ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ανασφάλιστα 436.653 οχήματα

Συνολικά 436.653 οχήματα εντοπίστηκαν ως πιθανά ανασφάλιστα από τις υπηρεσίες της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων στο πλαίσιο των διασταυρώσεων που πραγματοποιήθηκαν.

Η ΑΑΔΕ σε ανακοίνωση της επισημαίνει ότι οι ιδιοκτήτες των ανασφάλιστων οχημάτων θα ενημερώνονται με μήνυμα στη θυρίδα τους στο TAXISnet και είναι σε εξέλιξη η αποστολή μηνυμάτων στο λογαριασμό του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους.

Οι κάτοχοι από την Τρίτη 8 Μαΐου 2018 μπορούν να προβούν στην ασφάλιση των οχημάτων τους, έχοντας προηγουμένως καταβάλει την αξία του προβλεπόμενου από τις διατάξεις παραβόλου.

Η ανακοίνωση της ΑΑΔΕ:

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, κατ’ εφαρμογή των σχετικών νομοθετικών διατάξεων και της ΠΟΛ. 1033/2016, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, προέβη, στις 30 Απριλίου 2018, σε διασταύρωση του συνόλου των κυκλοφορούντων οχημάτων και του αρχείου των κυκλοφορούντων με ασφαλιστική κάλυψη, προκειμένου να εντοπισθούν τα οχήματα που κυκλοφορούσαν ανασφάλιστα την ημερομηνία αυτή.

Η διασταύρωση πέραν των ηλεκτρονικών αρχείων της Α.Α.Δ.Ε., βασίστηκε στα αρχεία κυκλοφορούντων οχημάτων του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, των κλεμμένων οχημάτων του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, των αποβιωσάντων του Υπουργείου Εσωτερικών, των ανακυκλωθέντων οχημάτων της Εναλλακτικής Διαχείρισης Οχημάτων Ελλάδος και των ασφαλισμένων οχημάτων του Κέντρου Πληροφοριών του Επικουρικού Κεφαλαίου Ασφάλισης Ευθύνης από Ατυχήματα Αυτοκινήτων.

Από τη διασταύρωση εντοπίστηκαν 436.653 ως πιθανά ανασφάλιστα οχήματα, οι κάτοχοι των οποίων ενημερώνονται με μήνυμα στη θυρίδα τους στο TAXISnet και είναι σε εξέλιξη η αποστολή μηνυμάτων στο λογαριασμό του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους. Από την Τρίτη 8 Μαΐου 2018 οι κάτοχοι μπορούν να προβούν στην ασφάλιση των οχημάτων τους, έχοντας προηγουμένως καταβάλει την αξία του προβλεπόμενου από τις διατάξεις παραβόλου.

Σημειώνεται ότι, ανάλογα με τον κυλινδρισμό του οχήματος, που εντοπίστηκε ανασφάλιστο με την ανωτέρω διασταύρωση, θα εμφανίζεται στην επιστολή και το αντίστοιχο ποσό, που θα πρέπει να καταβληθεί προκειμένου να ασφαλισθεί.

Τα προβλεπόμενα από τις διατάξεις ποσά είναι τα ακόλουθα:
Εκατό (100) ευρώ για δίκυκλα οχήματα έως 250cc.
Εκατόν πενήντα (150) ευρώ για δίκυκλα οχήματα από 251cc και άνω.
Διακόσια (200) ευρώ για αυτοκίνητα έως 1000 cc.
Διακόσια πενήντα (250) ευρώ για αυτοκίνητα από 1001 cc και άνω.

Σημείωση του ''Γ'': Η κοινωνία με όποια κυβέρνηση πληρώνει το ''μάρμαρο'' , ενώ στον αντίποδα τα διαπλεκόμενα και οι ημέτέροι τους κάνουν πάρτι διαρκείας.

Εμείς θα δεχτούμε ότι υπάρχει κυβέρνηση όταν ισχύσει το Ελληνικό Σύνταγμα αναφορικά με την Ραδιοτηλεόραση, και ειδικότερα του Ν. Αττικής. 

Μέχρι τότε συνιστούμε στους πολίτες να αποφεύγουν να πέφτουν θύματα. ( Εννοούμε ότι ο νόμος εφαρμόζεται για τους πολλούς , και δεν ισχύει ποτέ για τους λίγους )
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ανασφάλιστα 436.653 οχήματα Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb