ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Το ΣτΕ έδωσε άσυλο στους 8 Τούρκους αξιωματικούς

Άσυλο στον συγκυβερνήτη του τουρκικού ελικοπτέρου που έφτασε στη χώρα μας μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία , Suleyman Ozkaynakcim , χορήγησε το Συμβούλιο της Επικρατείας καθώς απέρριψε το αίτημα του πρώην υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα με το οποίο ζητούσε να ακυρωθεί η απόφαση της αρμόδιας επιτροπής.

Μόλις δημοσιοποιηθεί η απόφαση ο Suleyman Ozkaynakcim πρέπει να αφεθεί ελεύθερος και να του χορηγηθούν ταξιδιωτικά έγγραφα. 

Η απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ είναι πιλοτική και ως εκ τούτου αφορά και τους υπόλοιπους επτά Τούρκους στρατιωτικούς. 

Αυτό σημαίνει ότι θα τους χορηγηθούν ταξιδιωτικά έγγραφα, προκειμένου να μεταβούν σε άλλη Ευρωπαϊκή χώρα, όπως οι ίδιοι έχουν εκφράσει την επιθυμία τους, μέσω των συνηγόρων τους.

Η απόφαση αναμένεται να καθαρογραφεί σε λίγες ήμερες ενώ, μέχρι τότε, ο συγκεκριμένος Τούρκος αξιωματικός είναι ελεύθερος με αυστηρούς περιοριστικούς όρους.

Και όλα αυτά ενώ οι Έλληνες στρατιωτικοί κρατούνται στη Τουρκία.

Νέα, προκλητική άρνηση αποφυλάκισής τους με το αιτιολογικό ότι είναι ύποπτοι φυγής και δεν έχουν μόνιμο τόπο κατοικίας την Τουρκία

Έχουν περάσει 84 ημέρες από την 1η Μαρτίου όταν οι Άγγελος Μητρετώδης και Δημήτρης Κούκλατζης συνελήφθησαν ως κατηγορούμενοι για παράνομη είσοδο σε τουρκικό έδαφος και οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί συνεχίζουν να κρατούνται στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης, χωρίς να γνωρίζουν αν και πότε θα ξαναβρεθούν στα σπίτια τους.

Οι τουρκικές Αρχές συνεχίζουν να παίζουν προκλητικά «παιχνίδια» κρατώντας τους δύο στρατιωτικούς χωρίς να τους έχουν απαγγείλει κατηγορίες και παρά τις προειδοποιήσεις από την Ευρώπη να προχωρήσει άμεσα η απελευθέρωσή τους.

Το νέο κεφάλαιο στην περιπέτειά τους γράφτηκε την Τρίτη, όταν μεταφέρθηκαν στο δικαστήριο σιδηροδέσμιοι, παρουσία των δικηγόρων τους Hakan Yalçıntuğ και Selin Özel, στο πλαίσιο του δικαιώματος που τους παρέχεται κάθε μήνα για επανεξέταση της κράτησης από το 2ο Ποινικό Δικαστήριο της Αδριανούπολης. 
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Το ΣτΕ έδωσε άσυλο στους 8 Τούρκους αξιωματικούς Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">