ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Η δολοφονία από συμμάχους των Τούρκων της Barin Kobani - Μπαρίν Κομπανί


Εμείς στον ''Γ'' για τον εορτασμό της ημέρας της γυναίκας επιλέξαμε να σας περάσουμε σκληρές εικόνες διότι δεν πρέπει να ξεχνά κανείς και τις θυσίες των γυναικών. Όταν οι υπόλοιποι δίνουν έμφαση σε μια διαδήλωση εμείς υπερτονίζουμε την αυτοθυσία για την προστασία της κοινότητας.

Μια ομάδα αντάρτες που υποστηρίχθηκαν από την Τουρκία δολοφόνησαν μια αγωνίστρια της Κουρδικής πολιτοφυλακής και στέκονταν πάνω από το ακρωτηριασμένο σώμα της στο χωριό Qurna κοντά στα Τουρκικά σύνορα.

Ο Barin Kobani, μέλος της YPG ( Κουρδική πολιτοφυλακή), σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια αγώνων στη βόρεια περιοχή της Αφρίνης.

Η Κουρδική κοινότητα αντέδρασε κατηγορώντας τους δολοφόνους οι οποίοι έγραψαν σε βίντεο το ''κατόρθωμά τους'' και μοιράστηκαν στα sosial media.

Οι αξιωματούχοι κατηγόρησαν τους "τρομοκράτες συμμάχους του τουρκικού κράτους" για τoν ακρωτηριασμό του σώματός της Barin Kobani και δήλωσαν ότι "Η Τουρκική κυβέρνηση είναι υπεύθυνη γι 'αυτή την απάνθρωπη πράξη".

Ο Amad Kandal, δήλωσε στην Guardian: "Η Barin δεν παραδόθηκε. Αγωνίστηκε μέχρι θανάτου''.

Ένας εκπρόσωπος των Δημοκρατικών Δυνάμεων της Συρίας (SDF), ο οποίος είναι σύμμαχος με τους Κούρδους εναντίον των Τούρκων δήλωσε: "Φανταστείτε την αγριότητα αυτών των εισβολέων και τι θα έκαναν στις κόρες σας. Πώς θα συμπεριφερόταν αν είχαν τον έλεγχο των γειτονιών μας ; "

Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις ξεκίνησαν μια επίθεση κατά της συριακής περιοχής Αφρίν πριν από δύο εβδομάδες, στο πλαίσιο της προσπάθειάς τους να βοηθήσουν τους συριακούς μαχητές της αντιπολίτευσης να εκδιώξουν από την περιοχή που βρίσκεται στον έλεγχο των Κούρδων.

Η Άγκυρα θεωρεί ότι το YPG είναι ο συριακός βραχίονας του PKK (Κουρδιστού Εργατικού Κόμματος ), και είπε ότι οι Κούρδοι χρησιμοποιούν την Αφρίνη ως βάση για να ξεκινήσουν επιθέσεις εναντίον της Τουρκίας.

Οι Τούρκοι σύμμαχοι ακρωτηρίασαν τα χέρια της και έκοψαν το ένα στήθος της.

Στο βίντεο την κοροϊδεύουν λέγοντας «Τώρα είναι πιο όμορφη»


Σοκαριστικό βίντεο


Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, 86 πολίτες σκοτώθηκαν και 200 τραυματίστηκαν, ενώ τουλάχιστον 10.000 εγκατέλειψαν τα σπίτια τους, μέσα σε μια βδομάδα, για να γλιτώσουν από τους βομβαρδισμούς. 

Οι Τούρκικες επιθέσεις που στόχευαν και αρχαιολογικούς χώρους, παραβιάζουν καταφανώς το διεθνές δίκαιο. Ωστόσο, από τις 20 Ιανουαρίου που ξεκίνησαν οι επιθέσεις, μέχρι σήμερα, καμία κυβέρνηση η διεθνής κοινότητα δεν τις έχει καταδικάσει. 

Γιατί η διεθνής κοινότητα δεν τις καταδικάζει ; Είναι πολλά τα συμφέροντα από τους Τούρκους ; Όπου φτωχός και η μοίρα του, χωρίς να είναι απόλυτο, διότι ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ξεκίνησε από πολύ χαμηλά και έχει πλήρη συναίσθηση των πράξεών του. 

Οι πράξεις που αντιβαίνουν το δίκαιο δεν θα μείνουν εσαεί ατιμώρητες. 

Όπως και των ''δικών μας'' βέβαια, όλων των δήθεν, οι οποίοι από το 1999 μας έχουν σε ''περιορισμό'' και ''καταστολή'' , όπως και τον Οτζαλάν , και ενώ τα δικά τους συμφέροντα εξυπηρετούνται τα δικά μας πάγωσαν , σε μια χώρα σχεδόν καθολικής πολιτικοκοινωνικοοικονομικής διαπλοκής , αντισυνταγματικότητας , καθώς και απολύτου διαφθοράς , και κυρίως συνειδησιακής , διότι η έτερη συνεπάγεται. 

* Βλέπε αιρετούς δήμου Γλυφάδας, και κυρίως τομέα ''Τοπικού Πολιτισμού'' - Το σύνολο εμπλεκομένων επί 41 χρόνια αστικών κομμάτων, όπως και σήμερα. ( Αν δεν έχει καταστεί αντιληπτό σε όλους τι ισχύει σε τοπικό επίπεδο επί τέσσερις δεκαετίες χρειάζονται ειδικούς συμβούλους.) 


* Αν έστω και ένας εξ αυτών είχε λειτουργήσει στα ερτζιανά της περιοχής μας να το δηλώσει δημόσια για την ενημέρωση των συμπολιτών μας. 

Όπως ορίζεται στο Ελληνικό Σύνταγμα (άρθρ. 15 παρ. 2), ο άμεσος έλεγχος του κράτους, «που λαμβάνει και τη μορφή του καθεστώτος της προηγούμενης άδειας, έχει σκοπό την αντικειμενική και με ίσους όρους μετάδοση πληροφοριών και ειδήσεων, καθώς και προϊόντων του λόγου και της τέχνης, την εξασφάλιση της ποιοτικής στάθμης των προγραμμάτων που επιβάλλει η κοινωνική αποστολή της ραδιοφωνίας και της τηλεόρασης και η πολιτιστική ανάπτυξη της χώρας, καθώς και τον σεβασμό της αξίας του ανθρώπου και την προστασία της παιδικής ηλικίας και της νεότητας».

Είναι σαφές σύμφωνα με την μετεξέλιξη της χώρας μας, στην οποία 500.000 χιλ. νέων ανθρώπων έχουν μεταναστεύσει τα τελευταία χρόνια , και από τα Νότια προάστια, ότι το σύνολο των αστικών κομμάτων εξουσίας έπραττε προβοκάτσια , δεδομένου ότι εμείς επιχειρούσαμε την αντικειμενική ενημέρωση τι επίκειται στο τόπο μας από τις ασκούμενες πολιτικές ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και ότι με μαθηματική ακρίβεια θα βρεθεί ο τόπος σε τέλμα και οικονομική ύφεση.  Επαληθευτήκαμε στο έπακρο. ΔΙΚΑΙΩΘHΚΑΜΕ ;

Σαφώς δεν δικαιωθήκαμε. Απλά μερικές χιλιάδες Πασοκονεοδημοκρατών  κ.α. ανακυκλώνουν αυτά τα αστικά κόμματα στο δήμο για την συντήρηση της δεδομένης τους ωφέλειας. Όσα δεν ισχύουν διευρυμένα σήμερα από ασκούμενες κυβερνητικές πολιτικές συντελούνται από τα εν λόγω κόμματα στο δήμο με ειδική μέριμνα, απ' ευθείας αναθέσεις σε ημέτερους, προσλήψεις, συμβάσεις, χαριστικές πράξεις , κ.α., ενώ η προβοκάτσια σε βάρος μας είναι διαρκείας. 

Τι γίνεται το Ελληνικό Σύνταγμα το ποδοπατούν ; Το μέσο ΟΛΩΝ των κατοίκων που είχαμε αιτηθεί επανειλημμένα που βρίσκετε στα νότια προάστια και τη Γλυφάδα  ;  Το μανάβικο , το μπακάλικο , το super market , οι εμπορικές επιχειρήσεις , τα ενοικιαζόμενα καταστήματα , οι δημόσιες υπηρεσίες , όπως και τα γραφεία των αστικών κομμάτων στα οποία διατελούσαν και διατελούν οι αιρετοί του δήμου Γλυφάδας είναι δεδομένα

Τo ΜΕΣΟ όλων των δημοτών στα νότια προάστια και τη Γλυφάδα το οποίο λειτουργούσε τοπικά που βρίσκετε ; 

Αυτό που ονομάζεται τοπική δημοκρατία καθώς και ενδογενής τοπικός πολιτισμός που βρίσκετε ; 

Το δημόσιο, το δημοτικό, η ακόμα και το υβριδικό μέσο, που βρίσκετε ;

Αυτό που θα παρέχει κυρίως σε νέες και νέους  όσα απολαμβάνουν επί δεκαετίες οι μετέχοντες των αστικών κομμάτων που βρίσκετε ;

Κάποιοι μας είπαν ότι είναι ριζοσπάστες , αγωνιστές , και προοδευτικοί, και εμείς τους λέμε ότι είναι ξεπουλημένοι , συντηρητικοί , και αναχρονιστικοί . 

* Όταν προσβάλλεται βάναυσα το σύνταγμα , δεν υπάρχει υπέρβαση σε επίπεδο κρίσης και άποψης , διότι παράλληλα του ανθρώπινου παράγοντα, δολοφονούνται ιδανικά, αξίες , κεκτημένα , και κυρίως το οικουμενικό θεμέλιο , το οποίο όσες φορές το  παρακάμψεις, αδικώντας κατάφωρα , σε μελλοντική φάση θα το βρεις μπροστά σου. Τρίτωσε το κακό. 
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Η δολοφονία από συμμάχους των Τούρκων της Barin Kobani - Μπαρίν Κομπανί Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">