ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

H ΝΔ έφαγε ''πόρτα'' για την Προανακριτική

Την πρόταση της ΝΔ για την παραπομπή τριών υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ σε προανακριτική επιτροπή απέρριψε η Βουλή μετά από μυστική ψηφοφορία.

Η συζήτηση διεξήχθη σε υψηλούς τόνους με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκο Μητσοτάκη, να διασταυρώνουν τα ξίφη τους με περισσότερες αναφορές στα εθνικά θέματα και το συμβάν με τους δύο αξιωματικούς που κρατούνται στην Τουρκία, παρά στα σκάνδαλα για την Υγεία.

Υπέρ της παραπομπής του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθού, ψήφισαν 88 βουλευτές, κατά ψήφισαν 145, παρών 1 και 33 ψήφισαν άκυρο.

Υπέρ της παραπομπής του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, ψήφισαν 86 βουλευτές, κατά ψήφισαν 149, παρών 1 και άκυρο 31.

Υπέρ της παραπομπής του πρώην υπουργού Υγείας, Παναγιώτη Κουρουμπλή, ψήφισαν 86 βουλευτές, κατά ψήφισαν 151, παρών 1 και άκυρο 29.

Υπέρ της πρότασης δήλωσαν ότι ψήφισαν ΝΔ και ΧΑ, ΔΗΣΥ και Ποτάμι έριξαν στις κάλπες άκυρο ψηφοδέλτιο, ενώ ΚΚΕ και Ένωση Κεντρώων δεν συμμετείχαν στην ψηφοφορία.

«Εμείς ζητάμε να πέσει φως στο σκοτάδι. Εσείς τρέμετε την αποκάλυψη της αλήθειας» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Απηύθυνε δε προειδοποίηση προς την κυβέρνηση να μην τολμήσει να κλείσει άρον-άρον την Προανακριτική για τη Novartis πριν αποκαλυφθεί η «σκευωρία» και ζήτησε να προσέλθουν στην Επιτροπή οι μάρτυρες για να φανεί η βασιμότητα των ισχυρισμών τους.

Απευθυνόμενος δε προς τον Αλέξη Τσίπρα είπε ότι στην ομιλία του πρωθυπουργού για τη Novartis μίλησε για πολιτικές ευθύνες , και τον ρώτησε «στην δική σας διακυβέρνηση, για τα πεπραγμένα 2015-2018 υπάρχουν ή όχι πολιτικές ευθύνες; ».




Σημείωση: Εκτός της σατιρικής μας διαθέσεως , η οποία αν αναλυθεί ορθά αποτελεί την απόλυτη αλήθεια, και εμείς αξιώνουμε να πέσει φως στο σκοτάδι το οποίο υφίσταται στη περιοχή μας επί δεκαετίες διακυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, όπως και τα τρία χρόνια ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ. 

Επί της ουσίας η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί τον Κ.Μητοστάκη αντί χρισμένο πρωθυπουργό να κάνει παρέα στον πατέρα του, ενώ εμείς αξιώνουμε να καθίσουν στο σκαμνί όσοι κυβέρνησαν και κυβερνούν αρμόδιοι επί της ραδιοτηλεοράσεως, και όσοι συντελούν στην αντισυνταγματικότητα διαρκείας.

Πόσες δεκαετίες ακόμα θα δεχόμαστε το μαρτύριο της ''σταυρώσεως'' ; Ο πρόεδρος της ΝΔ είναι εξασφαλισμένος και βρήκε και έτοιμη πελατεία από τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη , εμάς όμως μας είχε στερήσει μια Ραδιοφωνική άδεια, και μάλιστα της πόλης στην οποία διέμενε και διαθέτει και την οικογενειακή τους οικία.

Τα τελευταία χρόνια η ΝΔ πέτυχε να ελέγχει τόσο το Ε.Σ.Ρ , όσο και τον Δήμο Γλυφάδας. Από εσάς γίνετε αντιληπτό τι ισχύει ;

Σημειώνουμε ότι δεν κακίζουμε τον θανόντα κ . Μητσοτάκη, διότι αυταπόδεικτα υπήρξε πιο σωστός έναντι εκατοντάδων άλλων πολιτικών της χώρας μας , και κυρίως του παρόντος , και αποδεικνύεται ...,  διότι τήρησε πολλά από όσα πίστευε στην άσκηση της νεοφιλελεύθερης πολιτικής του, ενώ στον αντίποδα ορισμένοι άλλοι δεν τηρούν τίποτα από τις εξαγγελίες και τις διακηρύξεις τους, και επιχειρούν σήμερα στα χνάρια Μητσοτάκη να υλοποιήσουν όσα δεν έβγαιναν ως εφαρμοζόμενες πολιτικές το 90 -93.

Να σας αναφέρουμε και ένα ενδεικτικό παράδειγμα: Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης εφαρμόζοντας τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές του , υπέρ των Ιδιωτών , δεν έριξε μαύρο και δεν έβαλε λουκέτο στην  Ε.Ρ.Τ, απλά ασκούσε τον έλεγχο , όπως και όσοι προηγήθηκαν.

Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ίδρυσε κρατικό μέσο, την Ε.Ρ.Τ 3, το οποίο φέρει την σφραγίδα του, ενώ έκτοτε η πλειάδα των υπολοίπων δεν έχει ιδρύσει το ελάχιστο, πλην του καναλιού της Βουλής , το οποίο αποτελεί παγκόσμια νεοελληνική πατέντα !

Εσύ προσωπικά αναγνώστη - αναγνώστρια, το περίμενες από ένα κόμμα το οποίο είχε προτάξει την αριστερά να μην έχει να επιδείξει ούτε ένα δημόσιο μέσο επί ημερών του ; Στον αντίποδα , έχουν να επιδείξουν πλειάδα κομματικά , φίλων , υποστηρικτών , ημέτερων , παραταξιακών τους , κ.α.

Ένα δημόσιο μέσο , ακόμα και ελεγχόμενο σε οποίο βαθμό , αποτελεί μια υλοποίηση στην οποία χωρούν όλα τα κόμματα - πολίτες , ενώ στον αντίποδα στα δημοτικά , ιδιωτικά , κ.α. , χωρούν κυρίως οι διορισμένοι - επιλεγμένοι γνωρίζοντες , οι κολλητοί , και όσοι έχουν παρελάσει από την τηλεόραση.

Φοβούνται το λαϊκισμό , τη δημαγωγία , η μήπως φοβούνται το λαό ; Τις περισσότερες φορές όσα βλέπουμε δεν ανταποκρίνονται στη πραγματικότητα, διότι οι δυνατότητες μας ακόμα και ως τοπική κοινωνία είναι τεράστιες , ενώ τα παραγόμενα μας ευτελή. 

Αν υπάρξει μια οργανωμένη δομή της πολιτείας , κατάλληλα στελεχωμένη ,  με τη συλλογική λειτουργία αναβαθμίζουμε τόπο και τοπικό πολιτισμό , ενώ οι πολιτικές τους αναβαθμίζουν τον κατακερματισμό , τη πόλωση , τον φανατισμό υπέρ του άλφα η βήτα , και παραμένουμε ουραγοί στα νότια προάστια ενώ καταβάλουμε ανταποδοτικό τέλος και συνδρομές.

Μη ξεχνάτε ότι και εμείς ''τρώμε πόρτα'' συνολικά , και γαλουχούνται οι επόμενες γενιές ριζικής αποσύνθεσης . 

* Προσωπικά επέλεξα επί αρκετά χρόνια να μην υφίσταται ίχνος των πραγματικών δυνατοτήτων μας , διότι δεν εμπορεύομαι - διαμαρτύρομαι. 

* Αν επιθυμία μου ήταν μια χλιδάτη διαδικτυακή σελίδα θα την διέθετα, όμως δεν σημαίνει τίποτα για εμάς το συγκεκριμένο. Άλλα πρεσβεύουμε.

* Είναι σαφές ότι υπάρχουν περισσότερες πολιτικές ευθύνες απ' όσες φαινομενικά παρουσιάζονται και η κυβέρνηση ρίχνει πέπλο σκότους μέχρι να αλλάξει το κυβερνητικό σχήμα . Παλιά τεχνική και μάλιστα τετριμμένη.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: H ΝΔ έφαγε ''πόρτα'' για την Προανακριτική Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">