ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Washingtonpost: Οι Κούρδοι προδόθηκαν στην Αφρίν από τους Ρώσους

Οι Τούρκοι κατέλαβαν την Αφρίν. Ας μην αφήσουμε την Manbij - (την Ιεράπολη) - να πέσει γράφει η ''Ουάσιγκτον ποστ''.

Οι τουρκικές δυνάμεις και οι Σύροι σύμμαχοί τους ελέγχουν πλέον το σύνολο της πόλης Αφρίν ενώ οι πολίτες τρέχουν να διαφύγουν από την πόλη της Συρίας.

Η κατάσταση των Κούρδων είναι ιδιαίτερα οδυνηρή για τις ΗΠΑ επειδή οι συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις ήταν ο βασικός σύμμαχος της Αμερικής στην κατάκτηση του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία. 

Η ήττα των Κούρδων στην Αφρίνη ήταν μάλλον αναπόφευκτη. Οι Ηνωμένες Πολιτείες κατέστησαν σαφές πριν από μήνες ότι η Αφρίνη ήταν στη ρωσική ελεγχόμενη ζώνη και η Αμερική δεν θα επέμβει εκεί. 

Οι Ρωσικές δυνάμεις οι οποίες  είχαν έξι φυλάκια στο θύλακα και είχαν προωθηθεί ως προστάτες της Afrin απέσυραν τα στρατεύματά τους πριν από δύο μήνες και έδωσαν στην Τουρκία το πράσινο φως για την επίθεση της. 

Οι Κούρδοι προδόθηκαν στην Αφρίν από τους Ρώσους

η Αμερικανική-Τουρκική αντιπαράθεση κινείται τώρα περίπου 60 μίλια ανατολικά στην πόλη Manbij, η οποία ελέγχεται από το SDF και τις ΗΠΑ. 

Η Τουρκία ζητά από τους Αμερικανούς και τους Κούρδους να φύγουν στα ανατολικά του ποταμού Ευφράτη. Αυτό θα ήταν ένα πολιτικό λάθος, πέρα ​​από μια αποτρόπαια εγκατάλειψη ενός πιστού συμμάχου. Οι Τούρκοι δεν έχουν πειθαρχημένες δυνάμεις που θα μπορούσαν να διατηρήσουν την ασφάλεια στην Ιεράπολη Συρίας. 

Με τις τουρκικές απαιτήσεις θα εξαπλωθεί το χάος και θα κάνει καταστροφική την κατάσταση στη Συρία.

Οι Τούρκοι απαίτησαν οι δυνάμεις τους, και όχι η SDF, να ξεκαθαρίσουν την πόλη το 2016. Αλλά οι διοικητές των ΗΠΑ κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η Τουρκία δεν είχε το στρατιωτικό δυναμικό για να κάνει τη δουλειά. 

Οι Αμερικανοί διοικητές γνώριζαν ότι ο έλεγχος του SDF στην Ιεράπολη της Συρίας θα είναι ένα πολιτικό πρόβλημα, αλλά  το ίδιο δίλημμα  αντιμετώπισε το 2017 στην επίθεση στην Raqqa. 

Οι Συριακοί Κούρδοι έκαναν τις μάχες με το θάνατο εναντίον του Ισλαμικού Κράτους. Ο κόσμος τους χρωστάει χρέος.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Washingtonpost: Οι Κούρδοι προδόθηκαν στην Αφρίν από τους Ρώσους Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">