ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Εξάρχεια: Ένταση, ξύλο, και προσαγωγές

Νέα ένταση και επεισόδια προκλήθηκαν σήμερα έξω από συμβολαιογραφικό γραφείο στο Εξάρχεια, όταν δυνάμεις των ΜΑΤ απώθησαν με βία τους διαδηλωτές της Λαϊκής Ενότητας, που διαμαρτύρονταν για την διενέργεια ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

Άγρια επίθεση δέχτηκαν και οι δημοσιογράφοι, που κάλυπταν το γεγονός, ενώ ένα περιπολικό κόντεψε να παρασύρει έναν δημοσιογράφο. Οι σοβαρότερα τραυματισμένοι μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο (Ο φωτορεπόρτερ Άγγελος Μπαράι στον Ερυθρό Σταυρό).

- Η κυβέρνηση έχει στο στόχαστρο και συμπολίτες μας από τη Γλυφάδα

''Γ'': Εμείς είχαμε ''πληροφόρηση'' ότι θα χτυπήσουν και εμάς , και δεν παρευρεθήκαμε στα Εξάρχεια ! ( Ελπίζω να αντιλαμβάνεστε ότι είμαστε διανοούμενοι , και γνωρίζουμε πριν από εσάς όσα θα γίνουν για εμάς. )

Άλλωστε επανειλημμένα επί δεκαετίες έχουμε δεχθεί επιθέσεις του συστήματος , καθώς και των αστυνομικών , όπως και ξυλοδαρμούς, και όπως γνωρίζεται άλλοι βαφτίστηκαν ''αγωνιστές'', ενώ εμείς δεν δικαιωθήκαμε , και μάλιστα με τη συνδρομή αρκετών ! Είναι ορθό να μας κλωτσά ακόμα και σήμερα το σύστημα σε μια χώρα σχεδόν καθολικής κοινωνικοπολιτικής σήψης, που κανείς δεν δικαιώνεται ; Ενδέχεται κάποιοι να μας δικαιώσουν αύριο ;

- Οι κατά τόπους του ΣΥΡΙΖΑ Ν.Α.Αττικής - Γλυφάδας, έχετε να πείτε κάτι στους συμπολίτες μας δεδομένου ότι ως σύστημα - κυβέρνηση - σήμερα ''ρίχνετε κλωτσιές'' στους πρώην συντρόφους σας ; 

- Είναι σαφές ότι θα συνεχίσετε , γιατί υπάρχουν πολλές οδηγίες ακόμα οι οποίες αντιβαίνουν την αριστερά , όμως και οι ''κλωτσιές'' οι οποίες ρίχνετε αντιβαίνουν την ιδεολογία της αριστεράς, και κρίνεστε.

Πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν, ενώ έγιναν και προσαγωγές. Ένας από τους τραυματίες είναι φωτογράφος που μεταφέρθηκε στον Ερυθρό Σταυρό με ασθενοφόρο. Έγιναν και τέσσερις προσαγωγές.



Οι διαδηλωτές είχαν επιχειρήσει να εισβάλουν στο συμβολαιογραφικό γραφείο ώστε να εμποδίσουν τις εκποιήσεις των σπιτιών.

Νωρίτερα οι διαδηλωτές είχαν ρίξει αυγά στους άνδρες των ΜΑΤ, οι οποίοι πριν απο λίγο προχώρησαν σε προσαγωγές κάτω από τις διαμαρτυρίες των διαδηλωτών. Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν και τραυματίες μεταξύ των διαδηλωτών.



Σύμφωνα με την ανακοίνωση του κινήματος, ο πλειστηριασμός που έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί σήμερα στο συμβολαιογραφικό γραφείο αφορά την πρώτη κατοικία του ιδιοκτήτη Γ.Π. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται, πρόκειται για διαμέρισμα 57,64τμ με αποθήκη και θέση πάρκινγκ που «βγαίνει στο σφυρί για χρέος μόλις 70.000 ευρώ».

Οι συμβολαιογράφοι απαντούν σε μέλη συλλογικοτήτων, ότι ο μοναδικός πλειστηριασμός που διεξάγεται σήμερα σε συμβολαιογραφείο της περιοχής των Εξαρχείων δεν αφορά πρώτη κατοικία και εκπλειστηριάζεται για οφειλή προς Τράπεζα από επιχειρηματικό δάνειο ύψους 450.000 ευρώ.

Ειδικότερα, ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Αθηνών, Πειραιώς, Αιγαίου και Δωδεκανήσου σε ανακοίνωσή του, αναφέρει ότι σήμερα Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2018 ο μοναδικός πλειστηριασμός που διεξάγεται σε συμβολαιογραφείο της περιοχής των Εξαρχείων αφορά ακίνητο, που βρίσκεται στην Βούλα Αττικής για οφειλή που έχει προκύψει από επιχειρηματικό δάνειο ύψους 450.000 ευρώ.

Ακόμη, ο Σύλλογος αναφέρει ότι «δεν αφορά πρώτη κατοικία και ο ιδιοκτήτης – οφειλέτης – επιχειρηματίας δεν διαμένει στον εν λόγω χώρο, ο οποίος και είναι μισθωμένος».

Παράλληλα, ο Σύλλογος υπενθυμίζει για μία ακόμα φορά στα μέλη συλλογικοτήτων, «που σπεύδουν να δημιουργήσουν κλίμα έντασης ότι η πρόσβαση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα διεξαγωγής των πλειστηριασμών είναι δημόσια και ως εκ τούτου σε περίπτωση που είναι δυσνόητα τα στοιχεία του εκάστοτε πλειστηριασμού αντί να παρερμηνεύουν και να δημιουργούν λανθασμένες εντυπώσεις παρέχουμε ενημέρωση αν και εφόσον πραγματικά την επιζητούν».



Ο επικεφαλής της ΛΑΕ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, χαρακτήρισε κατάπτυση την ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίτερα ο συμβολαιογραφικός σύλλογος, τονίζοντας ότι «ψεύδονται για να ληστέψουν τα σπίτια του λαού να σας πούμε τι εκπλειστηριάζεται σήμερα».

Και συνέχισε: Η σημερινή συγκέντρωση της ΛΑΕ και του ΕΠΑΜ γίνεται καθώς, όπως τονίζουν σε ανακοίνωση τους είναι προγραμματισμένοι να γίνουν οι εξής πλειστηριασμοί: ενός διαμερίσματος 71 τ.μ. στον Κορυδαλλό για χρέος 50.000 ευρώ με τιμή πρώτης προσφοράς τα 45.000 ευρώ, ένα αγροτεμάχιο 520 τ.μ. για χρέος 100.000€ με τιμή πρώτης προσφοράς τα 30.000 ευρώ, ενός υπογείου 194 τ.μ. για κατάσχεση 50.000 ευρώ με τιμή πρώτης προσφοράς τα 42.500 και ενός οικοπέδου 386 τ.μ. με κατοικία 25 τ.μ. στη Νέα Πέραμο για χρέος 99.000 ευρώ με πρώτη προσφορά τα 85.000 ευρώ.

«Ζητάμε να ακυρωθούν οι πλειστηριασμοί γιατί πρόκειται για λαϊκά σπίτια», τόνισε ο κ.Λαφαζάνης.

Στο σημείο έφτασε το πρωί και η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία ανάρτησε μάλιστα στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter μια φωτογραφία από το σημείο, κάνοντας λόγο για «έγκλημα φυλασσόμενο από αστυνομικές δυνάμεις, με εντολή της Κυβέρνησης».

Στους συλληφθέντες είναι ο Οδυσσέας Χαραλαμπόπουλος και ο Αλέξανδρος Ρωμανός Αγγελής, μέλη της ΛΑ.Ε, ο Θωμάς Καρράς, αγωνιστής του κινήματος κατά των πλειστηριασμών, καθώς και 2 μέλη της νεολαίας ΛΑ.Ε, τους οποίους προσήγαγαν στη ΓΑΔΑ με χειροπέδες.



Η ΛΑ.Ε καλεί σε συγκέντρωση συμπαράστασης και διαμαρτυρίας την Πέμπτη 15/3 στις 11 το πρωί στα δικαστήρια της Σχολής Ευελπίδων.


Η χούντα Τσίπρα – Κοντονή – Τόσκα μετέτρεψε τις προσαγωγές των δύο μελών της ΛΑ.Ε, Οδυσσέα Χαραλαμπόπουλου και Αλέξανδρου Ρωμανού Αγγελή και του μέλους του κινήματος κατά των πλειστηριασμών Θωμά Καρρά σε κανονικές συλλήψεις και παραπέμπονται να δικαστούν στο αυτόφωρο αύριο Πέμπτη 15/3 στις 11 το πρωί στα δικαστήρια της Σχολής Ευελπίδων με πιθανές κατηγορίες για τρία πλημμελήματα: αντίσταση κατά της αρχής, διατάραξη κοινωνικής ειρήνης και απόπειρα άσκησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά αστυνομικού.

Η Λαϊκή Ενότητα καλεί πολιτικές και κοινωνικές συλλογικότητες, συνδικαλιστικούς φορείς, την αυτοδιοίκηση να καταγγείλουν την κυβέρνηση για τον αυταρχικό της κατήφορο, απαιτώντας την αθώωση όσων υπερασπίζονται την λαϊκή περιουσία.

Καλεί όλες και όλους αύριο σε συγκέντρωση συμπαράστασης και αλληλεγγύης στους συλληφθέντες, την ώρα διεξαγωγής της δίκης (Πέμπτη 15/3 στις 11 το πρωί) στα δικαστήρια της Σχολής Ευελπίδων.

Η Χούντα Τσίπρα – Κοντονή δεν θα περάσει.


  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Εξάρχεια: Ένταση, ξύλο, και προσαγωγές Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">