ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Γλυφάδα: Σωρεία πλαστών αποφάσεων στο δήμο Γλυφάδας

Λόγω ασθένειας αδυνατούμε να ακολουθήσουμε τον τοπικό κατήφορο της οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας η οποία με φανφάρες βρέθηκε στην διοίκηση του Δήμου. 

Όπως έχουμε τονίσει επανειλημμένα είναι σαφές ότι ο Γιωργάκης τέως Ευρωβουλευτής της ΝΔ, καθώς και οι υπόλοιποι της Ο.Μ της Γλυφάδας , έχουν καταργήσει τα θεσπισμένα, και έχουν συντελέσει σε μια διοίκηση υποδεέστερη του Κώστα Κόκκορη, ο οποίος έπεσε από την διοίκηση με την συμβολή μεγάλου τμήματος της τοπικής μας κοινωνίας , θεωρώντας αρκετοί ότι ο δήμος θα γυρίσει σελίδα.

Εμείς έπειτα από επικοινωνία μας με σειρά αιρετών, του παρόντος και του παρελθόντος , πιστεύουμε ότι ο κάθε ένας/μια εκ των συμπολιτών μας ''παίζει'' σε δικό του/της γήπεδο, διότι σε όσα ρωτήσαμε δεν πήραμε καμία απάντηση.

Θέσαμε ''ένα εκατομμύριο φορές'' , και μάλιστα δημόσια , την αναγκαιότητα ύπαρξης ενός μέσου στη Πόλη μας - ΔΗΜΟ - όλων των δημοτών, ασχέτως αν όσα μας χωρίζουν είναι περισσότερα από όσα μας ενώνουν, και μέχρι σήμερα δεν έχουμε διαπιστώσει ούτε μια ενέργεια κατοίκου Γλυφάδας.

Είναι πρωτοφανές. Αν ήταν ορθά όσα ίσχυσαν στον παρελθόντα χρόνο , και χαρακτηρίζεται ορθό να διοικεί ένα κόμμα, ( ΝΔ ) , με κατάλυση των θεσπισμένων, του κώδικα, και με πλαστογραφίες , και ενδεχομένως και αύριο να μεθοδεύσουν το ανάλογο , σήμερα κρίνεστε συνολικά αν από κοινού θα διαμορφώσουμε τον ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΔΗΜΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ αντί αστικών κομμάτων καθώς και παρανομιών, κακοδιοικήσεως, και ημέτερων.

Αθηνά Λυγνού: Ενώ ήμουν χειρουργημένη με εμφάνιζαν παρούσα και μάλιστα ότι ψήφισα!!!

Σχετικά με το θέμα των λεγομένων «δια περιφοράς» συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, που αναδείξατε στην διαδικτυακή σας εφημερίδα, έχω να σας ενημερώσω για τα εξής:

Πράγματι, κατά καιρούς, είχα δεχθεί τηλεφωνήματα από το γραφείο του Δημοτικού Συμβουλίου για «δια περιφοράς» έκτακτες συνεδριάσεις, με την επισήμανση ότι είναι μια πρακτική που εφαρμόζεται σε πολύ επείγουσες περιπτώσεις, όπως και κατά το παρελθόν γινόταν. Έχοντας πάντα τη διάθεση να συμβάλλω στην αντιμετώπιση και λύση προβλημάτων, είχα δεχθεί ορισμένες φορές να συμμετάσχω για κάποια θέματα λειτουργικότητας του Δήμου, θέματα εργαζομένων, εκδηλώσεων κλπ, τις περισσότερες φορές όμως απείχα.

Ενδεικτικά αναφέρω ότι με τον έλεγχο που πραγματοποίησα στις πράξεις των επίμαχων συνεδριάσεων, η έκπληξή μου ήταν μεγάλη όταν διαπίστωσα ότι αναφερόμουν ως παρούσα και μάλιστα ψήφισα σε συνεδρίαση που έγινε λίγες εβδομάδες μετά από βαρύ χειρουργείο σπονδυλοδεσίας που υποβλήθηκα και ήμουν κλινήρης, ενώ είχα ειδοποιήσει τον Πρόεδρο για την πολύμηνη απουσία μου και γραπτώς.

Επίσης δεν είναι δυνατόν να αναγράφομαι ως παρούσα σε συνεδρίαση μέσα στον Αύγουστο, όταν, λόγω της δουλειάς μας, το μήνα αυτό είμαστε με το σύζυγό μου πάντα σε διακοπές.

Θέλω να πιστεύω ότι δεν έγινε εκμετάλλευση της καλής μου διάθεσης να συμβάλλω, χωρίς κανένα προσωπικό οικονομικό όφελος, σε ορισμένες περιπτώσεις θεμάτων εργαζομένων ή εκδηλώσεων επειγόντων και καθημερινών. Σε κάθε περίπτωση, επιφυλάσσομαι παντός νομίμου δικαιώματός μου.

Θανάσης Ηλιόπουλος: Δεν συμφώνησα ποτέ στις συνεδριάσεις δια περιφοράς και απείχα για λόγους αρχής

Σε απάντηση των όσων καταγγέλλετε και των ερωτημάτων που υποβάλλεται μέσω της από 15/12/2017 επιστολής σας στα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Γλυφάδας σχετικά με «δήθεν συνεδριάσεις μαϊμού και αντίστοιχες πλαστές αποφάσεις» του δημοτικού συμβουλίου, της οικονομικής επιτροπής και της επιτροπής ποιότητας ζωής έχω να δηλώσω τα παρακάτω:

Στο παρελθόν υπήρξαν ορισμένες περιπτώσεις που επικοινώνησε μαζί μου τηλεφωνικά το γραφείο του Δημοτικού Συμβουλίου ζητώντας μου να συμμετέχω σε συνεδριάσεις που θα αποφάσιζαν «δια περιφοράς» για έκτακτα υπηρεσιακά ζητήματα. Η πάγια στάση μου σε αυτή τη διαδικασία για λόγους αρχής ήταν να απέχω κάτι το οποίο δήλωνα κατηγορηματικά σε όλες τις περιπτώσεις που κλήθηκα σχετικά.

Ως συνέπεια της παραπάνω στάσης μου δεν θα μπορούσα να έχω καμία ανάμειξη σε όσα αναφέρετε στην επιστολή σας. Πιστεύω ακράδαντα στη διάφανη λειτουργία των συλλογικών οργάνων του δήμου μας στη βάση των κανονισμών που διέπουν τη σύγκλιση τη συνεδρίαση και τις αποφάσεις τους.

Σε ότι αφορά τη στάση μου για τα καταγγελλόμενα στην επιστολή σας , στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα καλέσω το Δήμαρχο και τον πρόεδρο του να πάρουν θέση ώστε να φωτιστεί αυτή η σοβαρή υπόθεση και να μην επηρεαστεί η εύρυθμη λειτουργία των συλλογικών οργάνων του δήμου προς όφελος της πόλης και των δημοτών.

Όπως αναφέρει στις ''δημολογίες'' ο κ. Γιάχος : '' Μπορεί ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου να έχει πάθει "αφωνία" και ο Δήμαρχος να παριστάνει στο Δημοτικό Συμβούλιο τον ανήξερο, ισχυριζόμενος θρασύτατα ότι οι "συνεδριάσεις μαϊμού" που έκαναν, είναι σύμφωνες με το νόμο, αλλά η πραγματικότητα και η αλήθεια είναι αμείλικτες και τον διαψεύδουν πανηγυρικά.Τα στοιχεία είναι ατράνταχτα κι όσα ψέματα και αν σκαρφιστεί έφτασε η ώρα της νέμεσις.''

Επισήμανση του Γιάννη Κουρδομένου: Τόσο ο κ. Παναγιώτης Γιάχος, όσο και η κ. Λυγνού , καθώς και ο κ. Ηλιόπουλος, έχουν διατελέσει και διατελούν αιρετοί στη πόλη της Γλυφάδας , και επιτέλους πρέπει να έχουν ξεκάθαρες θέσεις.

Εμείς το 2014 περάσαμε ένα Ψήφισμα το οποίο ψήφισαν πέραν των 4.500 χιλ. δημοτών Γλυφάδας για ένα μέσο όλων των δημοτών, το οποίο επί ημερών Νέας Δημοκρατίας και Γιώργου Παπανικολάου δεν υπήρξε, ενώ στον αντίποδα γνωρίζετε όσα καταχρηστικά υπήρξαν και υπάρχουν , και μάλιστα με σημαντική ζημία του Δημοτικού χρήματος χωρίς να υφίσταται πλουραλισμός, πολυφωνία.


Για εμάς πρέπει να υπάρξει παρέμβαση εισαγγελέως στο δήμο Γλυφάδας, για τις εγκληματικές μεθοδεύσεις του Γιώργου Παπανικολάου, ο οποίος με παραβάσεις της νομοθεσίας ανανεώνει συμβάσεις επί τρία χρόνια σε αυλικούς και ημέτερους, ενώ το Ψήφισμα 4.500 χιλ. δημοτών δεν έχει υλοποιηθεί , άρα αυταπόδεικτα δεν στρέφεται αποκλειστικά κατά των συμφερόντων του δήμου, της τοπικής δημοκρατίας, της αναλογικότητας, της προόδου, του πλουραλισμού - πολυφωνίας, στρέφεται κυρίως και κατά της νομιμότητας, καθώς επίσης, στρέφεται και κατά της ζωής μας. 

Αν μέχρι το 2019 η Ελληνική δικαιοσύνη βρίσκετε δέσμια των αστικών κομμάτων , αντί της ανεξαρτησίας της , χωρίς αυτεπάγγελτες ενέργειες στο Δήμο Γλυφάδας έπειτα των καταγγελιών μας, το 2019 όπως παρακάμπτει το δίκαιο , θα την παρακάμψουμε και εμείς.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Γλυφάδα: Σωρεία πλαστών αποφάσεων στο δήμο Γλυφάδας Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">