ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. στέκεται αλληλέγγυα στην Θάλεια Στάχτου

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) εκφράζει την στήριξη και συμπαράσταση της στον Σύλλογο Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Νομού Μαγνησίας και στην Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου Θάλεια Στάχτου που βρίσκονται στο στόχαστρο της Δημοτικής Αρχής Βόλου.

Συγκεκριμένα η πλειοψηφία της Δημοτικής Αρχής με μία απαράδεκτη και αυταρχική συμπεριφορά επιχειρεί να τρομοκρατήσει και να εκβιάσει τους μόνιμους και συμβασιούχους εργαζόμενους προκειμένου να επιβάλει την πολιτική της.

Την ΤΕΤΑΡΤΗ 14 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018 εκδικάζεται στο Δικαστήριο του Βόλου η Μηνυτήρια Αναφορά δέκα (10) Δημοτικών Συμβούλων της πλειοψηφίας της Δημοτικής Αρχής Βόλου, με προεξάρχοντα τον αναπληρωτή του έκπτωτου Δημάρχου Βόλου Θ. Θεοδώρου κατά της Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Νομού Μαγνησίας Θάλειας Στάχτου, επειδή τόλμησε να υπερασπιστεί τους εργαζόμενους της κόντρα σε απειλές, υποδείξεις και εκβιασμούς.

Το κλίμα τρομοκρατίας και ποινικοποίησης των αγώνων των εργαζομένων για την προάσπιση των δικαιωμάτων τους και των συνδικαλιστικών ελευθεριών, ιδίως απέναντι σε Δημοτικές Αρχές οι οποίες χρησιμοποιούν τακτικές και μεθόδους που παραπέμπουν σε άλλα καθεστώτα, είναι κατακριτέες και καταδικαστέες.

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. στέκεται αλληλέγγυα στην Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου και στον Σύλλογο Εργαζομένων Ο.Τ.Α. του Νομού Μαγνησίας και εκφράζει τη στήριξη της στους εργαζόμενους που προκήρυξαν Στάση Εργασίας από τις 11:30 το πρωί έως τις 13:30 το μεσημέρι προκειμένου να διαδηλώσουν έξω από το Δικαστήριο του Βόλου τη στιγμή της εκδίκασης της υπόθεσης.

Συμπαρίστανται ΕΚΒ και ΑΔΕΔΥ στην Πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Μαγνησίας Θάλεια Στάχτου

Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Βόλου, εκφράζει την στήριξη και συμπαράσταση της στην Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Νομού Μαγνησίας, Θάλεια Στάχτου, που δικάζεται αύριο στα Δικαστήρια του Βόλου, επειδή «αντιλαμβάνεται» διαφορετικά από τις επιθυμίες της Δημοτικής Αρχής Βόλου, τον αγώνα για την υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων.

Το ΕΚΒ εκφράζει την αντίθεσή του σε τακτικές και μεθόδους, που οι εργαζόμενοι με τους αγώνες τους και η Δημοκρατία με τη θεσμική της θωράκιση, έχουν οριστικά θέσει στο περιθώριο.

Η ΑΔΕΔΥ

Το Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Νομού Μαγνησίας εκφράζει τη συμπαράστασή του στη Θάλειας Στάχτου πρόεδρο συλλόγου εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας. Την Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018 το μεσημέρι εκδικάζεται στο Δικαστήριο του Βόλου η μηνυτήρια αναφορά δέκα συμβούλων της πλειοψηφίας του Δήμου Βόλου κατά της προέδρου του συλλόγου εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας. Η μήνυση αυτή έχει στόχο την τρομοκράτηση των εργαζομένων και την δράση του σωματείου.

Θυμίζουμε σε όλους, πως τα συνδικάτα προασπίζουν τους εργαζόμενους και τα δικαιώματά τους, σε μια περίοδο μάλιστα που εργασιακές σχέσεις και εργασιακά δικαιώματα συνεχώς υποχωρούν και πλήττονται.

Καλούμε τους συναδέλφους να δώσουν δυναμικό παρών στα Δικαστήρια Βόλου την Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018, για να δηλώσουμε πως η συνδικαλιστική δράση δεν πρέπει να ποινικοποιείται, για να στηρίξουμε το δικαίωμα στην εργασία και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. στέκεται αλληλέγγυα στην Θάλεια Στάχτου Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">