ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Κύπρος: Ολοκληρώθηκε το Cyta Smartcity Crowdhackathon

Στις 23, 24 και 25 Φεβρουαρίου διοργανώθηκε για πρώτη φορά, στα Κεντρικά Γραφεία της Cyta στην Κύπρο, ο τριήμερος μαραθώνιος καινοτομίας Cyta Smartcity Crowdhackathon με θέμα την ανάπτυξη καινοτόμων εφαρμογών στον τομέα των έξυπνων πόλεων.
Το Cyta Smartcity Crowdhackathon διοργανώθηκε από την εταιρία τεχνολογίας και καινοτομίας Crowdpolicy και υποστηρίχθηκε από την Cyta και την ενεργή συμμετοχή δήμων και σημαντικών φορέων και επιχειρήσεων. 
Στο Cyta Smartcity Crowdhackathon συμμετείχαν ομάδες και μεμονωμένοι διαγωνιζόμενοι καθώς και στελέχη Δήμων και Κοινοτήτων, οι οποίοι συνεργάστηκαν για την ανάπτυξη εφαρμογών που προωθούν την καινοτόμο νεανική επιχειρηματικότητα και την οικονομία μέσα από τον κρίσιμο και σημαντικό κλάδο των έξυπνων πόλεων.
Συνολικά στο Cyta Smartcity Crowdhackathon συμμετείχαν 15 ομάδες με πολύ ενδιαφέρουσες εφαρμογές που κάλυψαν θέματα όπως διαφάνεια, parking, τεχνολογίες Internet of Things, blockchain, Civic Policies, νέα τεχνολογικά προϊόντα γύρω από το #smartcities κ.ά.
Πριν την έναρξη του Crowdhackathon πραγματοποιήθηκε το Digital Tranformation Smartcities Workshop, το οποίο είχε στόχο να επιμορφώσει και να επισημάνει όλες τις σημαντικές πτυχές του νέου τεχνολογικού και ψηφιακού μετασχηματισμού στον τομέα των έξυπνων πόλεων και της περιφερειακής και τοπικής ανάπτυξης.
Smartcities Workshop
Δείτε το βίντεο με τις Παρουσιάσεις
Νικητές
1ο βραβείο 2.500 ευρώ: Ομάδα Analyzers, NFC Based Trash Management
2o Βραβείο 1.500 ευρώ: Ομάδα 0xGG, Blockchain Governance Platform For Transparent Procurement, Υπηρεσίες Marketing από την Hey Oliver
3ο Βραβείο 1.000 ευρώ: Ομάδα LifeSonar, Public Health Monitoring Booth, Υπηρεσίες από την Cyric
4ο Βράβειο Υπηρεσίες από την Cyric: Ομάδα DeepCity, Reward Based Blockchain E-voting System Based Private Blockchain NetWork, LifeSonar, Public Health Monitoring Booth, Υπηρεσίες από την Cyric
5ο Βραβείο Υπηρεσίες απο την Hey Oliver:
Ομάδα Applepeach, Sunbed Booking System,
Ομάδα Shelbys, Unitilized Parking Spaces
Ακόμα, στα πλαίσια του Διαγωνισμού το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας βράβευσε την πρώτη νικήτρια ομάδα με Υποτροφία σε προπτυχιακές ή μεταπτυχιακές σπουδές ποσοστού 75% και 30% αντίστοιχα.
Δείτε το βίντεο με τις βραβεύσεις εδώ!
Χορηγοί - Υποστηρικτές
Επιτροπή Αξιολόγησης
Για τους σκοπούς του Cyta Smartcity Crowdhackathon λειτουργεί δικτυακός τόπος post-it ώστε οι πολίτες και οι επιχειρήσεις να μπορούν το επόμενο διάστημα να καταγράφουν τα προβλήματα που θέλουν να δουν να λύνονται στο επόμενο Smartcity Crowdhackathon.
Γράψε την ιδέα ή το πρόβλημά σου
Στους συνδέσμους οι οποίοι ακολουθούν μπορείτε να βρείτε κώδικα , 
παρουσιάσεις, βίντεο, και φωτογραφίες από την εκδήλωση.
Βίντεο (playlist) από τη διοργάνωση: 
Κώδικας και παρουσιάσεις: https://github.com/crowdhackathon-insurance2
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Κύπρος: Ολοκληρώθηκε το Cyta Smartcity Crowdhackathon Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">