ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Αργυρούπολη: Συνελήφθησαν κλέφτες αυτοκινήτων

Συνελήφθησαν μετά από αναζητήσεις, πρωινές ώρες της 8-2-2018 στην Αργυρούπολη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιανατολικής Αττικής με τη συνδρομή της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ), δύο (2) ημεδαποί ηλικίας 25 και 30 ετών διότι λίγο νωρίτερα διέρρηξαν αυτοκίνητο με σκοπό την αφαίρεση του.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δράστες με τη χρήση ειδικού εξοπλισμού και immobilizer απενεργοποιούσαν τον μηχανισμό ασφαλείας των οχημάτων και στην συνέχεια τα έθεταν σε λειτουργία με σκοπό την κλοπή τους.

Έκλεβαν αυτοκίνητα συγκεκριμένης μάρκας, ανάλογα με τις παραγγελίες που είχαν από ενδιαφερόμενους για ανταλλακτικά, κ.α. παράνομες πράξεις.

Στην κατοχή τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εργαλεία και εξειδικευμένος εξοπλισμός για την αφαίρεση αυτοκινήτων συγκεκριμένης μάρκας, καθώς και πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων.

Από την μέχρι τώρα έρευνα, εξιχνιάσθηκαν τέσσερις (4) περιπτώσεις κλοπών και μία (1) απόπειρα, σε περιοχές των νοτίων προαστίων, ενώ η έρευνα συνεχίζεται.

Οι δράστες δρούσαν στην περιοχή των νοτίων προαστίων και συγκεκριμένα σε Αργυρούπολη, Ελληνικό και Ηλιούπολη.

Περαιτέρω, εξακριβώθηκε ότι ο 30χρονος είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν για όμοια αδικήματα.

Το πόσο που εισέπρατταν για κάθε κλεμμένο αυτοκίνητο ήταν ευτελές και μάλιστα λιγότερα από 1000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή, ενώ η έρευνα για την εξιχνίαση επιπλέον περιπτώσεων συνεχίζεται.

Επισήμανση του ''Γ'': Δυστυχώς η τεχνολογία έχει τα θετικά της και τα αρνητικά της, διότι ότι κλειδώνει - ξεκλειδώνει, και μάλιστα σύμφωνα της μετεξέλιξης , με μια κάρτα σε ένα laptop ξεκλειδώνουν τα πάντα.

Εμείς θα προτείναμε στους ιδιοκτήτες Ι.Χ να στραφούν σε πιο παραδοσιακές μεθόδους , του κρυφού διακόπτη τροφοδοσίας. Απευθυνθείτε στον ηλεκτρολόγο αυτοκινήτων της περιοχής σας.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Αργυρούπολη: Συνελήφθησαν κλέφτες αυτοκινήτων Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb