ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Κοντονής: Παρέμβαση για την αθώωση Αμβρόσιου

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9.84, ο κ. Κοντονής τόνισε ότι «δημιουργούνται εύλογα ερωτηματικά με βάση τις δημοσιογραφικές πληροφορίες και το ρεπορτάζ, για το λόγο αυτό αύριο θα ζητήσω να μου διαβιβαστούν τα πρακτικά της δίκης στα οποία περιλαμβάνεται και το σκεπτικό της απόφασης για να ξέρω ακριβώς τι έγινε και πώς κατέληξε το δικαστήριο σε αυτή την κρίση».

Ο υπουργός επισήμανε, επίσης, ότι «η Δικαιοσύνη είναι ο υπέρτατος προστάτης και θεματοφύλακας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ωστόσο, αν υπάρχουν στην υπόθεση αυτή παραφωνίες θα το δούμε και σε κάθε περίπτωση θα σταθμίσουμε τα δεδομένα. Εκτός αυτού οι αποφάσεις των δικαστηρίων γνωρίζεται ότι ελέγχονται από τα αρμόδια δικαστικά όργανα».

Ο ιερωμένος είχε γράψει στο ιστολόγιό του, απευθυνόμενος στους πιστούς να φτύνουν "τους ξεφτυλισμένους", αποκαλώντας τους ομοφυλόφιλους "εκτρώματα της φύσης".

Ο Μητροπολίτης με αφορμή τα Pride και μία χαρακτηριστική φωτογραφία που είχε μαζί του, ενός νεαρού, που ήταν ντυμένος παπάς είπε: «Αν είχα όπλο και με άφηνε ο νόμος θα το χρησιμοποιούσα να ξεμπερδεύουμε.»

«Όλους αυτούς ο Θεός τους σιχαίνεται» φέρεται να πρόσθεσε ο Αμβρόσιος αναφερόμενος στους ομοφυλόφιλους κατά την απολογία του.

Τον Δεκέμβρη του 2015 ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος έγραψε ένα άρθρο στο προσωπικό του ιστολόγιο, στο οποίο γινόταν ρητορική μίσους και προτροπή σε βία σε βάρος των ομοφυλόφιλων.

Στο άρθρο γινόταν, μεταξύ άλλων, κάλεσμα στους πιστούς να εναντιωθούν στα άτομα με διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό: «Μην τους πλησιάζετε! Μην τους ακούτε! Μην τους εμπιστεύεσθε! Είναι οι κολασμένοι της κοινωνίας! Δεν μπορούν κάποιοι ξεφτιλισμένοι να υπερασπίζονται δημοσίως τα πάθη της ψυχής τους!».

Στις 16 Ιανουαρίου 2016 εννέα ομοφυλόφιλοι κατέθεσαν μήνυση κατά του Μητροπολίτη για δημόσια υποκίνηση βίας ή μίσους με βάση το άρθρο 1 του νόμου 4285/2014 για την καταπολέμηση του ρατσισμού, αλλά και για κατάχρηση εκκλησιαστικού αξιώματος, σύμφωνα με το άρθρο 196 του Ποινικού Κώδικα, σύμφωνα με το οποίο «θρησκευτικός λειτουργός ο οποίος κατά την ενάσκηση των έργων του ή δημόσια και με την ιδιότητά του προκαλεί ή διεγείρει τους πολίτες σε εχθροπάθεια κατά της πολιτειακής εξουσίας ή άλλων πολιτών τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι τριών ετών».

Η αθωωτική απόφαση του δικαστηρίου εγείρει ερωτήματα, διότι ο Θεός πουθενά δεν καταδικάζει τις αδυναμίες του ανθρώπου και δεν προτρέπει σε βία, ενώ επί του συγκεκριμένου ζητήματος ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος διέπεται από ακροδεξιά ρητορική και φασιστικού τύπου δηλώσεις.

Επισήμανση του ''Γ'': Με όσα κρούσματα πέφτουν στην αντίληψή μας εμείς από το δικό μας μετερίζι εφιστούμε την προσοχή του Υπουργού στην εκδίκαση της σοβαρής υπόθεσης με εμπλεκόμενο τον Δήμαρχο Γλυφάδας Γ. Παπανικολάου στις 19 Μαρτίου 2018 στις 10.00 το πρωί, στην αίθουσα Δ1 του Εφετείου. 

Η υπόθεση αφορά πειθαρχική δίωξη η οποία ασκήθηκε από τον Ελεγκτή Νομιμότητας κατ' εφαρμογή των άρθρων 232 και 234 του νόμου 3852/2010 για παράνομη πρόσληψη 68 ''φίλων'' της διοίκησης.

Είμαστε σαφείς διότι ο τομέας πυρασφάλειας εμπίπτει της ειδικεύσεώς μας, και επί αρκετά χρόνια παρακολουθούμε ένα γαϊτανάκι εξυπηρέτησης ''κολλητών και φίλων'' ενώ με τη σημερινή διοίκηση οδηγήθηκε σε οριακό σημείο. Δεδομένων 183 ανθρώπων των οποίων είχαν εγκριθεί από τον ΟΑΕΔ οι συμβάσεις, οι ενέργειες της διοικήσεως για μέριμνα στους 68, αν και μελετημένες , παραβιάζουν και την ανοχή μας και τη νομιμότητα.

* Αν και διαθέτουμε ειδίκευση στο τομέα πολιτικής προστασίας - ασφαλείας, ουδέποτε συμμετείχαμε στις προκηρύξεις του Δήμου Γλυφάδας, ενώ στον αντίποδα για πλειάδα ημέτερων δεν χρειάζονται ούτε οι αιτήσεις !!
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Κοντονής: Παρέμβαση για την αθώωση Αμβρόσιου Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">