ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Κοινός αγώνας για μια ζωή χωρίς φτώχεια, πόλεμο, ρατσισμό και φασισμό

Στις 17 Μάρτη, ενόψει της Παγκόσμιας Μέρας κατά του Ρατσισμού, διαδηλώνουμε ενάντια στον ρατσισμό και τον κοινωνικό αποκλεισμό των προσφύγων και μεταναστών με συλλαλητήριο στις 3 μ.μ. στην Ομόνοια και πορεία στη Βουλή και τα γραφεία της ΕΕ.

Διαδηλώνουμε ενάντια στα κλειστά σύνορα της Ευρώπης- Φρούριο, ενάντια στην παρουσία του ΝΑΤΟ και της FRONTEX στο Αιγαίο και στην Μεσόγειο, ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και στην παραχώρηση στρατιωτικών βάσεων της χώρας μας για πολεμικές επιχειρήσεις. 

Ενάντια στην ακραία φτωχοποίηση του μεγαλύτερου μέρους του πλανήτη, που προκάλεσαν οι παγκοσμιοποιημένες νεοφιλελεύθερες πολιτικές. Αυτές οι πολιτικές δημιούργησαν τα τεράστια ρεύματα της μετανάστευσης και της προσφυγιάς. Και τις βιώνουμε κι εμείς σήμερα, διαμέσου των μνημονίων.

Διαδηλώνουμε ενάντια στις απελάσεις, στις πολιτικές αποτροπής και στις συμφωνίες ΕΕ – Τουρκίας και ΕΕ – Λιβύης, που έχουν μετατρέψει την Μεσόγειο και το Αιγαίο σε πλωτά νεκροταφεία και σε όνειδος για την ανθρωπότητα. 

Διαδηλώνουμε ενάντια στον φράχτη του Έβρου και στις παράνομες «επαναπροωθήσεις». Διαδηλώνουμε ενάντια στα ρατσιστικά γκέτο, στα “hot spot” και στον εγκλεισμό των προσφύγων σε στρατόπεδα – φυλακές. 

Ενάντια στην μετατροπή των νησιών σε αποθήκες απειλούμενων ανθρώπων. Διαδηλώνουμε ενάντια στις «Μανωλάδες» και στην καταστρατήγηση όλων των εργασιακών δικαιωμάτων των μεταναστών και των προσφύγων. Διαδηλώνουμε ενάντια στους νεοναζί της «Χρυσής Αυγής», στην έξαρση των ρατσιστικών/φασιστικών επιθέσεων και στις ακροδεξιές ρατσιστικές πολιτικές. 

Ενάντια στον εθνικισμό που καλλιεργεί το μίσος μεταξύ των λαών. Ενάντια στην πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης και των υπόλοιπων μνημονιακών κομμάτων, που στηρίζουν τις πολιτικές της Ευρώπης – Φρούριο και αντιμετωπίζουν τους πρόσφυγες με καταστολή, βία και απανθρωπιά.

Διεκδικούμε την εφαρμογή του διεθνούς προσφυγικού δικαίου και της Σύμβασης της Γενεύης, που προβλέπει τα ανοιχτά σύνορα στην Ευρώπη για όλους τους πρόσφυγες και το δικαίωμά τους να φθάνουν με ασφάλεια στις χώρες όπου επιθυμούν να ζήσουν. 

Διεκδικούμε την ελεύθερη μετακίνηση των προσφύγων από τα νησιά και το δικαίωμα τους στο άσυλο, την πρόσβασή τους σε ίσα κοινωνικά δικαιώματα και την στέγασή τους εντός του οικιστικού ιστού των πόλεων, με μέριμνα για την σίτιση και την κάλυψη των βασικών τους αναγκών, όπως ορίζει το διεθνές προσφυγικό δίκαιο. Την πρόσβαση όλων των προσφυγόπουλων σε πρωϊνές βάρδιες στα σχολεία.

Στις 17 Μάρτη, διαδηλώνουμε μαζί: ντόπιοι, πρόσφυγες και μετανάστες. Για ίσα δικαιώματα στους πρόσφυγες και τους μετανάστες, καλύτερη ζωή για όλους. Για μια ζωή χωρίς φτώχεια, πόλεμο, ρατσισμό και φασισμό.

Επισήμανση του ''Γ'': Εμείς θα διαδηλώσουμε κατά της πιο ακραίας μορφής κοινωνικού ''ρατσισμού'' η οποία ενυπάρχει δίπλα μας , στο Δήμο Γλυφάδας  , από σειρά αστικών κομμάτων , τους κολλητούς , και τους ημέτερους , και πλειάδα άλλων , και ονομάζεται ακραίες νεοφιλελεύθερες πολιτικές και νοοτροπίες των δήθεν. 

Τονίζεται ότι ακραίος ''ρατσισμός'' είναι και οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί .

* Το 2019 έξω από το δήμο όλοι οι ψεύτες και διπρόσωποι 
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Κοινός αγώνας για μια ζωή χωρίς φτώχεια, πόλεμο, ρατσισμό και φασισμό Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">