ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Μαμωνάς - Απολλύων ήγουν χαλαστής

Λόγω της ημέρας ένα κείμενο για τον Μαμωνά - το σατανά - και δεδομένων όσων ισχύουν ως αναπτυξιακές πολιτικές οι οποίες αντιβαίνουν της δικής μας ιδεολογίας και των δικών μας δεδομένων.
Εμείς πρεσβεύουμε συλλογικές δομές των τοπικών κοινωνιών - του δήμου - και του δημοσίου. 

- Ο Ιδιωτικός παράγων αφορά τις πολιτικές των δεξιών κυβερνήσεων και των νεοφιλελεύθερων αστικών κομμάτων.

O διάβολος έχει πολλές χάρες, και γι αυτό έχει και πολλά ονόματα. Το πρώτο όνομα του είναι Όφις, φίδι. Αυτό το όνομα είναι το πιο αρχαίο και δεν φανερώνει μια χάρη του μοναχά, αλλά όλες μαζί. 

Γιατί το φίδι είναι φαρμακερό κι ότι δαγκώσει το φαρμακώνει και πεθαίνει. Εκτός απ' αυτό το φίδι έχει ένα κορμί με πολλές βόλτες , που μ΄αυτές σφίγγει όποιον θέλει να σκοτώσει, κι αν αυτός ο δυστυχής τύχει να ξεφύγει από τη μια βόλτα, πέφτει στην άλλη.

Tα άλλα του ονόματα είναι ανάλογα με τις χάρες που έχει αυτό το τρομερό πνεύμα. Λέγεται Διάβολος επειδή κατηγόρησε τον Θεό στους Πρωτόπλαστους κι από τότε ως τα τώρα δουλεύει με τη ραδιουργία. Λέγεται Σατανάς που θα σημαίνει εχθρός, γιατί είναι εχθρός τού Θεού και του ανθρώπινου γένους. 

Λέγεται Βεελζεβούλ και Βελίαρ που θα πει Σιχαμερός. Λέγεται Πονηρός. Λέγεται Ανθρωποκτόνος. Λέγεται Μισόκαλος επειδή μισεί τα καλά και τα έμορφα. Λέγεται Απολλύων ήγουν χαλαστής. 

Μαμωνάς = χρήμα

Τέλος λέγεται και Μαμωνάς που σημαίνει χρήμα. Μαμωνάς λεγόταν ένα σιχαμερό είδωλο που προσκυνούσαν οι ειδωλολάτρες της Συρίας, είδωλο του χρυσαφιού, του πλούτου, των χρημάτων , και της καλοπέρασης.

Σε θρησκευτικό επίπεδο

Ο Χριστός λοιπόν, τούτο τον Μαμωνά, τούτο τον χρυσό διάβολο μας τον έδειξε για τον πιο επικίνδυνο εχθρό του Θεού. Από τη μια μεριά έβαλε τον Θεό, κι από την άλλη έβαλε τον Μαμωνά. Τον ένα αντίκρυ στον άλλον. «Κανένας, λέγει, δεν μπορεί να δουλεύει σε δύο αφεντικά, γιατί ή τον έναν θα μισήσει και τον άλλον θα αγαπήσει ή θα αφοσιωθεί στον ένα και τον άλλον θα καταφρονήσει. Δεν μπορείτε να προσκυνάτε και τον Θεό και τον Μαμωνά».

Βλέπεις πως αυτή τη φορά δεν βάζει ο Χριστός αντίκρυ στον Θεό τον μαύρο διάβολο ή τον Διάβολο αλλά βάζει τον Μαμωνά, το χρυσαφένιο είδωλο. Και λέγει τούτα τα λόγια αφού είπε πρωτύτερα «Το λυχνάρι τού σώματος είναι το μάτι. Αν το μάτι σου είναι απλό (απονήρευτο) όλο το σώμα σου θα είναι φωτεινό. Και αν το μάτι σου είναι πονηρό όλο το σώμα σου θα είναι σκοτεινό. Αν λοιπόν το φως που υπάρχει μέσα σου είναι σκοτάδι, το σκοτάδι πόσο θάναι; ».

Ο Μαμωνάς είναι ο διάβολος της φιλαργυρίας μα για να τον βάζει ο Χριστός τόσο ζωηρά αντίκρυ στον Θεό, θα πεί πως έχει μέσα του όλες τις καταραμένες κακίες , κατά τον λόγο που λέει «Μητέρα όλων των κακών είναι η φιλαργυρία». 

Λοιπόν, ο Μαμωνάς είναι και όφις φαρμακερός , είναι και ανθρωποκτόνος, είναι και παμπόνηρος , είναι και ραδιούργος ,είναι και ψεύτης.

Από την καταραμένη αγάπη για το χρήμα πηγάζουν όλα τα κακά , όλες οι συμφορές της ανθρωπότητας. Αυτό είναι φανερό σε κάθε περίσταση, μα ιδιαίτερα σήμερα, στη κοινωνία που ζούμε και ειδικότερα σε κοινωνικοπολιτικό επίπεδο.

Φιλαργυρία και μεγαλομανία

Αυτό το τέρας του Μαμωνά που καταπλακώνει σήμερα τον κόσμο , έχει πολλά κεφάλια σαν το θηρίο τής Αποκαλύψεως. Τα δύο από αυτά είναι τα πιο μεγάλα.

Το ένα λέγεται Μεγαλομανία και το άλλο Χρυσαφολατρεία. Αν κοιτάξεις όμως καλά θα δεις πως και αυτά τα δύο κεφάλια είναι ένα και μόνο, σαν του διπρόσωπου Ιανού. Γιατί φιλαργυρία και μεγαλομανία είναι δυό στρίγγλες σε ένα κορμί ενωμένες.

Τώρα ρίξε μια ματιά και δες ποια είναι τα είδωλα της ανθρωπότητας , που τα προσκυνούν με σιχαμερό υστερισμό οι άνθρωποι κάθε φυλής. Είναι κάποια πρόσωπα που δεν έχουνε απάνω τους άλλο τίποτε , παρεκτός από μεγαλομανία κι από λεφτά. 

Ωστόσο, τα ονόματα τους κι όλα τα καθέκαστα της παραλυμένης ζωής τους τα μαθαίνουμε στο πιο απόμακρο μέρος τής οικουμένης. Είναι το καθημερινό ψωμί αυτής της ελεεινής ανθρωπότητας. Λατρεύονται σαν θεοί, κι ας μην είναι η ζωή τους παραπάνω από λίγους μήνες ή ένα δυο χρόνια το πολύ. Γιατί εκείνοι που τους προσκυνούν, τους βαριούνται , και φανερώνουν ολοένα άλλα είδωλα, που ξεθρονίζουν τα παλιά.

Όλη λοιπόν αυτή η αηδιαστική λατρεία και οι ύμνοι που αναπέμπονται σε αυτά τα ασήμαντα ανθρωπάρια, γίνονται γιατί πίσω από το κάθε είδωλο υπάρχει το χρήμα , για το οποίο λιμάζουν όλοι , μικροί και μεγάλοι , αρσενικοί και θηλυκοί. 

Ο Μαμωνάς τους μαγεύει όλους, τους τραβά σαν μαγνήτης. Βγάλετε αυτόν στην μπάντα και θα δείτε τι θ΄απομείνει από τα είδωλα που σας είπα. 

Αυτός αφιονίζει τους λατρευτές και βλέπουν «εκρηκτική ομορφιά» εκεί που υπάρχουν μόνο κάποια ανέκφραστα πρόσωπα , «λεπτή εξυπνάδα και χάρη» εκεί που υπάρχει βλακεία κι απανθρωπιά, «ευγενικά αισθήματα » εκεί που υπάρχει απανθρωπιά αναισθησία κι εκφυλισμός, «ζωή και σφρίγος » εκεί που υπάρχει ακολασία κι αποκτήνωση.

Σε τι ξεπεσμό έχει καταντήσει ο κόσμος...! Είσαι βουλιαγμένος μέσα στη λάσπη και θαρρείς πως δροσίζεσαι μέσα σε κρυσταλλένια νερά.

Αλλά , τι είναι τέλος πάντων, αυτά τα πλάσματα που τα λατρεύει σήμερα η οικουμένη και καταγίνεται μ΄αυτά μέρα-νύχτα; Ποιες θυσίες κάνουν για την ανθρωπότητα , κι αυτή τους λιβανίζει ; 

Αυτά τα είδωλα είναι αληθινά είδωλα, αναίσθητα σε ό,τι τους κάνουν οι λατρευτές τους. Μέσα τους είναι πεθαμένα , δεν έχουν κανένα αίσθημα, δεν νοιώθουν τίποτα για την ανθρωπότητα που ζει με κακοπάθηση, και με αγωνία, και μ΄ένα μελανό σύννεφο μπροστά της κρύβει από τα μάτια κάθε ελπίδα. 

Όσοι λατρεύουν αυτά τα * «άνθη αρούρης» , καλά παθαίνουνε από τα είδωλα τους, που τους βλέπουνε σαν σκουλήκια να σέρνουνται μπροστά τους. Τι φταίνε όμως όσοι άνθρωποι κρατούνε ακόμα κάποια ανθρωπιά και γυρίζουνε το πρόσωπο τους με αηδία απ΄αυτή την ντροπή , και που διατηρούνε κάποια σοβαρότητα κι αγωνίζονται να φυσήξουνε στα παιδιά τους λίγη πνοή και την απέχθεια στην ψευτιά , στον εκφυλισμό και στη φρικτή παραμόρφωση τού ανθρώπου ;;

Βλέπεις λοιπόν πως ο Μαμωνάς βασίλεψε πια στον κόσμο, από τη μιά άκρη ώς την άλλη, κι έκανε την καρδιά του ανθρώπου ένα σπήλαιο , γεμάτο οχιές και φρύνους ;;

Όπως είπα νωρίτερα ο Μαμωνάς έχει πάνω του όλες τις σιχαμερές χάρες του Σατανά, είναι ο διάβολος. Είναι ραδιούργος , είναι ψεύτης, είναι φονιάς και ανθρωποκτόνος.

Γιατί το πάθος των χρημάτων τα φέρνει όλα πίσω του.

* Άχρηστοι άνθρωποι , και ενίοτε ''χρισμένοι'' και ''επιχρισμένοι''. 

Σημείωση του ''Γ'': Το πάθος μας δεν ήταν ποτέ τα χρήματα , ήταν , είναι , και θα παραμένει , η πλήρωση της ιδεολογίας μας , η οποία σημειώνουμε ότι δεν έχει καμία σχέση με θρησκείες. 
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Μαμωνάς - Απολλύων ήγουν χαλαστής Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">