ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Τσίπρας: Επιδίωξη η άμεση βελτίωση της ζωής των πολιτών

Την επιδίωξη της κυβέρνησης να βελτιώσει άμεσα την ποιότητα ζωής των πολιτών και να στηρίξει την αναπτυξιακή διάσταση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τονίζει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

«Με τα Ειδικά Προγράμματα Ενίσχυσης Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης "ΦιλόΔημος Ι" και "ΦιλόΔημος ΙΙ" η Κυβέρνηση επιδιώκει να στηρίξει ενεργά την αναπτυξιακή διάσταση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, βελτιώνοντας άμεσα και την ποιότητα ζωής των πολιτών» αναφέρει και προσθέτει ότι «συνολικά 740 εκατ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, έχουν εξασφαλιστεί για το 2018, προκειμένου να χρηματοδοτηθούν έργα, προμήθειες και υπηρεσίες των δήμων», αναφέρει με ανάρτησή του στο Twitter..

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΡΔΟΜΕΝΟΣ: Σύμφωνα με την ανακοίνωση του πρωθυπουργού , και δεδομένου ότι αναφέρει '' Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη '' εμείς οι οποίοι 'ανεργούμε' από το 1991 που δεν μας παρασχέθηκε από την κυβέρνηση Μητσοτάκη τοπική άδεια λειτουργίας για τον ραδιοφωνικό σταθμό ΓΛΥΦΑΔΑ FM τονίζουμε τόσο στον Α.Τσίπρα, όσο και στον Π. Σκουρλέτη: 

Νέες ''γαλάζιες'' εξυπηρετήσεις στο Δήμο Γλυφάδας , ενώ τη δική μας ζωή την υποβάθμισαν και την υποβαθμίζουν το σύνολο των κομμάτων - ''Δεξιοί - Αριστεροί''

α) Μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά !
β) Δεδομένων των εκατοντάδων απ' ευθείας χαριστικών πράξεων - ρουσφετιών -  από τη ΝΔ σε ημετέρους στο Δήμο Γλυφάδας, έρχεστε σήμερα να τα διευρύνεται. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες στο δήμο Γλυφάδας μεθοδεύονται δεκάδες νέα  ρουσφέτια.
γ) Αν είναι δίκαιο και έγινε πράξη, να υπάρξει διεύρυνση των ρουσφετιών ανεξάρτητα που ανήκουν οι εργαζόμενοι, τα δικά μας αιτήματα για την κυβέρνηση Τσίπρα , καθώς και των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ , είναι άδικα ; 
δ) Σύμφωνα με το γεγονός αποστέρησης κατόπιν των σύννομων αιτήσεων μας των αδειών λειτουργίας των τοπικών Ρ/Σ στη Γλυφάδα , τόσο στα τέλη της δεκαετίας του 80, όσο και στην αρχή της δεκαετίας του 90, και τις διώξεις - κατασχέσεις τις οποίες έχουμε  υποστεί επανειλημμένα , όσο και το παντελές έλλειμμα Ελληνικής δικαιοσύνης στο τόπο μας, και κυρίως , βάση της αδράνειας - παρανομιών όλων των εμπλεκομένων πολιτικών - δημάρχων από το 2004 μέχρι και σήμερα , αποδεικνύεται ότι η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ είναι ανέφικτη στη χώρα μας.

Το 2019 να μην τολμήσει κανείς από τα αστικά πολιτικά κόμματα να αξιώσει την διοίκηση του δήμου Γλυφάδας. Το Ελληνικό Σύνταγμα έχετε τα στοιχεία πόσες δεκαετίες είναι καταργημένο.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ

ε) Εσείς μπορείτε να συνεχίζετε να ομιλείτε για δίκαιο, σαφώς για το θεαθήναι, διότι πέραν του πελατειακού συστήματος , το οποίο γνωρίζουμε επί δεκαετίες, δεν υφίσταται οτιδήποτε άλλο στο τόπο μας. ( Αναφερόμαστε κυρίως στο Δήμο Γλυφάδας , στον οποίο επί διοικήσεως Κόκκορη όταν ετίθεντο συγκεκριμένα ζητήματα ο ίδιος ανέφερε ''καλύτερα να μην πούμε το ελάχιστο γιατί θα βρεθούμε όλοι μπερδεμένοι'' , και υπονοούσε τις διαπαραταξιακές εξυπηρετήσεις τις οποίες ο ίδιος είχε προτείνει σε όλες τις παρατάξεις, ενώ επί της σημερινής διοικήσεως υπήρξε μεγάλη διεύρυνση αυτών των πρακτικών, κυρίως με έμφαση στις ''γαλάζιες'' οικογένειες. )

Έχουμε τον όγκο των στοιχείων σχεδόν καθολικής πολιτικοκοινωνικής διαπλοκής , πελατειακού συστήματος, και διαφθοράς. Αν θεωρείτε ότι προηγείται έστω και ένας, έπειτα από 27 συναπτά έτη πολιτικοοικονομικοκοινωνικής διαπλοκής - διαφθοράς, να μας τον υποδείξετε.

Σε πλήρη αντιδιαστολή των υπολοίπων παύουμε τα sosial media, και οι ενέργειές μας θα είναι σε άλλο επίπεδο, και παράλληλα σας θυμίζουμε ότι ο Νόμος 1730/1987 καταργήθηκε στη Γλυφάδα την περίοδο διακυβέρνησης από τον κ. Μητσοτάκη ο οποίος κυβερνούσε μόνος του, και εν συνεχεία όλες οι επόμενες κυβερνήσεις ακολουθούσαν την πεπατημένη κατάργησης του Ελληνικού Συντάγματος, διότι δεν παρείχαν ούτε μια τοπική άδεια σε παρατάξεις, συλλόγους, σωματεία, σε όσους είχαν πρωτοστατήσει στο χώρο, κ.α..

Η ληστεμένη ΑΔΕΙΑ από τους κατοίκους Γλυφάδας και Νοτίων προαστίων

Το 1990 - 91 καταθέσαμε πλήρη φάκελλο αιτούμενοι τους 88,6 MHZ , συχνότητα απόλυτα κενή εκείνη τη περίοδο, η οποία ετεροχρονισμένα έχει αλλάξει πολλούς ''ιδιοκτήτες''. 

Συγκεκριμένα εμείς , μια σειρά από όσους είχαμε πειραματική λειτουργία από τη δεκαετία του 70 στην περιοχή των νοτίων προαστίων , παράλληλα με μικροεπιχειρηματίες, μέλη συλλόγων , παρατάξεων , κ.α. , καταθέσαμε το 1991 αίτηση - παράβολο για μια τοπική αδεία, και ουδέποτε λάβαμε μια τεκμηριωμένη απάντηση των αρμοδίων έγκρισης - απόρριψης. 

Σύμφωνα με το γεγονός των χρημάτων που είχαν διατεθεί για υλικοτεχνικό εξοπλισμό, των ενεργειών μηνών ώστε να υπάρξουν το σύνολο των μελετών, εγκρίσεων από αρμοδίους για τον πλήρη φάκελλο που κατατέθηκε, υπήρξε τόσο οικονομική ζημία, όσο και αποστέρηση από τη περιοχή μας ενός ''αδειοδοτημένου'' τοπικού μέσου, ενώ στη συνέχεια κατατέθηκαν σειρά από αιτήσεις σε αρμοδίους υπουργούς, Ε.Σ.Ρ, Ε.Ε.Τ.Τ, πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ.α., και εν συνεχεία δεχτήκαμε σειρά διώξεων - κατασχέσεων με το πρόσχημα της ''αδείας'', μια περίοδο που τα εθνικά κανάλια λειτουργούσαν ΧΩΡΙΣ ΑΔΕΙΕΣ.

Το πρόσχημα της αδείας από τη πλευρά όσων διοργάνωσαν επανειλημμένα τις διώξεις - κατασχέσεις , και κυρίως της καταχρηστικές , χωρίς να υφίσταται λειτουργία σταθμού , καταδεικνύει με το καλύτερο τρόπο πως διαμόρφωναν τους όρους οι ίδιοι να κυβερνούν , καθώς επίσης , να καταλαμβάνουν και την διοίκηση του δήμου Γλυφάδας δεδομένου ότι αριστερές οργανώσεις, κόμματα, κ.α., δεν ετύγχαναν προβολής από την διαπλοκή των ραδιοτηλεοράσεων.

Η εξισορρόπηση επί του παρόντος, με μέσα τα οποία ίσως προβάλλουν αριστερά κόμματα - συλλογικότητες, κ.α., εμάς δεν μας καλύπτει , διότι έχουν αποστερήσει από τον τόπο τα ενδογενή τοπικά μέσα.

Δεν ήταν δίκαιο σε μια αναπτυσσόμενη πληθυσμιακά περιοχή να υπάρξουν ραδιοτηλεοράσεις ; Η επιλογή της κυβέρνησης Μητσοτάκη δεν ήταν καθαρά πολιτικού χαρακτήρα κατά των λαϊκών στρωμάτων - της κοινωνίας - μια περίοδο που έπειτα από το μονοπώλιο της ΕΡΤ , δημιουργούσαν το μονοπώλιο λίγων οικογενειών διαπλοκής ;

Είναι ένας από τους βασικούς λόγους, αίτιο, που ενώ είχαμε στον παρελθόντα χρόνο διοικήσεις στο δήμο Γλυφάδας από αριστερούς, στην μετεξέλιξη του τοπικού πολιτισμού αλλοιώθηκε πέραν του δέοντος η κοινωνική συνοχή, και  επικράτησαν οι νεοφιλελεύθεροι, οι ακροδεξιοί, και οι κατ' επίφαση σοσιαλιστές, ενώ είχαν διώξει και είχαν κλείσει επί δεκαετίες οτιδήποτε αμιγώς τοπικό στα ερτζιανά της περιοχής μας, και ο Μητσοτάκης , όπως και οι ''εκσυχρονιστές'' του ΠΑΣΟΚ στη συνέχεια , δημιούργησαν την διαπλοκή των ραδιοτηλεοράσεων αντί της δημοκρατικότητας των ερτζιανών.

Επί τρεις δεκαετίες ζούμε με το δεδομένο αποστέρησης της αδείας που δικαιωματικά άνηκε στο τόπο μας, και σε εμάς , ενώ το σύνολο όσων βρίσκονται στα δημοτικά έδρανα είχαν δεδομένη την διαβίωσή τους , και διαμόρφωσαν ανάλογους όρους σε άτομα τα οποία δεν είχαν καμία συμβολή σε όσα ισχύουν σε πολιτικό επίπεδο. 

Συντελείτε από κοινού σε δολοφονία, να το θυμάστε το 2019, διότι δίνοντας τον αγώνα , όπως θεωρούσαμε εμείς ορθό , δεχτήκαμε επί αρκετά χρόνια σειρά από διώξεις - κατασχέσεις, και ενώ συμμετείχαμε στην ανατροπή της ΝΔ ήρθατε στα πράγματα ώστε να μας δώσετε την χαριστική βολή, την οποία γνωρίζαμε ότι θα δεχτούμε και την ανακοινώναμε πριν από 25 χρόνια. Υπάρχει έστω και ένας / μια του ΣΥΡΙΖΑ της Γλυφάδας που δεν έχει μπει ''στο κλίμα διακυβέρνησης'' ; 

Είναι πρωτοφανές, επί τρεις δεκαετίες να δίνουμε τον αγώνα ανατροπής των κάκιστων κομμάτων εξουσίας, και σήμερα το κόμμα που θα δικαίωνε την κοινωνία να πατά πάνω σε όσους αγωνίστηκαν, ώστε όλοι μαζί , οι συνεργάτες από τα αστικά κόμματα , να βρουν την ''πελατεία'' των επόμενων εκλογών. 

Ακόμα και να τασσόμαστε υπέρ των μόνιμων θέσεων εργασίας, το μέγα ζήτημα είναι ποιοι/ες τις δικαιούνται. Τις δικαιούνται τα ρουσφέτια του άλφα η του βήτα ; Στο δήμο Γλυφάδας διαμορφώνονται οι όροι δεκάδες θέσεις εργασίας να περάσουν στις ειδικές εξυπηρετήσεις ημέτερων της οργανώσεως της ΝΔ η οποία διοικεί το δήμο. 

Είναι ορθό ότι ''κόπηκαν'' στο δήμο Γλυφάδας, με τις ενέργειες Παπανικολάου οι 200 μέσω του ΑΣΕΠ - ΟΑΕΔ, και τις θέσεις εργασίας τους στην καθαριότητα τις καταλαμβάνουν οι εποχικοί συμβασιούχοι ενός μήνα πυρασφάλειας ;

Βρισκόμαστε στην ανεργία κατόπιν αποστέρησης μιας αδείας και των διώξεων - κατασχέσεων που ακολούθησαν, και προηγούνται επί δεκαετίες οι υπόλοιποι ; 

Προς αποφυγήν παρεξηγήσεων : Τονίζεται ότι εμείς ουδέποτε αξιώσαμε ρουσφέτι, ουδέποτε δεχτήκαμε παρεχόμενα ρουσφέτια και εξυπηρετήσεις , και ούτε μια φορά επί τρεις δεκαετίες δεν έχουμε κατεθέσει αιτήσεις για θέσεις εργασίας του Δήμου Γλυφάδας, και εν γένει του Δημοσίου, θεωρούμε όμως ότι έχουμε κάνει γνωστό τι θα ισχύσει το 2019 ελλείψει πραγματικής δικαιοσύνης. 

Οι παρανομίες σε βάρος των αιτήσεών μας στο δήμο Γλυφάδας, η αναλγησία των δημάρχων διοικήσεων πολλών ετών, καθώς και η παλιανθρωπιά που διέπει αρκετούς των αιρετών Γλυφάδας, είναι μοναδικά φαινόμενα για τα παγκόσμια χρονικά κοινωνικού κανιβαλισμού από αποσύνθεσης. Επί αρκετά χρόνια αποστερούν την πραγματική πρόοδο στο τόπο για τα στενά προσωπικά τους οφέλη - συμφέροντα.


Πληροφορίες και απόρρητο για τις Διαφημίσεις του Twitter

Ένας μεγάλος «ΦιλόΔημος» για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τον πολίτη

Συνολικά 740 εκατ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, έχουν εξασφαλιστεί για το 2018, προκειμένου να χρηματοδοτηθούν έργα, προμήθειες και υπηρεσίες των δήμων.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση, αντιμέτωπη επί χρόνια με τη βίαιη συρρίκνωση πόρων, εξοπλισμού και προσωπικού, καλείται παρ’ όλα αυτά να διαδραματίσει ένα σημαντικό ρόλο στη συλλογική προσπάθεια οικονομικής και θεσμικής ανάταξης της χώρας.

Με τα Ειδικά Προγράμματα Ενίσχυσης Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης «ΦιλόΔημος Ι» και «ΦιλόΔημος ΙΙ», προϊόν συνεργασίας των υπουργείων Εσωτερικών και Οικονομίας και Ανάπτυξης με υλοποίηση από το Υπουργείο Εσωτερικών, η Κυβέρνηση επιδιώκει να στηρίξει ενεργά την αναπτυξιακή διάσταση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, βελτιώνοντας άμεσα και την ποιότητα ζωής των πολιτών.

– Ο «ΦιλόΔημος Ι» ξεκινά με προϋπολογισμό 500 εκατ. ευρώ για το 2018 και με προοπτική αύξησης αυτού του ποσού στα 2 δισ. ευρώ σε βάθος πενταετίας.

– Ο «ΦιλόΔημος ΙΙ» έχει εξασφαλίσει 240 εκατ. για το 2018 από ένα, κατ’ αρχήν, σύνολο 300 εκατ. ευρώ.

Συνολικά 740 εκατ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, έχουν εξασφαλιστεί μόνο για το 2018, προκειμένου να χρηματοδοτηθούν έργα, προμήθειες, υπηρεσίες και μελέτες των δήμων και των νομικών τους προσώπων. Ενδεικτικά, με αυτά τα δύο προγράμματα οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης όλης της χώρας μπορούν:

· Να συντηρήσουν σχολικά κτίρια και τους αύλειους χώρους τους, με επιπρόσθετη χρηματοδότηση υπεριδιπλάσια της τακτικής επιχορήγησης του 2018.

· Να κατασκευάσουν ή να αναβαθμίσουν Παιδικές Χαρές προκειμένου να εφαρμοστούν οι σύγχρονες και αυστηρές προδιαγραφές ασφάλειας για τα παιδιά.

· Να προμηθευτούν μηχανήματα έργων προκειμένου να ενισχύσουν ή να αντικαταστήσουν τον γερασμένο εξοπλισμό τους.

· Να υλοποιήσουν έργα ύδρευσης και αποχέτευσης, με τρόπο συμπληρωματικό ως προς τις μεγάλες ανάλογες υποδομές που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ, μεγεθύνοντας το τελικό αποτέλεσμα.

· Να αναλάβουν έργα αντιπλημμυρικής προστασίας συνδυαστικά με όσα προβλέπονται και υλοποιούνται ήδη.

· Να δρομολογήσουν έργα αποκατάστασης αγροτικής οδοποιίας, ώστε να απαντήσουν θετικά στις ανάγκες προσβασιμότητας των μικρών παραγωγών της υπαίθρου στις εκμεταλλεύσεις τους.

· Να εκτελέσουν έργα αποκατάστασης ΧΑΔΑ εκεί που τα απαραίτητα έργα υστερούν περισσότερο και χρειάζεται μεγαλύτερη υποστήριξη.

· Να κατασκευάσουν ή να ανακαινίσουν δημοτικά κτίρια, έτσι ώστε να καλύψουν άμεσες ανάγκες ή να καταστήσουν αξιοποιήσιμο ένα κτιριακό απόθεμα συχνά ιδιαίτερα αξιόλογο και με σπουδαίες προοπτικές ως προς τις χρήσεις του.

Η Κυβέρνηση δίνει έμφαση σε κρίσιμα έργα μικρής κλίμακας σε ολόκληρη τη χώρα, τα οποία αθροιστικά συνιστούν μια μεγάλη θετική παρέμβαση με πολλαπλά οφέλη και αποδέκτες.

Ο «ΦιλόΔημος» βασίζεται σε πραγματικές ανάγκες που διατυπώθηκαν από τους αιρετούς της Αυτοδιοίκησης στο Υπουργείο Εσωτερικών. Λαμβάνει υπόψη του τις πραγματικές δυνατότητες των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και προσφέρει λύσεις εκεί που κυριαρχούσαν η στασιμότητα και τα αδιέξοδα.

Στόχος των προγραμμάτων «ΦιλόΔημος Ι και ΙΙ» είναι η στήριξη της τοπικής οικονομίας, η ενίσχυση της απασχόλησης, η προστασία του περιβάλλοντος, η βελτίωση των υποδομών που αφορούν στη ζωή, στην υγεία και στη δουλειά του κάθε πολίτη. Οι διαθέσιμοι πόροι συγκεντρώνονται και κατανέμονται, προκειμένου να αποτελέσουν έναν σημαντικό οικονομικό και κοινωνικό πολλαπλασιαστή.

Πρόκειται για μια εντελώς διαφορετική προσέγγιση στην καταγραφή, την ιεράρχηση και την έμπρακτη υλοποίηση κρίσιμων έργων για την τοπική ανάπτυξη σε βάθος χρόνου.

Είναι μια πρωτοβουλία που συναθροίζεται με όλες τις άλλες δράσεις της μεγαλύτερης συλλογικής προσπάθειας της Κυβέρνησης, της κοινωνίας, της Χώρας, για την παραγωγική ανασυγκρότηση και τη διέξοδο από την οικονομική κρίση και τα επακόλουθά της.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Τσίπρας: Επιδίωξη η άμεση βελτίωση της ζωής των πολιτών Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">