ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Πρωτοφανής “εμφύλιος” ανάμεσα στους παλαιούς συντρόφους

Βαριές εκφράσεις από Λαφαζάνη, Λεουτσάκο για τους «μεταλλαγμένους» και «προδότες» πρώην συντρόφους τους - Στον αέρα και η ηλεκτρονική διαδικασία, προβληματίζοντας Μαξίμου και δανειστές γράφει το ''Θέμα''.

Το χάσμα που τους χωρίζει από το 2015, με την υιοθέτηση της μνημονιακής πολιτικής από την τότε πλειοψηφία της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ, είναι μεγάλο και αγεφύρωτο. Ωστόσο τώρα το χάσμα αυτό έχει μετατραπεί σε βαθύ μίσος και ανηλεή κόντρα, ανάμεσα στους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τη Λαϊκή Ενότητα του Πάνου Λαφαζάνη και των στελεχών που αποχώρησαν τότε από το κυβερνών κόμμα, διαφωνώντας με την “αναπροσαρμογή” της στρατηγικής του Αλέξη Τσίπρα απέναντι στους Ευρωπαίους. 

Πρόκειται στην πραγματικότητα για έναν πρωτοφανή “εμφύλιο” ανάμεσα στους παλαιούς συντρόφους, με πρωταγωνιστές από τη μία πλευρά την ηγεσία που παρέμεινε στον ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργούς και βουλευτές του κόμματος, που απλώς συνεχίζουν να υπερασπίζονται τη γραμμή με την οποία η παράταξη ήλθε στην εξουσία το 2015, καταδικάζοντας τη γενικότερη στροφή και τις ειδικότερες πολιτικές, που στο μεταξύ εφαρμόζουν οι άλλοτε συνοδοιπόροι τους.

Το καυτό θέμα των πλειστηριασμών έχει αναδείξει και φουντώσει αυτό το μίσος, που παίρνει διαστάσεις “αδελφοκτονίας”: περισσότερο φαίνεται ανησυχεί την κυβέρνηση το λαϊκό κίνημα που αναπτύσσεται από τα αριστερά της και απειλεί την εκλογική της βάση, παρά οι εκ δεξιών αντίπαλοί της, τους οποίους προσπαθεί να πιέσει με τη σκανδαλολογία και τους θεωρεί αρκετά ευάλωτους στα θέματα της διαφθοράς.

Τα βάρβαρα επεισόδια που έγιναν την Τετάρτη, ειδικά σε συμβολαιογραφείο στο κέντρο της Αθήνας, όταν τα ΜΑΤ σάπισαν στο ξύλο τους διαδηλωτές της ΛΑΕ και διαφόρων κινημάτων κατά των πλειστηριασμών, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τρεις άνθρωποι, δύο στελέχη της Λαϊκής Ενότητας και μία εκπρόσωπος του “Δεν πληρώνω”, είναι απλώς η τελευταία και η πιο άγρια ένδειξη του κλίματος που υπάρχει μεταξύ των δύο πλευρών.“Το ξύλο, που ρίχνουμε τώρα στους διαδηλωτές δεν το έχουμε ρίξει ποτέ”
ομολογεί ανώτερος αστυνομικός παράγοντας, δίδοντας ένα μέτρο για το πώς αντιμετωπίζει η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ/ ΑΝΕΛ την ΛΑΕ και άλλες κινήσεις του αριστερού αντιμνημονιακού χώρου, στον οποίο ανήκει επίσης και η Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου. 


Σημείωση του ''Γ'': Οι κινήσεις δεν είναι κατ' ανάγκη όλες αριστερές, είναι και ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΕΣ, διότι κατά των πλειστηριασμών  συμμετέχουν αρκετές κινήσεις πολιτών που δεν είναι χαρακτηρισμένες ως αριστερά. ( Συνήθως δεν αναφέρονται στα κείμενα των εφημερίδων όλοι οι συμμετέχοντες. )

Η κυβέρνηση δια των φιλικών εντύπωση και επιστρατεύοντας τη φημολογία των σόσιαλ μίντια μιλά για κινήματα, που υποστηρίζουν και “λουφάρουν” τους στρατηγικούς κακοπληρωτές και τους μπαταχτσήδες. Το Μαξίμου αποφεύγει πάντως να απευθυνθεί ευθέως και επιμόνως προς την ΛΑΕ, καθώς φοβάται ότι θα την αναδείξει σε κρίσιμο παράγοντα του πολιτικού σκηνικού και ως καθοριστικό παράγοντα των κοινωνικών και πολιτικών εξελίξεων.

Από την πλευρά της η ΛΑΕ ξεκαθαρίζει ότι στρέφεται εναντίον των πλειστηριασμών μόνο όταν αυτοί αφορούν την πρώτη κατοικία, μέχρις ενός ορίου πάντα, αλλά και μικρές ιδιοκτησίες, που είναι φανερό ότι πληρώνουν απλώς την πολύχρονη οικονομική κρίση.

Τα δε μηνύματα που στέλνουν οι κορυφαίοι παράγοντες της Λαϊκής Ενότητας, είναι σαφή και άκρως αυστηρά.

“Δεν υπάρχει τίποτα Αριστερό, είναι μια βαθύτατα μεταλλαγμένη κυβέρνηση. Ούτε από Δεξιούς δεν τα περίμενα αυτά», δήλωσε ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Πάνος Λαφαζάνης (μιλώντας στον «Θέμα 104,6») αναφερόμενος στη χρήση βίας έξω από το συμβολαιογραφείο στην οδό Καποδιστρίου, από την αστυνομία.

Ήταν δε ιδιαίτερα καυστικός για τους πρώην συντρόφους του στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας «καταλάβαινα ότι θα έκαναν μια στροφή αλλά εδώ πρόκειται από κατήφορο. Ούτε από Δεξιούς δεν τα περίμενα αυτά. Τέτοια αλλοίωση τέτοια μετάλλαξη, δεν έχει ξαναγίνει ποτέ. Είναι πρωτοφανές».

Ο κ. Λαφαζάνης εκτίμησε ότι η εντολή είναι στα ΜΑΤ να δείξουν μηδενική ανοχή και να αποτρέπουν διαδηλώσεις που αφορούν τους πλειστηριασμούς. «Για να προωθήσουν τους μαζικούς πλειστηριασμούς χρησιμοποιούν τη βια για να δημιουργήσουν κλίμα τρομοκρατίας, αλλά δεν τα καταφέρνουν», σημείωσε και εξήγησε ότι με τις κινητοποιήσεις που πραγματοποιούν έχουν καταφέρει να ακυρωθούν πολλοί πλειστηριασμοί.

Ο πρώην βουλευτής και νυν μέλος της ΠΓ της ΛΑΕ Στάθης Λεουτσάκος, ο οποίος χτυπήθηκε και σχεδόν σύρθηκε στο πεζοδρόμιο από τα ΜΑΤ, δήλωσε (επίσης στο Θέμα FM) ότι “την προδοσία πολύ αγάπησαν τον προδότη ουδείς” και προειδοποίησε ότι οι διαδηλώσεις θα συνεχιστούν, θα διευρυνθούν και θα ενταθούν ακόμη περισσότερο όταν στη διαδικασία των πλειστηριασμών θα μπουν και οι οφειλές προς την εφορία και το δημόσιο.

Οι έντονες κοινωνικές αντιδράσεις προκαλούν πάντως ανησυχία σε κυβέρνηση και δανειστές, καθώς οι τελευταίοι έχουν θέσει ως απόλυτο προαπαιτούμενο την ομαλή διεξαγωγή τους, προκειμένου να ολοκληρωθεί το τρέχον πρόγραμμα και να εκταμιευτούν τα προβλεπόμενα ποσά προς τη χώρα.

Η τραυματίας Δήμητρα Θανοπούλου έχει σωριαστεί στο πεζοδρόμιο.
''Γ'': Το 'βαθύ μίσος' το βιώνουμε και εμείς από το 2015 και μετέπειτα  , δεδομένου ότι σε καμία περίπτωση δεν περιμέναμε την εν λόγω πολιτική - ιδεολογική μετάλλαξη του  ΣΥΡΙΖΑ και τις καπιταλιστικές νεοφιλελεύθερες πολιτικές του ως συνέχεια της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Άλλα ήταν τα ζητούμενα.

Το 'σύστημα' επιθυμεί την καταστολή όλων των αντιμνημονιακών δυνάμεων διότι γνωρίζει ότι ο κύριος αντίπαλός του είναι αυτοί - οι άλλοι είναι σύμμαχοι τους. 

Εμάς δεν μας επηρεάζουν οι ασκούμενες πολιτικές , ούτε είμαστε επιρρεπείς να πέσουμε στην παγίδα της καπιταλιστικής - νεοφιλελεύθερης ιδεολογίας και πρακτικών, διότι αν αποτελούσε επιθυμία μας θα το είχαμε πράξει πριν από αρκετά χρόνια με τους όρους τους οποίους έθεταν οι προηγούμενες κυβερνήσεις ( Επιδοτήσεις, ΕΣΠΑ, αναπτυξιακοί νόμοι, κ.α.) 

Σαφώς τα προαναφερόμενα αποτελούν μεγάλο πειρασμό, διότι η άρνηση επί του ''μαμωνά'' - χρήματος - επιβάλει γερά κότσια και αντοχές για επικείμενες μελλοντικές νίκες. Το 2014 νίκησε ο ''δαυίδ τον γολιάθ'' και στη συνέχεια υπήρξε μετάλλαξη , όμως το ανάλογο μπορεί να επαναληφθεί άπειρες φορές με νίκη του δαυίδ χωρίς να γνωρίζουμε τη συνέχεια . . .
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Πρωτοφανής “εμφύλιος” ανάμεσα στους παλαιούς συντρόφους Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb