ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Novartis: Στελέχη της εταιρείας «κελάηδησαν»

Στα άκρα οδηγείται η κόντρα κυβέρνησης - αντιπολίτευσης με αφορμή την υπόθεση Novartis αλλά και την ταυτότητα των τριών μαρτύρων πάνω στους οποίους «χτίστηκε» το κατηγορητήριο.

Novartis: Θύελλα για την ταυτότητα των τριών μαρτύρων

Τον Δημήτρη Αβραμόπουλο και τον Ανδρέα Λοβέδρο αναφέρει ως εμπλεκομένους στο σκάνδαλο της Novartis ένας μάρτυρας ο οποίος έδωσε ένορκη κατάθεση στις 12 Ιανουαρίου του 2018.

Σάλος έχει ξεσπάσει από τις αποκαλύψεις Πολάκη ότι οι μάρτυρες είναι πρώην στελέχη της Novartis. Άμεση ήταν η αντίδραση του αντιπροέδρου της ΝΔ Α. Γεωργιάδη, ο οποίος κάλεσε την Εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, να δώσει τα ονόματα των μαρτύρων στη δημοσιότητα».

Οι βαλίτσες με τα χρήματα και οι σχέσεις με Φρουζή

Πρωταγωνιστής της ιστορίας φέρεται να είναι ο πρώην αντιπρόεδρος της Novartis, Κωνσταντίνος Φρουζής, ο οποίος, σύμφωνα με τους μάρτυρες, αποτελεί το πρόσωπο κλειδί γύρω από τις καταγγελλόμενες μεταφορές μαύρου χρήματος.

Η διακίνηση γινόταν είτε απευθείας στους αποδέκτες, είτε μέσω εταιρειών δημοσίων σχέσεων. Κοινή συνισταμένη των πληροφοριών αυτών είναι ότι οι μίζες διακινήθηκαν σε μετρητά μέσα σε βαλίτσες, τσάντες, ακόμη και Samsonite.

Η δικογραφία που περιλαμβάνει τις εν λόγω μαρτυρίες αποκαλύπτει το μέγεθος του σκανδάλου που «αγγίζει» ακόμη και τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ο οποίος φέρεται να έλαβε και ο ίδιος χρήματα.

Στελέχη της εταιρείας «κελάηδησαν»

Η αποκάλυψη του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη ότι οι τρεις προστατευόμενοι μάρτυρες που κατέθεσαν για την υπόθεση τις τελευταίες 45 ημέρες ήταν στελέχη της εταιρείας τα οποία πιάστηκαν για παράνομο πλουτισμό και εν συνεχεία – όπως είπε – «κελάηδησαν» προκάλεσε αίσθηση και αντιδράσεις. 

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ. Γεωργιάδης τόνισε . «Αυτό που μας είπε ουσιαστικά ο Πολάκης για τους μάρτυρες είναι πως ήταν ένοχοι και κάνανε "ντιλ" .». H κ. Τουλουπάκη, πρόσθεσε, πρέπει να δώσει σήμερα τα ονόματα των μαρτύρων. Αν δεν τα δώσει η Εισαγγελία θα έχει ευθύνη».

Εφόσον η κυβέρνηση ξέρει τα ονόματα, είπε ο κ. Γεωργιάδης θα πρέπει να αρθεί η ανωνυμία τους. «Θα κάνουμε μία προκαταρκτική επιτροπή στη Βουλή, θα έρθουν και οι μάρτυρες και ο κ. Πολάκης για να μας πει πως τα ήξερε τα ονόματα ενώ δεν έπρεπε να τα ξέρει».

Novartis: Τι λέει στην κατάθεσή του ο μάρτυρας 

Σύμφωνα με πληροφορίες του zougla. gr, στην κατάθεση του μάρτυρα για το σκάνδαλο της Novartis που δόθηκε στις 12/1/2018, αναφέρεται πως ο Αβραμόπουλος διακινούσε χρήματα μέσω της εταιρείας του Κυριάκου Γριβέα, που φέρει την ονομασία CIP.

Το 2008 και 2009 ο Αβραμόπουλος παρέσυρε τον Καραμανλή για προμήθεια εμβολίων. Από τη μίζα που εισπράχθηκε, δωροδοκήθηκαν και οι κ.κ. Παπαδημητρίου και Καλογερόπουλος. Ένας τρόπος ξεπλύματος ήταν η υπερτιμολόγηση εκδηλώσεων της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας μέσω του κοσμήτορα Ιωάννη Κυριόπουλου, που ήταν σύμβουλος του Αβραμόπουλου.

Καταθέσεις μαρτύρων σε δόσεις

Ο βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Σταμάτης, υποστήριξε ότι οι καταθέσεις των μαρτύρων έγιναν σε δόσεις κάνοντας λόγο για σπονδυλωτές μαρτυρίες κάτι που όπως είπε είναι πρωτόγνωρο και δικονομικά απαράδεκτο.

Σύμφωνα με τον κ. Σταμάτη, η πρώτη και βασική μάρτυς έδωσε κατάθεση στις 8 /11 όπου αναφέρεται σε δύο πρόσωπα στον Λυκουρέτζο και Γεωργιάδη. Λίγες ημέρες αργότερα (1/12) η ίδια θυμάται τον Σαμαρά και μετά από μερικές μέρες εμπλέκει τον Πικραμένο.

Νωρίτερα, ο πρώην αντιπρόεδρος της φαρμακευτικής εταιρείας και πρώην πρόεδρος του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος Κωνσταντίνος Φρουζής, απαντώντας σε όσα του καταλογίζονται για το σκάνδαλο της Novartis κάνει λόγο για «χοντροκομμένη φάρσα οι στημένοι ψευδομάρτυρες και οι άθλιοι συνεργάτες τους, ανακαλύφθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες, και σύντομα θα λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη».

Tο “μαύρο” ταμείο της εταιρίας στην Ελβετία

Τρία άτομα που εμφανίζονται με ψευδώνυμα 'Σαράφης', 'Αναστασίου' και 'Κελέση' στη δικογραφία κατέθεσαν υπό καθεστώς προστασίας και μίλησαν όταν πείστηκαν ότι δεν κινδύνευε η ζωή τους.

Ένα από τα τρία πρόσωπα που έχουν ξεσηκώσει πολιτική θύελλα, έχει υποστηρίξει ότι στο Μέγαρο Μαξίμου μπήκε ένα βαλιτσάκι με ροδάκια, που είχε μέσα μωβ, κίτρινα και πράσινα χαρτονομίσματα.

Ότι σε πρώην υπουργό έφτασε βαλίτσα και σακούλες, τα οποία ξέπλενε μέσω διαφημιστικής εταιρίας προσώπου που είναι ήδη κατηγορούμενος.

Αναφορά για βαλίτσα γίνεται για το πρόσωπο και άλλου υπουργού, ο οποίος καταγγέλλεται ότι έπαιρνε την μίζα μέσω των συμβούλων του.

Τα ποσά που υπέπεσαν στην αντίληψη των μαρτύρων ότι διακινήθηκαν διαφέρουν. Υπάρχει πολιτικό πρόσωπο που φέρεται ότι έλαβε 100.000 ευρώ, άλλος στο σακάκι 120.000 ευρώ, και ο έτερος 1.000.000 ευρώ.

πηγή: greece media
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Novartis: Στελέχη της εταιρείας «κελάηδησαν» Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">