ιδιαίτερο συμβολισμό, αφού για πρώτη φορά επιχειρείται από δημοτική αρχή σε όλη την ιστορία του δήμου.
Η αλλαγή των χρήσεων γης στο κέντρο της Βούλας ανοίγει τον δρόμο για την περαιτέρω αλλαγή χρήσεων γης και σε άλλες συνοικίες του δήμου.
Η πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να αλλάξει τις χρήσεις γης με πρόσχημα ”να βάλει τάξη“ στην ανομία της πλήρους εμπορευματοποίησης, για την οποία (ανομία) ευθύνη έχει και η παρούσα και οι προηγούμενες Δημοτικές Αρχές, θεωρούμε ότι είναι η αρχή μύριων κακών που θα ακολουθήσουν:
-Παρά τις προεκλογικές δεσμεύσεις όλων των δημοτικών παρατάξεων για πρώτη φορά επιχειρείται να αλλοιωθεί, ο χαρακτήρας της κηπούπολης και η ποιότητα ζωής των κατοίκων που με πολλούς αγώνες των συλλόγων και των δημοτών έχουν διατηρηθεί.
-Οι νέες χρήσεις γενικής κατοικίας που προβλέπει η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα πολλαπλασιάσουν τις εμπορικές χρήσεις που δεν τις έχει ανάγκη η τοπική κοινωνία και θα αυξήσουν δραματικά την τσιμεντοποίηση
-Το νέο αυτό καθεστώς στο κέντρο της πόλης θα αυξήσει τις ήδη υπάρχουσες οχλούσες χρήσεις (μπαρ, καφέ και άλλοι χώροι διασκέδασης με έντονη μουσική) με αποτέλεσμα την ανυπόφορη ηχορύπανση.
-Αποτέλεσμα της εμπορευματοποίησης του κέντρου θα είναι και η αύξηση της κίνησης των αυτοκινήτων, η κυκλοφοριακή ασφυξία και βέβαια η ατμοσφαιρική ρύπανση.
-Άμεση συνέπεια της επορευματοποίησης και τσιμεντοποίησης θα είναι το να καταστεί αβίωτη η ζωή των συμπολιτών μας οι οποίοι ζουν στο κέντρο ή κοντά σε αυτό.
-Μέσα σε αυτή την κατάσταση μόνο σαν σύντομο ανέκδοτο θα ακούγεται η φράση “ποιότητα ζωής” για όλο το δήμο, και ιδιαίτερα για τους κατοίκους του κέντρου που εκτός από την ποιότητα ζωής που πίστευαν ότι θα έχουν ερχόμενοι στη Βούλα θα δουν τις περιουσίες τους να απαξιώνονται και την οικογενειακή τους γαλήνη να χάνεται.
-Με τη γνωστή τάση για αυθαιρεσία και ασυδοσία που ακολουθεί την εμπορευματοποίηση των διαφόρων περιοχών, η παράνομη αλλαγή χρήσεων ακινήτων θα λάβει μορφή χιονοστιβάδας αφού η Δημοτική Αρχή, αντί να σταματήσει το κακό με αυστηρή τήρηση των νόμων, ενθαρρύνει την παρανομία για κερδοσκοπία των λίγων εις βάρος των πολλών.
-Μετά την αποκάλυψη των κρυφών σχεδίων του Δημάρχου για την Βασιλέως. Παύλου οφείλουν όλοι να γνωρίζουν ότι σκοπεύει να την κάνει δημοτικό πάρκινγκ χωρίς να πληρώσει, εκμεταλλευόμενος μια άχρηστη πολεοδομική ρύθμιση στα χαρτιά προ 60ετίας που κατέστη ανενεργή διότι δημιουργήθηκαν οι άξονες της παραλιακής και η Λεωφ. Βουλιαγμένης. Χωρίς να λύσει με τεχνικά αποδεκτό τρόπο το κομφούζιο της Πλατείας το μεταφέρει και το επεκτείνει σε όλη την Β. Παύλου.
-Η μετατροπή της Β. Παύλου σε εμπορική ζώνη νόμιμα ή παράνομα θα σημάνει την έναρξη διάλυσης όλου του πολεοδομικού ιστού της παλιάς Βούλας που περικλείεται από τους μεγάλους κυκλοφοριακούς άξονές της.
Εξαιτίας όλων των προαναφερόμενων εμείς οι πολίτες και οι φορείς που υπογράφουμε το κείμενο αυτό, αρνούμαστε να δεχθούμε την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για αλλαγή των χρήσεων γης και θα αγωνισθούμε για την ακύρωσή της. Ήδη έχουν κατατεθεί ενστάσεις στο Δήμο και προσφυγές στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, πριν φτάσει η υπόθεση στο Ακυρωτικό Δικαστήριο. Πολύ περισσότερο που είμαστε σίγουροι ότι μια τέτοια απόφαση ανοίγει την “κερκόπορτα” για μετατροπή των χρήσεων γης σε γενική κατοικία σε όλο το δήμο μέσα σε λίγα χρόνια.
Σε πρώτη φάση ζητάμε να επανέλθει το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο, αφού προηγηθεί ευρύς και ανοιχτός διάλογος με τους φορείς και τους δημότες, όπως άλλωστε προβλέπει και η νομοθεσία.
Ανοιχτή Συνέλευση Πολιτών Βάρης-Βούλας- Βουλιαγμένης
Εναλλακτική Δράση για Ποιότητα Ζωής
Εξωραϊστικός-Πολιτιστικός- Οικολογικός Σύλλογος “Πολιτεία”
Εξωραϊστικός Σύλλογος “Θέα”
Επιτροπή Αγώνα Κατοίκων της Βασιλέως Παύλου
Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Βούλας

Επισήμανση του ''Γ'': Το τελευταίο χρονικό διάστημα παρακολουθούμε τις εργασίες επί της λεωφόρου Γούναρη , στην Τερψιθέα Γλυφάδας, και τα νέα πεζοδρόμια τα οποία ήδη είναι στη φάση της κατασκευής, και είναι βέβαιο ότι σε όλη αυτή την έκταση της κεντρικής οδού δεν θα υπάρχει ούτε ένα δέντρο εκτός από χώρους στάθμευσης αυτοκινήτων.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Βούλα: Όχι στην αλλαγή των χρήσεων γης - Η Βούλα να μείνει κηπούπολη Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">