ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Διασώθηκε και αναδεικνύεται η πύλη του συγκροτήματος “Αστέρα Βουλιαγμένης”

Μετά από παρέμβαση του Δημάρχου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Γρηγόρη Κωνσταντέλλου, η διοίκηση του “Αστέρα Βουλιαγμένης” ζήτησε και πήρε από το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής του Υπουργείου Περιβάλλοντος, εξαίρεση από το πρόγραμμα κατεδαφίσεων για την κεντρική πύλη του συγκροτήματος. 

Επισήμανση του ''Γ'': Συγχαρητήρια για την διάσωση, διότι στο δήμο μας με τη σφραγίδα των αστικών κομμάτων, δημάρχων, αιρετών, κ.α., καταστράφηκε ένα κομμάτι του ενεργού αμιγώς τοπικού μας πολιτισμού, και ενώ κυβέρνηση και αρμόδιοι εκσυγχρονίζουν την ΕΡΤ με τα χρήματά μας , σε εμάς δεν ''επέστρεψαν'' ούτε τα ΚΑΤΑΣΧΕΘΕΝΤΑ των διώξεων - κατασχέσεων από το 1977 μέχρι το 2004, τα οποία τα δρομολογούσαν στην ΕΡΤ !

Η παρέμβαση του Δημάρχου έγινε στο πλαίσιο της καλής συνεργασίας που ήδη έχει ο Δήμος με την εταιρεία αφού η συγκεκριμένη πύλη αποτελεί ένα εμβληματικό τοπόσημο της περιοχής το οποίο μάλιστα έχει τιμηθεί με “High Commendation στο 1ο World Architecture Festival το 2008 στην Βαρκελώνη”, την πρώτη και μόνη ίσως τέτοια διάκριση έργου στην Ελλάδα.

Η διοίκηση του “Αστέρα” όχι μόνο ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα του Δημάρχου αλλά και των κατοίκων της περιοχής αλλά δεσμεύτηκε να διατηρήσει και να αναδείξει την κατασκευή ως μνημείο της σύγχρονης πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής.

Ουσιαστικοί συμπαραστάτες στην παρέμβαση του Δημάρχου ήταν οι δημιουργοί του έργου, οι αρχιτέκτονες Ρένα Σακελλαρίδου και Μόρφω Παπανικολάου αλλά και η διαδυκτιακή ενημερωτική πύλη “Ecopress” η οποία μέσω του δημοσιογράφου Αργύρη Δεμερτζή ανέδειξαν το θέμα και συνέβαλαν στην τεκμηρίωση των λόγων της εξαίρεσης της πύλης από το πρόγραμμα κατεδαφίσεων.
Φωτογραφίες:Εριέττα Αττάλι 

Ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος ευχαρίστησε τη διοίκηση του “Αστέρα” για την άμεση ανταπόκριση και δήλωσε: “Η πολιτική του Δήμου μας να στηρίζει την κάθε επένδυση η οποία, με σεβασμό στο περιβάλλον και την ποιότητα ζωής, θα συμβάλει στην πραγματική ανάπτυξη της πόλης μας δικαιώνεται καθώς οι επενδυτές του “Αστέρα Βουλιαγμένης” για ακόμα μία φορά έδειξαν έμπρακτα ότι είναι διατεθειμένοι να στηρίξουν την τοπική κοινωνία και να συνεργάζονται με τη Δημοτική Αρχή στην κατεύθυνση του κοινού καλού.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Διασώθηκε και αναδεικνύεται η πύλη του συγκροτήματος “Αστέρα Βουλιαγμένης” Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb