ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Τα 5G πάνε Τρίκαλα και στη Glyfada αστικά κόμματα και πρόεδροι !

Η πρώτη πόλη της Ελλάδας με τεχνολογία 5G, είναι από σήμερα τα Τρίκαλα, καθώς στο Δημαρχείο υπογράφηκε προγραμματική συμφωνία ανάμεσα στον δήμο , τη Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, και την e-trikala ΑΕ. 

Πιο αναλυτικά, η σημερινή υπογραφή της προγραμματικής συμφωνίας αφορά στη σταδιακή μετατροπή των Τρικάλων σε μία πρότυπη πόλη 5G-Ready , ενώ στη πόλη στην οποία πρωτοστατήσαμε στα ερGιανά, και με σαφείς μεταδόσεις επί σειρά ετών, αστικά κόμματα και ημέτεροι βρίσκονται σε άλλη διάσταση !

Εκπόνηση μελέτης για την εφαρμογή πιλοτικού έργου δωρεάν εγκατάστασης πιλοτικού δικτύου 5G στην πόλη των Τρικάλων. 

Οι λύσεις τις οποίες θα προσφέρει στους πολίτες, ονομάζονται «Λύσεις Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης» και αφορούν σε έξυπνη στάθμευση, έξυπνο φωτισμό, ασύρματη πρόσβαση στο διαδίκτυο, συλλογή και ανάλυση δεδομένων, λύσεις εξυπηρέτησης του πολίτη και των επιχειρήσεων, κ.α. 

Η ''εκπροσώπηση'' από τις διοικήσεις - παρατάξεις του δήμου Γλυφάδας υπερβαίνει τις ταχύτητες του 5G , και αυταπόδεικτα καίει κάρβουνο !

Εμείς σας υπενθυμίζουμε τις πρακτικές των ''δημοκρατικών'' παρατάξεων στα έδρανα του δήμου Γλυφάδας , οι οποίες εκμαύλισαν το θεσμό του συμπαραστάτη του δημότη και της επιχείρησης, και όπως γνωρίζεται εμάς που πρωτοστατήσαμε απ' αυτή τη πόλη στο φάσμα συχνοτήτων, πριν από την ύπαρξη δικτύων , κινητών τηλεφώνων, wifi, κ.α. ''μας εκπροσωπούν'' επάξια και μοναδικά, με εκατοντάδες ειδικές εξυπηρετήσεις για ημέτερους , ενώ σε μια πόλη του Ν.Αττικής 100.000 χιλ. κατοίκων δεν λειτουργεί ούτε ένα τοπικό ραδιόφωνο !!!

Ο δήμαρχος Δημήτρης Παπαστεργίου τόνισε πως «αν το ίντερνετ των αντικειμένων είναι τα οχήματα για το μέλλον, η τεχνολογία 5G είναι οι λεωφόροι από τις οποίες θα περάσουν αυτά τα οχήματα».

Ο γ.γ. Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, Βασίλης Μαγκλάρας, από την πλευρά του, επισήμανε ότι αυτή η τεχνολογία «αλλάζει ριζικά τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε την καθημερινότητά μας και βεβαίως τον τρόπο που επικοινωνούμε».

Επιστημονικές - τεχνολογικές επισημάνσεις: Τα ασύρματα συστήματα 5ης γενιάς , 5G , είναι βελτιωμένα δίκτυα που αναπτύσσονται από το 2018 και αργότερα. 

Επί της ουσίας αποτελούν το θεμέλιο της μετεξέλιξης στο φάσμα συχνοτήτων ώστε σε γρήγορες ταχύτητες να ενιαιοποιηθούν παρεχόμενες υπηρεσίες, επικοινωνίες, ψυχαγωγία, και μέσα σε όλα αυτά και το AUTOPILOΤ σε έξυπνες πόλεις , αναφορικά με οχήματα , το οποίο το μεταδίδαμε πριν από δεκαετίες. 


Θα λειτουργήσουν στις ζώνες χιλιοστομετρικών κυμάτων - μικροκυμάτων (26, 28, 38 και 60 GHz) και προσφέρουν απόδοση έως και 20 gigabits ανά δευτερόλεπτο. 


Εμείς είχαμε διεξάγει πριν από δεκαετίες από τη πόλη της Γλυφάδας πειραματικές εργασίες στους 10 Ghz , ενώ ήδη σε σειρά χωρών εμπορικά κυκλοφορούν για οικιακή χρήση μια σειρά συσκευών με συχνότητα λειτουργίας τους 60 GHz Wireless για ασύρματη μετάδοση Full HD , 3DTV , 7.1- channels, Dolby® TrueHD, DTS - HD. Σαφώς για λίγες δεκάδες μέτρα, και κυρίως με
καλή οπτική επαφή. Βεβαίως - αν και δεν υπάρχουν ακόμα οδηγίες επιπτώσεων - με μια ενίσχυση RF και μια κεραία μπορεί να καλύψει πολλά χιλιόμετρα ως LINΚ, όμως απαγορεύεται ρητά δεδομένου ότι όσοι δεν γνωρίζουν από μικροκύματα διακινδυνεύουν διότι με υπέρβαση των ορίων υπάρχουν επιπτώσεις για τον άνθρωπο. 


Είναι γνωστό ότι πολλές βιοτεχνίες κατασκευάζουν ενισχυτές RF για τους 5,8 GHZ, τόσο για τον τηλεχειρισμό των drone, όσο και για τις κάμερες, όμως νομικά είναι παράνομο διότι δεν υπάρχει πιστοποίηση τήρησης των οδηγιών. Το αναφέρουμε διότι ορισμένοι τοποθετούν στο κεφάλι τους τους extra πομπούς με ενίσχυση RF, και τις κεραίες.

Το βασικό πρόβλημα αυτών των συχνοτήτων είναι ότι προϋποθέτουν καλή οπτική επαφή , και πάρα πολλές κυψέλες κεραιών σε κοντινές αποστάσεις, άρα η μετεξέλιξη θα έχει τα μικροκύματα διαρκώς ανάμεσα στο κοινωνικό σύνολο.

Το μαζικό MIMO προσφέρει απόδοση έως και δέκα φορές πιο γρήγορα από τα τρέχοντα δίκτυα 4G. Οι "χαμηλής ζώνης 5G" και "Mid-band 5G" χρησιμοποιούν συχνότητες από 600 MHz έως 6 GHz, και ειδικότερα από τους 3.5 - 4.2 GHz. 

Κάποιοι προτιμούν το ITU IMT-2020 , ο οποίος περιλαμβάνει μόνο τις ζώνες υψηλών συχνοτήτων για πολύ υψηλότερες ταχύτητες.

Τα συστήματα χιλιοστομετρικών κυμάτων έχουν σχεδιαστεί για λήψεις 20 gigabit. Το εκτιμώμενο μέσο εύρος ζώνης τους είναι 3.5 gigabits. Το υπολογιζόμενο διάμεσο εύρος ζώνης για τη ζώνη των 3,5 GHz-4,2 GHz με πρόσθετες κεραίες MIMO είναι 490 megabits.

Η αρχική ανάπτυξη 5G της China Telecom θα είναι "Mid-band 5G".  Η Verizon και η AT & T χρησιμοποιούν υψηλότερες συχνότητες.

Τα περισσότερα μεγάλα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας δοκιμάζουν και τις τρεις ζώνες συχνοτήτων. 

Από το 2017, η ανάπτυξη 5G οδηγείται από αρκετές εταιρείες, όπως η Samsung , η Intel , η Qualcomm, η Nokia , η Huawei , η Ericsson , η ZTE και άλλοι.  Αν και το 5G σχεδιάζεται να είναι εμπορικά διαθέσιμο σε όλο τον κόσμο μέχρι το 2020, η Νότια Κορέα θα λειτουργήσει το 5G στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς του 2018 με υψηλές ταχύτητες ώστε να παρέχει εικόνα 4Κ καθώς και πολλές άλλες υπηρεσίες.

Σημείωση: Εμείς λειτουργούσαμε στα κύματα - συχνότητες πριν την ύπαρξη δικτύων , καθώς και όσων ακολούθησαν, τα οποία τα είχαμε διακηρύξει πριν υπάρξουν. Σήμερα δεδομένων των αστικών κομμάτων καταλαμβάνεται  τα κυβερνητικά, τα δημοτικά , και τα προεδρικά έδρανα, όμως είσαστε παράδειγμα προς αποφυγή. 

Οι συμμετέχοντες των αστικών κομμάτων κάλυψαν στελέχη, συναδέλφους, ημέτερους, κ.α., εμάς όμως σε όσα είχαμε διακηρύξει δεν μας κάλυψε κανείς μέχρι σήμερα.

Εμείς θα έρθουμε στα πράγματα για το 7G το οποίο αποτελεί το μέλλον.

ΓΛΥΦΑΔΑ FM 1977 - 2004 Διώξεις & Κατασχέσεις για την ευημερία της διαπλοκής και της κλεπτοκρατίας 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΡΔΟΜΕΝΟΣ
glyfadaweb@gmail.com

Υ.Γ.: Θέλουμε να πιστεύουμε ότι ορισμένοι/ες εκ των συμπολιτών μας έχετε εικόνα πόσα χρόνια είχαμε αφιερώσει στην τεχνολογική ψηφιακή μετεξέλιξη , αναφορικά με υπηρεσίες, οχήματα , επικοινωνίες, ψυχαγωγία,  κ.α., και τι ίσχυσε σε βάρος μας.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Τα 5G πάνε Τρίκαλα και στη Glyfada αστικά κόμματα και πρόεδροι ! Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">