ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Άστεγοι χωρίς επιδόματα, ΚΕΑ, συντάξεις, κ.α.

Οι άστεγοι για το ευρύ κοινό συνήθως παραπέμπουν στην εικόνα της τοιχογραφίας που μπορεί κανείς να δει στη συμβολή της Εμμανουήλ Μπενάκη και της οδού Αραχώβης στα Εξάρχεια.

Σαφώς η πραγματικότητα για χιλιάδες αστέγους στο λεκανοπέδιο Αττικής είναι λίγο διαφορετική, διότι δεν είναι στο σύνολό τους οι ρακένδυτοι , είναι άτομα τα οποία κυκλοφορούν ανάμεσα στο πλήθος.

Πρόσφατα συναντήσαμε κάποιους αστέγους, από τους οποίους αλιεύσαμε μια σειρά από πληροφορίες σχετικά με όσα ισχύουν με αυτούς.

Όπως μάθαμε αρκετοί δεν λαμβάνουν ούτε επιδόματα, ούτε είναι ενταγμένοι στο ΚΕΑ, δεν έχουν καμία σύνταξη, ασφάλιση, κ.α.

Όταν τους ρωτήσαμε ποιοι είναι οι λόγοι που δεν έχουν κάνει τις ενέργειες για κάποιο επίδομα, η το Κοινωνικό Εισόδημα Επίδομα Αλληλεγγύης, μας ανέφεραν ότι ''ο ένας είναι χειρότερος από τον άλλο'', και δεν προβαίνουν στις απαραίτητες ενέργειες.

Συγκεκριμένα: Ορισμένοι έχουν εκκρεμότητες με τη ΔΟΥ, οι οποίες θεωρούν ότι είναι απαγορευτικός παράγοντας για την συνέχεια των διαδικασιών λήψης δικαιολογητικών για περαιτέρω ενέργειες.

Όπως γνωρίζουμε ως άστεγοι στερούνται των δομών ενημέρωσης , διότι δεν παρακολουθούν τηλεοράσεις, ορισμένοι δεν διαθέτουν ούτε κινητά τηλέφωνα, ( άλλωστε ποιος θα πληρώνει τις συνδρομές ).

Ορισμένοι εξ αυτών είναι ενταγμένοι σε προγράμματα απεξάρτησης , τα οποία όπως φαίνεται δεν συνδράμουν την αποκατάστασή τους λόγω δικής τους αμέλειας, ενώ ορισμένοι άλλοι βρίσκονται στη φάση της ανομίας, και ζουν κυρίως με μικροπαρανομίες.

Διαβίωση με  σάντουιτς

Η διαβίωσή τους είναι εξαρτώμενη από ένα σάντουιτς το οποίο παρέχει το ΚΕΘΕΑ, και άλλοτε από τα συσσίτια της εκκλησίας. 

Τουλάχιστον για εμάς είναι οξύμωρο η πολιτεία δια μέσω των κομμάτων τα οποία είχαν θέσει προτεραιότητα τη στήριξη των πληττόμενων, να επιδοτεί, χρηματοδοτεί, ενισχύει, έχοντες και κατέχοντες, ενώ στον αντίποδα οι πραγματικά ανίσχυροι να βρίσκονται στο έλεος του ''Θεού''.

Φαύλος κύκλος

Είναι αυταπόδεικτο ότι στο καθεστώς το οποίο διαβιούν είναι οι πλέον επιρρεπείς να διαπράξουν μικροαδικήματα, και διαρκώς να βρίσκονται στο στόχαστρο των ''αρχών'' ως μόνιμα διωκόμενοι καθώς και τρόφιμοι των φυλακών.

Τέλος τίθεται το ερώτημα: Η πολιτεία, οι δήμοι, καθώς και οι αρμόδιοι φορείς, πως συνδράμουν τους πραγματικά πληττόμενους ;

Τονίζεται ότι εμείς στη Γλυφάδα έχουμε σαφή δείγματα από τον παρελθόντα χρόνο, κατά τον οποίο ο άστεγος θεωρείτο από τη πλευρά των κατοίκων, όσο και της δημοτικής αρχής ως παράσιτο. 

Αντί της αρωγής του δήμου, και σύμφωνα με το κανονισμό των Ο.Τ.Α για μέριμνα αναφορικά με τους αστέγους, τέως δήμαρχος Γλυφάδας και συνεργαζόμενος με τον Γ. Παπανικολάου, ενεργοποιούσε εισαγγελικό λειτουργό, με οικία στη πόλη της Γλυφάδας, ο οποίος είχε ενεργή συμμετοχή στις διώξεις κατασχέσεις κατά του ΓΛΥΦΑΔΑ FM, ώστε μαζί με αστυνομικούς να συλλαμβάνουν με βεβιασμένες και απαράδεκτες ενέργειες τους ανέργους - αστέγους, και να τους οδηγούν σε ψυχιατρικά ιδρύματα ! 
( Βλέπε Στυλιανός Σφακιανάκης )
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Άστεγοι χωρίς επιδόματα, ΚΕΑ, συντάξεις, κ.α. Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">